Terve.fi - Henry Laasanen blogi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

18.07.2014 09:46

Robin Korthin henkilökohtainen tarina deittailukokemuksestaan on kerännyt jo lähes 3000 kommenttia.

Robin sanoo olevansa 59-vuotias hyvässä fyysisessä kunnossa oleva nainen. Robin kertoo deittailleensa 55-vuotiasta miestä nimeltä Dave. Dave oli kiinnostava ja älykäs herrasmies.

Robin halusi tutustua Daveen yhä läheisemmin ja he suunnittelivat yhteisen viikonlopun. Pari meni yhdessä sänkyyn useammankin kerran, mikä piti sisällään suutelua ja halailua. Robin yritti siirtää suhdetta yhä intiimimmäksi, mutta tuli torjutuksi joka kerta.

Maanantaiaamuna Robin kysyi Davelta puhelimessa, miksi he eivät harrastaneet seksiä mökillä? Pari oli viettänyt 3 yötä samassa sängyssä. Dave vastasi seuraavasti:

 • "Sinun vartalosi on liian ryppyinen. Olen hemmotellut itseäni vuosien varrella nuorten naisten kanssa. En vain kykene kiihottumaan kanssasi. Rakastan kuitenkin energiaasi ja nauruasi. Pidän ajattelustasi ja sydämestäsi, mutta en vain tule toimeen vartalosi kanssa."

Dave jatkoi kertomalla, että seksikkäät sukat voisivat peittää Robinin iän. Pienet mustat mekot ja nauhakengät voisivat saada Daven kiihottumaan. Dave kertoi pitävänsä pitkistä hiuksista, mutta Robininkin lyhyetkin hiukset menettelivät, koska ne näyttivät coolilta.

Daven kommentit saivat Robinin kauhun valtaan

Kun Robin kuunteli Daven mieltymyksiä, hänestä tuntui kuin hän olisi Barbie huumeissa. Dave ei ymmärtänyt ollenkaan, kuinka loukkaavilta hänen sanansa kuulostivat. Dave oli muuttanut Robinin objektiksi kuvatessaan, millaiselta ihannenaisen tulisi näyttää.

Robin ei halunnut ruveta peittämään vartaloaan Davidin mieltymysten mukaiseksi - hänen vartalonsa oli kaunis sellaisena kuin se oli ja se sopi yhteen hänen mielensä ja sydämensä kanssa.

Kun Robin sanoi Davelle "En halua nähdä sinua enää koskaan", Dave ei ymmärtänyt, miksi Robin teki pienestä asiasta noin suuren numeron. Robin ei edes halunnut yrittää selittää sitä kauhun ja loukkauksen suuruutta, minkä Dave oli hänelle aiheuttanut.

Aiheen kommentointi blogeissa

Robinin kirjoitusta ovat kommentoineen mm. Rollo Tomasi, Chateau Heartiste, Return of Kings ja Feminist Critics.

Rollo Tomasi sanoo, että Dave teki monta beta-miehille tyypillistä virhettä. Ensinnäkin Dave yritti neuvotella omasta seksuaalisesta halustaan. Omien halujen kompromisointi ei kuitenkaan onnistu pitkällä tähtäimellä ja naisesta tulee kaunainen.

Toiseksi Dave yritti vaikuttaa Robiniin rationaalisen järkeilyn avulla latomalla pöytään faktat. Monet beta-miehet luulevat virheellisesti, että naiset haluavat keskustella seksuaalisista preferensseistään, jotta pari voisi täyttää toistensa toiveen rationaalisesti.

Feministit ovat aina yllättyneitä siitä, että parinvalinnan biologia ei tottele tasa-arvon periaatteita.

Rollo Tomasin mukaan Robin sekoittaa keskenään (a) seksuaalisen markkina-arvon (b) ihmisarvon. Korth ajattelee, että hänellä on oikeus tulla rakastetuksi ihmisarvonsa takia, koska hän on älykäs ja menestynyt nainen. Korth ajattelee, että miesten pitää rakastua häneen hänen persoonallisuuteensa. Ajattelutapa on sama kuin "kilteillä miehillä", jotka odottavat naisten rakastuvan heihin heidän kiltteytensä takia.

