Mikä tekee naisen kasvoista viehättävän?

Tutkimus Facial Features: What Women Perceive as Attractive and What Men Consider Attractive (2015) tarkasteli, millä kriteereillä miehet ja naiset arvioivat naisten kasvojen kauneutta.

Kasvojen kauneutta arvioitiin 4 kriteerin mukaan:

  • SYMMETRISYYS: symmetriset kasvot ovat yleensä viehättävämpiä
  • KESKIVERTOISUUS: keskiverrot kasvot ovat yleensä viehättävämpiä kuin voimakkaat ja omalaatuiset kasvonpiirteet
  • SUKUPUOLITTUNEISUUS: klassisesti naiselliset (paksut huulet, pyöreät posket, korkeat kulmakarvat) tai miehekkäät (voimakas leuka, syvät silmät) kasvot
  • IKÄÄNTYNEISYYS: nuoremman näköisiä kasvoja pidettiin yleensä viehättävämpinä.

266 espanjalaista naista käskettiin arvioimaan omaa kauneuttaa 7 portaisella asteikolla. Sitten ryhmä miehiä teki vastaavan arvion naisten kauneudesta. Lopuksi tutkijat vertailivat kasvojen saamia kauneusarvioita niissä esiintyneisiin eri piirteisiin..

Naiset arvostivat kasvojen feminiinisyyden merkitystä miehiä enemmän, kun taas miehet arvostivat enemmän kasvojen keskiarvoisuutta ja nuoruuteen viittaavia piirteitä.

Tutkimuksen opetus naisille

Tullakseen kauniimmiksi miesten silmissä, naisten kannattaa panostaa enemmän kasvojensa keskivertoisuuteen ja nuorekkuuteen kuin naisellisuuteen.

13 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Kommentit

Vierailija (ei varmistettu)

Miten keskiarvoistat tai nuorekkuudetat kasvosi?

henryl

Jättämällä lävistykset väliin ja käyttämällä poskipunaa...(?)

Vierailija (ei varmistettu)

Tatskoillakaan ei kannata naamariaan tuhota. Muutenkin tuo tatska ja lävistys pelleily on vain epävarmojen perässähiihtäjien touhuilua.

Vierailija (ei varmistettu)

En itsekään tykkää näkyvistä tatuoinneista tai kasvoissa olevista lävistyksistä mutta tilanteessa jossa arka alemman tason mies kyräilee tatuoitua salikarjua naisenkaadossa on kyllä epävarmuuden ja perässähiihtäjyyden esiinottaminen aikamoista kettu ja pihlajanmarjat kamaa.

Vierailija (ei varmistettu)

En tarvi salikarjuja mihinkään. Enkä tatskoja tai lävistyksiä. Hyvän näköiset naiset ovat ihan itse käyneet päälle ja eihän sen näin päin pitäisi mennä. Munhan naisia pitäisi yrittää. Ei voi ikinä valittaa mun naisten ulkonäöstä. Älystä tai oikeastaan sen puutteesta kyllä voin ainakin muutaman tapauksen osalta joo ja oon alemmantason mies...

Vierailija (ei varmistettu)

Tatuoinnit ja lävistykset ovat vain osa looserimiesten itsepuolustuskuplaa. Alemman tason mies uskottelee itselleen, että ei saa naista koska ei halua tehdä huonoja valintoja, joiden tekijöitä naiset oletetusti suosivat. Todellisuudessa tatuointien tai tatuoimattomuuen merkitys harvoja poikkeuksia lukuunottamatta on ihmisen markkina-arvolle pyöreä nolla. Nörtin tatuoimaton nahka ei ole syy sille, ettei naisissa käy flaksi eikä tatuoinnit flaksia toisi. Myöskään niiden saliuroiden, fitnesspirkkojen, metsuriseksuaalien ja sailorihipstereiden markkina-arvo ei hetkahda suuntaan eikä toiseen vaikka pikkulaasaset ja suomikaksenlosen sinkut kaikki porukalla jupisisi kodeissaan, kuinka ovat pilanneet tasonsa tatuoinneilla.

ATM rakentaa ympärilleen suojakuorta itselleen helpoista ja näennäisen epäitsekkäistä valinnoista, joita hän on mukamas tehnyt vaikka ne kuulemma vievät pois naisten suosiosta. Jos ei koskaan ole polttanut, ei tupakoimattomuus ole vaikea valinta. Sama koskee juomista, jos ei ole ikinä sosiaalisista syistä siihen tutustunut, ei juomattomuus ole mikään suuri uhraus vastaisuudessakaan. Rikollisuuteen suurella osalla nahjuksista ei olisi edes rohkeutta joten senkin valinnan kohdalla pysytään vahvasti mukavuusalueella vaikka totuus onkin, että suuri osa näistä datanörteistä rikkoo ihan surutta niitä lakeja, joita kohtaan ei itse tunne kunnioitusta. Aran ja passiivisen nörden on myös helppo korostaa "valitaansa" olla säyseä eikä lainkaan aggressiivinen.

