Tinder huolestuttaa pariutumisen naisasiantuntijoita

Nancy Jo Salesin artikkeli Tinder and the Dawn of the “Dating Apocalypse”, sekä Naomi Schaefer Rileyn artikkeli Tinder is tearing society apart analysoivat kriittiseen sävyyn Yhdysvaltojen tinderkulttuuria.

Eräs komea ja menestyvä tindermies New Yorkista kertoo Tinderin eduista seuraavaa:

  • "Voit puhua baarissa kolmelle tytölle ja valita parhaan, mutta Tinderissä voit pyyhkäistä parisataa naista päivässä. Otanta on paljon suurempi. Voit päästä useille tindertreffeille viikossa ja maata 100 naisen kanssa vuodena aikana."

Keskitasoisempi tindermies kertoo noudattavansa kyseenalaista strategiaa.

  • Esitän olevani potentiaalinen poikaystävä iskeäkseni naisia. Naiset haluavat minun välittävän heistä enemmän kuin pelkän seksin takia, mutta en välitä. Tietyllä tavalla se on aika ilkeää toimintaa, koska keskiverto nainen luulee, että hänellä on mahdollisuus saada seurustelusuhde. Toisaalta, jos lähestyisin naisia tyyliin "Lähetäänkö panemaan", juuri kukaan ei suostuisi tapaamaan minua"

Onko tällainen naisille valehtelemisen kulttuuri naisvihamielinen?

Onko kulttuuri, jossa miehet joutuvat valehtelemaan omista haluistaan naisvihamielinen? Voisi väittää päinvastoin, että kulttuuri, jossa omat seksuaaliset halunsa rehellisesti plajastava mies joutuu sivuraiteelle, on miesvihamielinen.

  • New Yorkin miehet eivät ole etsimässä tyttöystävää, vaan seksiä", kertoo eräs naisista.
  • "Se ottaa päähän, että nykyisessä tinderkulttuurissa ei ole tilaa tunteille!, sanoo toinen nainen"
  • 26-vuotias John on ylpeä saadessaan naisilta seksiä Tinderistä käyttämällä pelkkiä hymiöitä. "Ovatko nuo naiset sellaisia, joiden kanssa haluaisin avioitua? Todennäköisesti eivät ole."
  • Eräällä miehellä on iPhonensa listalla 40 naista, joiden kanssa hänellä on suhde. Heidät on luokiteltu 1-5 tähdellä. "Tähtiä saa sen mukaan, kuinka hyviä he ovat seksissä ja kuinka viehättäviä he ovat."
  • Fallon sanoo, että "Seksin pitäisi lähteä emotiaalisesta intiimiydestä, mutta nyt asia on päinvastoin. Mielestäni se tuhoaa naisten omakuvan."

Nancy Jo Salesin mukaan kysessä ei ole vain deittailun romahdus, vaan myös avioliiton romahdus. Tinderpyyhkäisyt tuottavat loputtoman määrän seksipartnereita ilman sitoutumista. Se ei voi olla vaikuttamatta siihen, kuinka vastakkaiseen sukupoleen suhtaudutaan. Vaihtoehtoja punnitaan loputtomasti.

Tinder voittaa viehätyksessä jopa keskiluokkaisten lasten unelman: hyvän koulutuksen, hyvän työn, avioliiton ja lapset.

Ennen vanhaan miesten täytyi käyttää rahaa ja aikaa deitteihin, mutta nyt riittävät viestit tyyliin "Lähetä minulle alastonkuvia" tai "Etsin jotakin seuraavan 20 minuutin aikana". Eräs nuori nainen sanoo: "Kyse on silkasta tehokkuudesta seksin etsinnässä".

Jos kriittinen massa naisia on halukas osallistumaan satunnaisen seksin kulttuuriin, se vaikuttaa kaikkien mahdollisuuksiin. Miesten sallitaan elää loputtomassa teini-iässä ilman, että heidän tarvitsee panostaa suhteen luomiseen.

Evoluutiopsykologian professori David Buss sanoo:

  • Runsas naisten tarjonta Tinderissä laskee yksittäisen naisen arvoa. Tinderit ja muut vastaavat sovellukset luovat illuusion, että tarjolla on miljoonia potentiaalisia partnereita. Sillä on vaikutus miesten psykologiaan. Kun naisia on ylimäärä tai asiantila vaikuttaa siltä, koko deittailukulttuuri siirtyy lyhytaikaisten suhteiden suuntaan. Avioliitoista tulee epästabiileja. Avioerot lisääntyvät , eikä miesten tarvitse sitoutua. Miehet muuttavat käytöstään ja naisten on pakko seurata mukana, jos he aikovat pärjätä deittailussa ollenkaan.