Biologisessa mielessä naisten arvo miehille piilee pääasiassa seksissä: joko naisella on seksuaalista potentiaalia tai sitten hänellä ei ole. Naiset saattavat pitää sitä seksuaalisena objektivointina, mutta kyseessä on miesten seksuaalisen halun rakenteellinen ominaisuus, ei vika.

Robinin virhe piilee siinä, että hänen käsityksensä omasta itsestään on hänelle sama asia kuin hänen seksuaalinen markkina-arvonsa.

Chateau Heartiste sanoo, että Dave oli vain paljon rehellisempi kuin miehet yleensä.

Seksuaalinen markkina ei ole tasa-arvoinen. Se ei ole oikeudenmukainen. Se ei kehity eikä siinä ole romanttisten komedioiden onnellista loppua.

Return of Kings kirjoittaa, että miehet on ohjelmoitu haluamaan seksiä nuorten ja hedelmällisten naisten kanssa, koska biologian tarkoitus on lisääntyminen. Se on totuus, jonka jokainen tietää. Mikään määrä kivoja valheita ei muuta asiaa toiseksi.

Daven kommentit Robinin ulkonäöstä reflektoivat sitä, mitä kuka tahansa normaali heteroseksuaalinen mies olisi ajatellut Daven asemassa. Jos mies toisin väittää, hän joko valehtelee, on menettänyt toivonsa seksistä alle 30-vuotiaiden naisten kanssa tai yrittää selitellä omia valintojaan parhain päin.

Fyysisestä halusta ei voi neuvotella, mutta Robin yrittää häpäistä miehet heidän luonnollisen biologisen halunsa takia.

Jos mies kirjoittaisi olevansa oikeutettu seksiin, koska hän on rikas, feministit söisivät hänet elävältä.

Feminist Critics on kriittisempi Davea kohtaan. Robinin vastauksessa on paljon hyvää hänen psyykkisen hyvinvointinsa kannalta. Daven vastaus oli sen sijaan loukkaava ja tahditon.

Toisaalta Dave oli kuitenkin rehellinen. Omassa blogissaan Robin kertoo etsivänsä itseään brutaalin rehellisesti. Ehkäpä Dave oli nähnyt tuon blogikohdan aikaisemmin ja hän yritti sen takia olla rehellinen.

Robinin kirjoitus sisältää viestin, jonka mukaan hänellä on oikeutus tulla halutuksi. Robinin kirjoituksessa nousee esille ajattelutapa, jonka mukaan vika oli Davessa, eikä hänessä itsessään. Todellisuudessa Davella on oikeus etsiä mitä hän haluaa.

Kuuntelemista

Haastatteluni radio Novalla käsitellen kirjoitustani Miksi nettideittisivustoilla on enemmän miehiä kuin naisia?

77251 | 16 kommenttia.
30.06.2014 09:27

Chrisin kirjoituksessa 10 misconceptions about guys that are naturally successful with women käydään ansiokkaasti lävitse vääriä käsityksiä luonnollisen taitavista pelimiehistä.

Pelimiehet voidaan jakaa kahteen lahkoon. (1) Luonnollisesti taitavat pelimiehet osaavat iskeä naisia lukematta ainuttakaan pelimiesopasta. He ovat syntyneet valloittamaan naisia. (2) Toisaalla ovat pelimiesnörtit, joilta mikään ei suju luonnostaan, mutta jotka ovat innokkaita noudattamaan yksityiskohtaisia ohjeita naisteniskennässä.

Chrisin mukaan pelimiesyhteisöt liioittevat luonnollisten pelimiesten kykyjä, joissa luonnolliset pelimiehet kuvataan lähes yli-inhimillisen itsevarmoiksi sananiekoiksi. Todellisuudessa luonnolliselta pelimieheltä vaaditaan 2 ominaisuutta:

 1. Ole paremman näköinen kuin 80-90 % miehistä
 2. Tee aloitteita naisille enemmän kuin 80-90 miehistä

Jos olet hyvännäköinen ja menet juttelemaan naisille, pelimiestouhu sujuu tavalliseltakin mieheltä varsin helposti.

Miten luonnolliset pelimiehet iskevät naisia?

Luonnolliset pelimiehet eivät mene tarkoituksella iskemään heille tuntemattomia naisia kadulta tai baareista. Jo pelkkä ajatus tuntuu heistä säälittävältä. Naisten iskeminen on heille osa elämäntyyliä, eikä pakotettu asia.