Epävarma perässähiihtäjä nörtistä tosin tulisikin jos hän rehellisesti uskoisi saavansa naisia ottamalla tatuoinnin, lävistyksen, vetämällä röökiä ja viinaa sekä uhoamalla snägärillä. Turpaanhan siinä tulisi, pääsisi naurunalaiseksi eikä naista silti saisi.

Tällainen suojakuplaätmi ei koskaan myönnä, että vika voisi olla omassa sosiaalisessa lahjattomuudessa, epävarmuudessa, asennevammoissa, konservatiivisuudessa vaan kaikki roikkuu aina niissä helpoissa valinnoissa, joiden avulla heittäytyä marttyyriksi.

Vierailija (ei varmistettu)

Tota... vastasit kai mulle. Olen persaukinen. En pyri iskemään naisia. Joudun välttelemään naisia. En erityisesti pidä naisten kiinnostusten kohteista, enkä heidän tavastaan kytätä kaikkea mitä muut tekevät. Naisissa on paljon epämiellyttäviä ominaisuuksia. Annan naisille pääsääntöisesti pakit ellei kyseessä ole riittävän kaunis ja edes jollain tavalla miellyttävä ihminen. Oon joskus suostunut lähteen jonkun älyttömän sinnikkään keskitason naisen matkaan panolle, mutta kun se ei ole geneettisesti kiinostava niin eipä se panokaan kovin ihmeelliseltä tunutnut joten, miksi vaivautua. Olen ollut muutamissa pitkissä parisuhteissa tasokkaiden naisen kanssa ja olen myös kokeillut miltä tuntuu elää kauniin bimbon kanssa...se oli tylsää. Jos päästää naisen ns himaan ja suhde etenee, niin naisen on oltava riittävän tasokas, että siinä olisi mitään järkeä, koska nainen valtaa itselleen koko tilan ja mies joutuu luopumaan monista itselleen tärkeistä asioista. Joo ja oon looseri...

Vierailija (ei varmistettu)

En varsinaisesti vastannut sulle, kunhan jatkoin tähän samaan. Jatkoin tuon tatskajutun pyörittelyä vaan samalla kun itsekin mietin, että miksi nämä tatuoinnit, tupakoinnit ja rikollisuudet niin pyörii monen huonommin menestyvän miehen päässä.

Ilmeisesti halutaan vaan kehittää sellainen syy omalle heikolle menestykselle, jonka voi itselleen valehdella tietoiseksi ja jaloksi valinnaksi.

Vierailija (ei varmistettu)

"Mietin, että miksi nämä tatuoinnit, tupakoinnit ja rikollisuudet niin pyörii monen huonommin menestyvän miehen päässä."

Ja mistä tiedät että juuri huonommin naisten kanssa pärjäävät miehet pohdiskelevat naisten tatuointeja. Ei tällaista kannata edes miettiä. Mahdoton tietää kuka tätä tatuointiasiaa pohtii ja kuka ei. Se, millä tavalla naisten lävistykset ja tatuoinnit vaikuttavat naisten markkina-arvoon pariutumismarkkinolla selviää paljon helpommin, katsomalla millaisia naisia alfojen siippoina pääasiassa näkyy.

Vierailija (ei varmistettu)

Enää tarvitsisi tietää, miksi naisen tehtävä olisi tulla kauniimmaksi miesten silmissä.

Vierailija (ei varmistettu)

Naisen kannattaa myös pitää huolta hiuksistaan kasvojen ohella. Pitkät, hyvin hoidetut hiukset ovat naisen kruunu. Suomessa naiset ajavat hiukset viimeistään 30-vuotiaina pois. Miksi ihmeessä?

Vierailija (ei varmistettu)

"Enää tarvitsisi tietää, miksi naisen tehtävä olisi tulla kauniimmaksi miesten silmissä."

ja tähän voisi sanoa että AMEN !!

Vierailija (ei varmistettu)

Markkina-arvo teoriaan vedoten, olisiko kuitenkin niin, että koska naisilla on oletettavasti Henry hallussaan seksuaalinen valta sinuunkin, niin olisikohan nimenomaan miesten syytä keskittyä komistamaan kasvojensa piirteitä, jotta heidän valinnan mahdollisuutensa paranisi.

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.