Sosiologian professori Elizabeth Armstrong sanoo, että kyse on deittailun epätasa-arvosta naisten kannalta. Nuoret naiset valittavat, että miehillä on valinnanvara päättää, milloin suhde muuttuu vakavaksi. "Hän on tyttöystävämateriaalia, hän kelpaa vain seksiin". Kyseessä on sitkeä kaksoisstandardi.

Yhteenveto

Koko naisten huoli Tinderistä keskittyy viehättävimpiin 5-20 prosenttiin miehistä, joilla riittää vientiä seksisuhteisiin ja jotka eivät halua sitoutua.

Naisasiantuntijat ja tavalliset naiset eivät kiinnitä mitään huomiota tavallisiin miehiin, jotka kamppailevat saadakseen mitään viestejä naisilta, eivätkä naiset ymmärrä markkina-arvoteorian opetuksia riman laskemisesta sitoutuvien miesten etsinnässä.

LUE: Is the VF Tinder Article Feminist Propaganda?

Tinder is Whatever You Want it to Be

19 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Kommentit

Vierailija (ei varmistettu)

Naisasiantuntijat huolestuvat jos miehille on tiedossa jotain positiivista.

Vierailija (ei varmistettu)

Pariutumisen teoria ja dynamiikka tulisi saattaa oppiaineeksi kouluihin. Se olisi keskimääräisen oppilaan hyvinvoinnin ja tulevan elämän kannalta paljon relevantimpi aine kuin esimerkiksi saksan epäsäännölliset verbit.

Perusoppimateriaaliksi sopisi Laasasen gradu hänen selventävillä blogeilla ryyditettynä. Henrylle tulisi hänen saavutuksensa perusteella myöntää välittömästi doctor honoris causa, eli kunniatohtorin arvo, sillä hän jos joku on tuonut valoa pimeyteen. Mielestäni reiluhko apuraha olisi myös tarpeen, jotta Henry voisi vapautua arjen talouden huolista ja keskittyä täydellä tarmolla lisätutkimuksiin.

Churchill sanoi; "Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa." Häntä siteeraten voin sanoa, että paras argumentti pariutumisenteorian saattamiseksi oppiaineeksi kouluhin on viiden minuutin keskustelu naisen kanssa. On selvää että valtaosa naisista ovat autuaan tietämättömiä vallitsevasta dynamiikasta. Tietämättömyys ei ole parhas apu tyydyttävän elämän elämiseen, koska kaiken minkä ymmärrät - hallitset ja päinvastoin.

Useat naiset tuntuvat elävän pariutumisen suhteen esikopernikuaalisessa ajassa, jossa koko Universumi naisen mielestä pyörii tuon naisen ympärillä. Laasanen on paritumisen Kopernikus.

-a.kottarainen

Vierailija (ei varmistettu)

Olin vuosia sinkku yksinhuoltajaisä. Sitten luin Laasasen Pyhän Kirjan. Kolmen kuukauden kuluttua olin suhteessa. Nyt olen naimisissa. Perheeseemme syntyi tyttövauva kesäkuussa. Kuudennen perheenjäsenen myötä tarvitsimme isomman auton, joten hankittiin sunnuntaina Fordin 7-paikkainen SUV. Ensi viikonloppuna avioliittomme saa kirkollisen siunauksen ja vietämme hääjuhlaa.

Vierailija (ei varmistettu)

Maksullisissa käynti näitä samoja ihmisiä myös huolestuttaa, se kun on yksi keino näyttää keskisormea näille karjamarkkinoille joissa naisten asema on täysin kohtuuton.

Antaa näiden peli ja panomiesten hoidella nämä naiset ja heidän tarpeensa. Noissa palveluissa luultavasti samat äijät käyvät panemassa suurinta osaa naisista, niille ns. normaaleille ja vakavaa suhdetta haluaville miehille ollaan nokka pystyssä eikä kiinnitetä mitään huomiota, koska se tietty panomiesten joukko pyörittää näitä naisia kuin halpaa makkaraa pikkurillinsä ympärillä.