Pelurina oleminen on luonnollisille pelimiehille jotakin, mitä he ovat, eikä suinkaan mitä he tekevät. Nörttipelimiehet sen sijaan tekevät asioita pelimiesoppien mukaan.

Luonnollisilla pelimiehillä on paljon kavereita, erityisesti kuumista naisista, jotka kertovat toisilleen vinkkejä hyvännäköisistä miehistä. Heillä on myös cooleja mieskavereita, jotka antavat vinkkejä naisista toinen toisilleen.

Kun luonnolliset pelimiehet menevät baariin, he menevät sinne yleensä alkubileiden jälkeen suurella porukalla. Baarissa he tapaavat naisten ryhmiä. Luonnolliset pelimiehet eivät käy yksin ulkona.

Luonnolliset pelimiehet jalkautuvat muihin ryhmiin ja alkoholin käytön edetessä vapaat naiset käyvät selville. Baarista lähdetään jatkoille ja seksi seuraa kuin luonnostaan.

Seksuaalinen toiminta naisten kanssa tapahtuu alkubileissä, baareissa ja jatkoilla, kun mukana on suuri joukko naisia.

Luonnolliset pelimiehet etsivät naisia yleensä omista ryhmistään, eivätkä useinkaan jututa täysin tuntemattomia naisia. Suuri osa luonnollisista pelimiehistä ei tee juuri ollenkaan perinteisiä aloitteita, vaan he päätyvät seksuaalisiin suhteisiin muilta saamiensa vinkkien perusteella.

Luonnollisten pelimiesten peli ei toimi minkäänlaisten kikkojen avulla, vaan koska naiset pitävät heistä muutenkin.

Luonnolliset pelimiehet ovat kuitenkin "aggressiivisia" niiden naisten kanssa, joihin he kokevat mahdollisuuksia. He juttelevat naisille ja pyrkivät äkkiä pääsemään kosketusetäisyydelle.

Luonnolliset pelimiehet osaavat small talkin ja flirttailun suhteellisen hyvin. Kaikki heistä tietävät, että alkoholi on nopein tapa päästä tytön pöksyihin.

Luonnolliset pelimiehet tekevät "virheitä"

Pelimiesoppaissa sanotaan, että naisia ei tule koskaan asettaa jalustalle. Pelimiesoppaiden mukaan omat tunteet tulee pitää kontrollissa kuin zen-mestari, eikä pelimiehen tule kiintyä liikaa yksittäisiin naisiin.

Todellisuudessa suuri osa luonnollisista pelimiehistä on draamakuningattaria tai nolosti ihastuksensa naisille tunnustavia.

Luonnolliset pelimiehet tekevät kaikenlaisia virheitä, mutta koska heitä pidetään cooleina tyyppeinä, virheet eivät häiritse heidän menestystään.

Mikä nörteillä ja kilteillä miehillä menee vikaan?

Kun nörtti lähtee naisia iskemään, hänellä ei ole menevää kaveripiiriä. Ei ole olemassa mitään alkubileitä, joihin nörtti olisi kutsuttu. Chrisin mukaan yksinäisillä susilla on harvoin loistava seksielämä satunnaisissa seksisuhteissa. Nörtit kärsivät tuntemattoman miehen syndroomasta.

Luonnolliseksi pelimieheksi pääsy on nörtille yleensä yhtä kaukana kuin kuu taivalla. Ulkonäkö ei ole riittävä ja mikä pahinta, epäsosiaalinen luonne ei tule koskaan muuttumaan adhd-rentturuuneberin kaltaiseksi. Nörtin ainoa vaihtoehto on opetella nörtti-pelimieheksi, joka yrittää iskeä tuntemattomia naisia tekemisen kautta. Se toimii kohtuullisesti, mutta ei koskaan niin hyvin tai elämänlaadullisesti tyydyttävästi kuin luonnollisen pelimiehen peli.

Kuten Chris kuvasi, runsaat seksisuhteet ovat seuraus renttu-tyylisestä alkoholin sävyttämästä elämästä, jossa miehellä on paljon cooleja ystäviä. Kiltit miehet eivät osallistu tarpeeksi alkoholin sävyttämiin bileisiin, eikä heillä ole tarpeeksi cooleja kavereita.  He eivät juttele naisille riittävän paljon, eivätkä he yritä edetä tarpeeksi aggressiivisesti.

