Nettitreffit saattavat aiheuttaa ahdistusta

Useat meistä kamppailevat parisuhteen muodostamisen kanssa ja kärsivät sinkkuudestaan. Pieni osa tosin viihtyy sinkkuna, mutta se on tarina erikseen. Jatkuva myllerrys parisuhdemarkkinoilla motivoi minua aloittamaan oman blogin ja toimikoon tämä eräänlaisena ohjenuorana meille kumppania etsiville.

Moni kokee olonsa onnettomaksi ja yksinäiseksi, kun sitä sopivaa kumppania ei meinaa millään löytyä. Media vielä usein tuntuu vain pahentavan asiaa, kun elokuvissa, sarjoissa ja mainoksissa on lähes aina vain iloisia pariskuntia. Myöskin iloista ja täydellistä perheidylliä lapsineen ja koirineen näkee joka paikassa ja tämä osittain lisää paineita. Kun näitä lähes täydellisiä parisuhteen ja perheen malleja tuputetaan joka suunnalta ja itse on yksin, niin sitä äkkiä ahdistuu. Puseroon saattaa hiipiä riittämättömyyden tunne ja kenties sisarukset ovat parimuodostuksessa onnistuneet ja se tuo vielä lisää paineita. Myöskään vanhempien toiveet lapsenlapsista eivät ainakaan auta asiaa. Mikä siis avuksi?

Nettitreffit. Onko se ratkaisu? Kyllä ja ei. Osa toki löytää onnen sitä kautta, mutta ei tietenkään kaikki. Nettitreffit saattavat myös joillakin vain lisätä ahdistusta. Olemmehan kuitenkin netissä melkein jatkuvasti joko koneen ääressä tai mobiililaitteella, joten osa ei yksinkertaisesti pysty olemaan vilkuilematta näyttöä jatkuvasti. Pelätään, että jos viestiin ei heti vastaa, niin saattaa kumppaniehdokas siirtyä seuraavaan ja mahdollisuus menetetään. Deittipalveluja ja kumppanin etsintään tarkoitettuja kännykkäsovelluksia on paljon erilaisia ja sekin saattaa hämmentää. Onkin hyvä tutustua useampiin eri palveluihin ennen tilin luomista ja esimerkiksi deittisivut.fi listaa toistakymmentä eri palvelua ja siellä myös käyttäjät ovat arvostelleet ja kommentoineet niitä. Usein on mahdollista kokeilla veloituksetta muutama päivä ja vasta sen jälkeen voi sitten joko jatkaa palvelun käyttöä tai kokeilla jotakin muuta. On hyvä muistaa, että ihmiset ovat eri syistä johtuen hakemassa seuraa, joten sen vuoksi on oikean palvelun valinta tärkeää.

Joillekin taas deittikumppanin löytäminen on helppoa ja tarjokkaita riittää. Jotkut jäävät suorastaan koukkuun deittailuun ja yksin ei enää osatakaan olla. Eräs lukija myös kyseli mahdollisesta riippuvuudestaan nettideittailuun ja ongelma on todellinen. Psykologin vastauksen riippuvuudesta nettideittailuun voi lukea täältä.(http://www.kauneusjaterveys.fi/seksi-suhteet/suhteet/jain-koukkuun-netti...)

Miten käy itsetunnon? Osa kokee netin deittisivujen olevan kuin karkkikauppoja, joissa on kaikki herkut nähtävillä. Toisaalta, sitä odottaa vastausta viestiin, kuin lapsi joulua, mutta mitä jos vastausta ei koskaan tule? Mitä jos saa yhteydenottoja vain sellaisilta ihmisiltä, joita ei koe lainkaan viehättäväksi? Se alkaa käymään itsetunnon päälle ja osa arkielämän introverteistä vain kurjistuu entisestään. Parisuhteen hoitaminen ei myöskään ole helppoa ja muun muassa väestöliitto(http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/) antaa hyviä vinkkejä sinkkuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.

Nettideittailuun ei ole olemassa mitään salaista opasta, jonka avulla takuulla onnistut. Parinmuodostus on kuitenkin lopulta aikamoista sattuman kauppaa. Sinnikkyys kuitenkin usein lopulta palkitaan ja joskus on myös hyvä hieman arvioida niitä omia kriteereitä, joita potentiaaliselta kumppanilta haluaa. Tokihan kaikki mieluusti ottaisivat sen unelmien kumppanin, mutta usein omista vaatimuksista joutuu hieman tinkimään.

Eli kannattaa olla realisti eikä kurkottaa tähtiä taivaalta. Toki jokainen itse päättää, että mistä on valmis tinkimään. Onneksi deittipalveluiden profiiliin on mahdollista lisätä paljon tietoa, joten jo profiilista saa melko hyvän kuvan ja sen perusteella voi päättää, että haluaako alkaa viemään asioita pidemmälle.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.