Ajan henki taitaa olla sellainen, että kovin monen tavallisen miehen ei nykyään kannata haaveilla vakavista suhteista normaalien naisten kanssa, vaatimukset kun rupeaa olemaan jo sitä luokkaa, että niitä ei pysty täyttämään kuin pieni joukko miehiä. Ei nämä tavalliset ja kaikinpuolin mukavat miehetkään halua tyytyä joihin jämänaisiin, mielisairauksista ja muista ongelmista kärsiviin sekopäihin, joten parempi elää yksin.

Vierailija (ei varmistettu)

Ehkäpä nykyajassa vallitsee myöskin huoleton käsitys, että 50% miehistä voi pistää vaikka orjatöihin ilman seuraamuksia, että lopulta eliittiporukka ja naisten enemmistö saa kyllä haluamansa. Ei se ainakaan nykysellä yhteiskuntajärjestyksellä tule toimimaan.

Vierailija (ei varmistettu)

En näe asiaa noin positiivisessa valossa. Jatkossakin yhä suurempi osa miehistä voidaan laittaa pakkotyöhön ruokapalkalla.

Miehet on ryhmänä riisuttu aseista ja meitä vastaan on rakennettu monimutkainen laki- ja oikeusjärjestelmä ja ammattimaiset poliisit ja puolustusvoimien väkivaltayksiköt. Tämän lisäksi vielä keskivertomies puolustaa naisia henkeen ja vereen ja kääntyy aina kanssaveljiään vastaan kuin koira kalutun luun toivossa.

Taitaa jäädä yksittäisiin väkivallantekoihin se vastarinta mitä nähdään. Ja mediassa voidaan yhdessä paheksua niitä ja nimittää hulluiksi.

Vierailija (ei varmistettu)

No Suomi on suurinpiirtein konkursissa, nauran paskaista naurua kun julkiselta naisvaltaisilta aletaan leikkaamaan ihan tosissaan.

Vierailija (ei varmistettu)

Hyvä kun satuit mainitsemaan tuon "eivät kiinnitä mitään huomiota". Tässä vähän tuoretta omakohtaista empiriaa: Olin tuossa aiemmin viikolla kaupungilla liikkeellä huolitelluissa tyylikkäissä vermeissä kenkiä myöten, en ole atleetti, mutta kohtuukuosissa pienellä rasvaprosentilla, kasvonpiirteet ehkä keskiverron paremmalla puolella, mutta ei ihan likellä mitään poikakalenteritasoa ( arvosteluasteikkoni ymmärrettävästi 100 % subjektiivinen). Pistin tuona kertana merkille että yksikään nainen ei katsonut minuun päin.

Laitoin sitten eilen illalla piruuttani kunnon puvun ja pleksit nokalle iltasella ja eikun kaupungille määrätietoisesti kävelemään. Nyt kyllä katsottiin, mutta suomalaiseen tapaan tällaiseen liikaa farkut+t-paitalinjasta poikkeavaan olemukseen suhtauduttiin kauempaa havaitessa vähintään hymyillen tai sitten ihan reipasta naureskelua aloitellen. Pidin ilmeeni tarkoituksella koko ajan vittuuntuneen näköisenä, ja kun lähemmäksi tultuaan vastaantulijat (miehet ja naiset) huomasivat sen, pääsääntöisesti hymyt hyytyivät ja jäljelle jäivät pikemminkin ihmettelevät ja arvuuttelevat katseet.

Näin ollen oli hauska seurata ihmisten reaktioita ja tapoja kiinnittää huomiota, siihen täydelliseen sivuuttamiseen ja jääprinssamenoon nähden, kun en ollut kuitenkaan missään polttariapina-asussa liikkeellä. Joitakin positiivisia ilmauksiakin tuli. Massan mukaan sulautumalla ei varmasti olisi tullut yhtäkään.

Vierailija (ei varmistettu)

Tässä ei ole meille tavallisille miehille mitään positiivista, eikä mitään uutta. Tietyt harvat alfa-urokset vievät aina naisten huomion, ja meille muille jää vain rippeitä, jos sitäkään.

Vierailija (ei varmistettu)

Niin no, semmoistahan se. Toisaalta ei se naisillakaan aina helppoa ole. Toki helpompaa kuin meillä ATM/KTM edustajillla.