Kiltti mies voi muuttua rentummaksi ja koska sosiaalinen puoli kohtuullisen hyvin hallinnassa, kiltillä miehellä on teoreettiset mahdollisuudet siirtyä luonnollisten pelimiesten laumaan: Salilla treenaamiseen, alkoholinkäyttöön ja bileissä ravaamiseen panostaminen ja aggressiivisempi aloitteiden teko voivat pelastaa kiltin miehen vastentahtoisen selibaatin syövereistä.

77118 | 3 kommenttia.
26.06.2014 09:07

Pasi Malmi kritisoi ATM-teoriaa kirjoituksessaan Laasanen, Connel ja tautologinen hevonpaskatiede:

 • Laasasen mukaan miehet jakautuvat alemman tason miehiin (ATM) ja ylemmän tason miehiin (YTM). ATM-miehet määritellään välillä miehiksi, jotka eivät kiinnosta naisia ja jotka eivät saa seksiä naisilta. Välillä ATM-miehet määritellään miehiksi, joilta puuttuu itsevarmuus ja dominoiva käytös. Välillä taas annetaan ymmärtää, että ATM-miehet ovat miehiä, joiden sosiaalinen ranki ja status ovat tavallista alhaisempia. Tämän käsitesekamelskan jälkeen päädytään ”ATM-teoriaan”, jonka mukaan ATM-miehet eivät saa helposti seksiä naisilta.

Kirjassani määrittelen ATM:t seuraavasti: "Alempitasoiset miehet ovat miesten seksuaalisen hierarkian alimpana oleva miesten joukko, joilla on vain vähän naisten arvostamia ominaisuuksia ja vähän kykyjä naissuhteiden hankkimiseksi ja joiden elämää luonnehtivat pitkät vastentahtoiset selibaatin jaksot tai täydellinen seksuaalisten naissuhteiden puute. Alempitasoiset miehet ovat miesten seksuaalisen hierarkian alimpana oleva miesten joukko, joilla on vain vähän naisten arvostamia ominaisuuksia ja vähän kykyjä naissuhteiden hankkimiseksi ja joiden elämää luonnehtivat pitkät vastentahtoiset selibaatin jaksot tai täydellinen seksuaalisten naissuhteiden puute."

Malmi syyllistyy itse käsitesekamelskan luomiseen, jossa menevät sekaisin kaksi asiaa:

 1. Miten ATM määritellään? (ATM on seksuaalisesti "köyhä" mies.)
 2. Mitä ominaisuuksia ATM:lla on yleensä havaittavissa? (ATM:ltä puuttuu usein itsevarmuutta ja korkea sosiaalinen status jne.)

Alempitasoisten miesten ryhmään kuuluu erilaisia miehiä, joiden hankaluudet seksuaalisten suhteiden hankinnassa johtuvat joko markkinoinnista, liian alhaisesta markkina-arvosta, huonoista markkinoista tai jostakin noiden tekijöiden kombinaatiosta.

Itsevarmuuden puute tai alhainen status eivät sinällään tee kenestäkään alempitasoista, samalla tavalla kuin ne eivät itsessään tee kenestäkään köyhää.

Alempitasoisten miesten käsitettä käytetään keskustelupalstoilla vaihtelevilla tavoilla, mutta se ei ole minun syy.

Jos alempitasoisuudesta halutaan tehdä tiedettä, voidaan esimerkiksi tutkia seksittömien miesten tyypillisiä piirteitä: puuttuuko heiltä itsevarmuutta tai statusta?

Angloamerikkalainen tasoluokitteluteoria

Malmi kritisoi myös alfa-beta teoriaa miehistä:

 • Laumaeläimiä koskevan tutkimuksen piirissä on kehitetty käsite "alfa-uros". Tällä tarkoitetaan uroksia, jotka ovat dominoivassa asemassa muihin uroksiin nähden ja jotka (siksi) saavat naarailta monin verroin enemmän seksiä kuin muut urokset.

  Jos tämän "alfauroskäsitteen" pohjalta pyritään kuitenkin muovailemaan jonkinlaista ihmisuroksiin soveltuvaa teoriaa, päädytään yleensä varsin sekaviin päätelmiin, jotka ovat luonteeltaan hyvin samantapaisia kuin Laasasen kirjoitukset YTM-miehistä.