Vierailija (ei varmistettu)

Taas tästäkin saatiin miesten syytä, vaikka käytännössä peruspallinaamamies voi käyttää Tinderiä lähinnä itsensä nöyryyttämiseen. Mutta tietysti hän on vain sitoutumiskammoinen pikkupoika.

Vierailija (ei varmistettu)

Tosissaan tuo on nimenomaan feminismiä: tavoitellaan 10-20% miehistä. Olen nähnyt joidenkin naisten myöntävän tämän, mutta sen tulee olla oikeassa asiayhteydessä. Esim. tasa-arvosta puhuttaessa tätä ei naiset näytä myöntävän. Mielestäni sivilisaatio ja yhteiskunta perustettiin tätä naisen olemusta vastaan

OPPI: FEMINISMI ON KAIKKEA SITÄ MITÄ SE SANOO VASTUSTAVANSA: SEKSISMIÄ(mitä ikinä tällä tarkoitetaankaan), SUKUPUOLIPERUSTEISTA VIHAA, EPÄTASAARVOA, SOVINISMIA, LUONNOTTOMUUTTA, KUNNIATTOMUUTTA, PELON LIETSONTAA.

Olisi jo aika laittaa tälle stoppi, mutta miten?

Vierailija (ei varmistettu)

Vaikea kyllä tehdä mitään, kun käytännössä myös miehet haluavat säilyttää patriarkaalista sovinismikulttuuria ja heidät on aivopesty, kasvatettu siihen, kunnian miehiksi. Myös nörtit ja ATM:t on miehisen häveliäisyyden lipunkantajia.

Vierailija (ei varmistettu)

Vaikea kyllä tehdä mitään, kun käytännössä myös miehet haluavat säilyttää patriarkaalista sovinismikulttuuria ja heidät on aivopesty, kasvatettu siihen, kunnian miehiksi. Myös nörtit ja ATM:t on miehisen häveliäisyyden lipunkantajia.

Vierailija (ei varmistettu)

Ja en myöskään missään nimessä lähtisi feministien tulkintaan historiasta ja naisten asemasta. Siis koko järjestö on täysin hyödytön kasa paskaa

Vierailija (ei varmistettu)

Historiaa on vaikea tulkita feministisesti, kun katselee sitä länsimaisen hyvinvoinnin puuta, jonka kasvu on saatu aikaan miesten verellä, hiellä ja kyyneleillä.

Vierailija (ei varmistettu)

Mielestäni tässä tekstissä näkyy, että naiset kokevat uhkaavaksi tilanteen, jossa miehet saavat lisää seksuaalista valtaa, eli mahdollisuuden toimia valitsijoina parisuhteissa. Tällöinhän naisiin aletaan kohdistaa odotuksia ja vaatimuksia yhä enemmän. On varmasti naisen mielestä karmea ajatus, että miehellä olisi niin paljon valinnanvaraa tarjolla, että nainen on miehelle vain yksi näytön pyyhkäisy muiden joukossa.

Eikö se mene niin, että kun kysyntä vähenee, on laskettava hintoja. Ja sitä ei kauppias halua tehdä missään nimessä.

Vierailija (ei varmistettu)

Aika kauheeta että elämästä on tullut tällaista pelailua. Pari kertaa olen tinderissä ollut ja aika nopeesti sulkenut, ahdisti. Näissäkin viesteissä miesten asenteet tulevat niin rajusti esiin. Jos nainen ei ole kiinnostunut niin haukutaan maan rakoon. En ole itse pelureiden perään, haluaisin tavallisen hyvän miehen, joka ei roiku tinderissä. Kolme vuotta sinkkuutta katselleena olen luopunut toivosta ja asennoitunut elämään yksin vaikka loppuelämäni. Ei yhtään huono vaihtoehto.

Vierailija (ei varmistettu)

Suomi on täynnä naisia, jotka haluaisivat "tavallisen hyvän miehen". Moni noista naisista on tietoisesti sinkkuna, vaikka juurikin näitä "tavallisia hyviä miehiä" pyörii ympärillä pilvin pimein. Aika monella naisella tuo "tavallinen hyvä mies" tarkoittaakin oikeasti jotain aivan muuta. Yleensä ylimitoitettuja, suorastaan kohtuuttomia vaatimuksia, joita yksikään oikeasti "tavallinen" mies ei täytä. Ja niin, vaikka sinkkuus ei ole huono vaihtoehto, niin kannattaa silti pitää verkot vedessä. ;)

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.