  Ongelmana on näissä puolitieteellisissä alfateorioissa se, että alfauroksia ei ole määritelty selkeästi ja epätautologisesti. Jos ihmislajin alfaurokset määritellään uroksiksi, jotka saavat seksiä naarailta enemmän kuin muut urokset, päädytään tautologiseen päätelmään, jonka mukaan alfaurokset saavat seksiä enemmän kuin muut urokset.

Itse olen kuvaillut luokittelun sisällön seuraavasti:

 1. Alfa: Luonnollinen johtajatyyppi. Edustaa miesten eliittiä. Itsevarma, komea, charmikas ja usein varakas.
 2. Beta:  Elämässä pärjääviä "kivoja" miehiä, joilla ei ole alfan itseluottamusta ja luonnollista johtajuutta. Yleensä monogamisessa suhteessa
 3. Gamma: Alfaksi haluavat miehet, joilla on aggressiivisuutta, mutta ei riittävästi kykyjä.
 4. Omega:  Miesten epäsosiaalinen pohjaosa, joilla ei ole paljoakaan johtajaominaisuuksia tai sosiaalisia taitoja.

Malmilta menee alfa-urosten kritiikissä sekaisin, mitä alfat ovat ja mitä alfuudesta seuraa?

Alfat ovat johtajauroksia. Alfuutta ei ole yleensä määritelty pelkän seksin saamisen kautta, vaikka korrelaation ajatellaankin olevan voimakas. Alfahan voi syystä tai toisesta jäädä ilman seksiä.

Malmi kirjoittaa:

 • Ei ole mitenkään varmaa, että fyysinen voima tai dominoiva käytös muodostavat sen kaikkein merkittävimmän kriteerin, joka selittää ja ennustaa naisten seksuaalista halukkuutta. Jos onkin niin, että älykkyys, verbaalinen lahjakkuus, itsevarmuus, keskustelutaito tai vuositulot ovat naisille tärkeämpiä kriteerejä kuin fyysinen voima ja miehen dominoiva käytös, on varsin kyseenalaista määritellä mies alfaurokseksi - vaikka häneltä puuttuisi äly, verbaalinen lahjakkuus, keskustelutaito ja korkeat vuositulot.

Minunkin mielestäni alfa-beta-teoriassa on suuria ongelmia Malmin kuvaamalla tavalla, koska ihmisyhteisöissä ei useinkaan ole alfa-uroksia. On vain paremman näköisiä miehiä tai taitavampia pelimiehiä, jotka eivät välttämättä täytä juuri mitään johtavan alfa-uroksen piirteistä.

Teoria alempitasoisista miehistä ja ylempitasoisista miehistä on kehitetty korvaamaan alfa-beta-teoria juuri siksi, että alfa ja beta kuvaavat miesten luonteentyyppejä, jotka jättävät suuren osan miehistä ulkopuolelle. Onko komea ja lempeä metroseksuaali alfa vai beta?

Päinvastoin kuin Malmi kritisoi, teoria alempitasoisista miehistä on käsitteiltään selkeä, vaikka välimuotoja esiintyy. Mutta välimuotoja on myös köyhiä ja rikkaita käsittelevissä teorioissa. Missä menee rikkaan tai ylempitasoisen miehen raja?

Yhteenveto

Kuviossa yhdistän ATM-teorian ja alfa-beta-teorian käsitteitä eri miestyyppeihin. Esimerkiksi kiltit miehet ovat tyypillisesti beta-miehiä, mutta he voivat kuulua mihin tahansa ATM-teorian luokkaan, mutta KTM on heille tyypillisin luokka.

LUE:

Tasoluokitteluteorioiden anatomiaa

77083 | 8 kommenttia.
23.06.2014 11:02

Tinderiin kirjautunut mies kirjoittaa Suomi24:ssä otsikolla Miten naiset määrittelevät oman tasonsa?

 • Tinderiin kirjauduttuani noin kuukausi sitten huomasin kummallisen jutun; Naiset joiden profiilista minä tykkään (ja niitä on paljon), eivät koskaan tykkää minun profiilistani. Mutta; jos tarkoituksella klikkaan tykkääväni sellaisen naisen profiilista josta en oikeasti tykkää, ne naiset tykkää minusta 100% varmasti ja ottaa yhteyttä.

Tinder-mies on tehnyt miehille tutun havainnon: oman tasoisilta tai tasokkaammilta naisilta ei saa minkäänlaista palautetta, mutta itseä paljon tasottomammat naiset ovat silmin nähden innostuneita. Itse huomasin saman ilmiön baarivuosinani.

Tinder-mies jatkaa:

 • Noin kuukauden pelittämisen jälkeen ei siis ainuttakaan kontaktia niiltä n. tuhannelta naiselta joiden profiilista olen tykännyt. Mutta ne kuusi naista joista vain kokeilumielessä klikkasin tykkääväni vaikken tarkoittanut tykätä, kirjoitteli aktiivisesti ja halusi treffeille.

Ilmiö on markkinoille tyypillinen: kaikki haluvat tehdä mahdollisimman hyvän "kaupan", eli saada enemmän kuin mitä itsellä on tarjota. Toisaalta kysyntä ja tarjonta määrittävät lopulta hinnan markkinoilla.

Tinder-mies kysyy:

 • Mikä siinä on että jokainen tavallinen, kivan näköinen nuori nainen pitää tasoaan aivan h-tin korkealla?

Nuoret naiset pitävät tasoaan korkealla, koska nuoriin naisiin kohdistuva kysyntä on valtavan suurta. Keskiverrot nuoret naiset saavat Tinder-tykkäyksiä myös komeimmilta miehiltä. Jos Tinder-miehemme taso on esimerkki 7, se ei riitä kovinkaan pitkälle, koska nuoret naiset saavat paljon vastauksia 8-10 tasoisilta miehiltä.

 • Ja minun tavallisen, kivannäköisen nuorenmiehen pitäisi tyytyä yksinhuoltajiin, anorektikkoihin ja tonnikeijuihin?

Niin, se on seuraus kysynnän ja tarjonnan laista. Baarivuosinani minä otin lusikan kauniiseen käteen ja tyydyin yleensä tonnikeijuun.

Oman tason ja markkina-arvon määrittely

Naiset tietävät Tinder-markkina-arvonsa varsin mainiosti, kuten kuka tahansa Tinderissä oleva. Markkina-arvo tarkoittaa kysynnän määrää ja laatua. Tinder-mieheemme kohdistuva kysyntä ja vähäistä ja laadutonta, joten hänen markkina-arvonsa on huono.

Tasolla tarkoitetaan usein sijaintia oman sukupuolen keskinäisessä hierarkiassa. Luultavasti nuoret naiset eivät ymmärrä tasoaan kovinkaan hyvin taso-sanan edellä mainitussa merkityksessä. Kun kaikki nuoret naiset saavat paljon profiilitykkäyksiä, heidän keskinäisestä taso-järjestyksestään ei ole tietoa.

Kommentteja Suomi24-keskustelusta

 • Karu totuushan on se että jos mies ei kuulu kaikkein halutuimpiin Alfa-uroksiin, mies joutuu pariutumaan omaa tasoaan alempana olevan naisen kanssa.

Noinhan asia on tuntemattomia naisia iskettäessä, koska "tuntematon" mies lähtee naisten iskentään pitkältä takamatkalta. Jos kuitenkin mies kykenee löytämään tyttöystävän kaveripiiristään tms., mahdollisuudet oman tasoisen naisen saamiseen ovat ihan hyvät.

 • Naiset on aseksuaaleja joten ne voi odottaa ihmettä vuosikausia. Naiset pystyy myös valehtelemaan itselleen. Siis tarkoitan että naiset tietää totuuden että aika tavallisen näköisiä tässä ollaan ja mihinkään prinssiin ei ole mahdollisuuksia mutta koska tämän myöntäminen veisi pohjan ihanilta haaveilta niin niihin oman tason kavereihin ei haluta tyytyä, vaan ollaan ennemmin ilman.

  Naisille itselleen tuo oman tason realiteetti on paljon pahempi kuin miehille. Luulen että just tämän takia esim. saman tason miesten iskuyritykset suututtaa näitä naisia koska se kertoo näille naisille niiden oman tason joka ei taas niitä miellytä ja haluta tunnustaa.

Kommentoija on oivaltanut muutamia osuvia totuuksia.

 1. Pariutuminen ei ole nuorille naisille pakonomaista yrittämistä. Tarjokkaita on lukemattomia, joten nuoret naiset ovat mieluummin ilman kuin tyytyvät kohtuulliseen vaihtoehtoon.
 2. Naiset elävät mieluummin komeiden pelimiesten iskuyritysten luomassa illuusiossa kuin myöntävät oman tasonsa verrattuna muihin oman ikäisiin naisiin. Jos naiset laitettaisiin tason mukaiseen järjestykseen, tulos olisi monille naisille suuri järkytys, joka söisi pohjan itsetunnolta.

Nainen kommentoi:

 • Itsekin tinderissä nyt hetken seikkailleena, täytyy todeta että aika pinnallinen paikkahan se on.
  Se miten mä siellä toimin on aika selkeetä.
  Hylkyyn menee:
  -Jos miehellä on vain yksi (epämääräinen) kuva eikä mitään tekstiä.
  -Jos mies tupakoi kuvassa
  -kaikki kuvat on jotain komediakuvia (kännissä/typeriä irvistyksiä)
  -jos mies ei hymyile yhdessäkään kuvassa
  -mies on joku megasuorittaja (vuorikiipeilijä-purjehtija-sukeltaja-lentäjä samassa paketissa). Tulee fiilis, että pitääks sitä itsekin sit olla...
  -bodari tai superkireäkroppainen malemodel (en ole itsekään superkireäkroppainen, joten en vaadi sitä mieheltäkään, enkä usko edes kelpaavani sellaisille, joten skippaan suosiolla) ja satun tykkäämään miehistä, joilla on sopivasti ylimääräistä.
  -pahapoikalookki ei myöskään sytytä mua.
  -jokaisessa kuvassa on joku elukka. Eläimet on ok mut ei koko elämä.
  -boheemit, taiteilijat ja muusikot skippaan. Elämäntyyli ei nappaa.
  -rahalla elvistelevät jumalanlahjat naisille
  -jonnekin 90-luvulle jämähtäneen juntturat
  -selkeästi seksiä etsivät
  -ulkomaalaiset

  Olikohan siinä kaikki... mitähän sitä jää jäljelle :D :D
  Onhan siellä paljonkin hymyileviä nallekarhumaisia komistuksia (mun mielestä) ja matchejakin on syntynyt.

Tuossa tuli aika osuvasti tiivistettyä keskivertonaisen seula, johon keskivertonaisella myös lienee jonkin verran varaa. Loppujen lopuksi jää jäljelle kourallinen kivannäköisiä perusmiehiä, joista kilpailee suuri joukko samanlaisia keskivertonaisia. Tuollaisen kriteerilistan pitäminen on keskivertomiehille täydellistä utopiaa.

Mies kommentoi:

 • Onhan se nyt huvittavaa että ok koulutetun ja näköisen miehen tulee ottaa vähän koulutettu pyöreä nainen joka ei edes miellytä omaa silmää ihan sen takia.

Se on huvittavaa tai traagista - ihan miten sen ottaa. Samalla tavalla monen maisterin täytyy ottaa ottaa puhelinmarkkinoijan työ tms., jos he aikovat päästä jonnekin töihin.

Nainen kommentoi:

 • Ensin klikkailette itseänne paremman näköisten naisten kuvia - ja sitten ihmettelette, miksi sille kauniille, nuorelle ja koulutetulle sinkkutytölle ei kelpaa itseään reilusti vanhempi, rumahko ja liki kouluttamaton mies. Tästähän se kenkä todellisuudessa puristaa.

  Erityisesti miehet (tutkitusti) pitävät itseään paremman näköisenä, kuin mitä vastakkainen puoli pitää. Miehet siis yliarvioivat ulkonäkönsä. Osin tämä liittyy siihen, että miehet arvostavat miesten ulkonäössä eri asioita kuin naiset. Esimerkiksi miesten mielestä lihaksikas mies on automaattisesti hyvännäköinen, kun naiset kiinnittävät todellisuudessa enemmän huomiota kasvoihin.

Naiskommentaattori vääntää tyypillisen olkiukon, jossa alkuperäisestä kivannäköisestä nuoresta miehestä on tullut "reilusti vanhempi, rumahko ja liki kouluttamaton mies".

Eivät miehet yliarvioi ulkonäköään, koska tavalliset miehet eivät saa käytännössä koskaan positiivisia kommentteja ulkonäöstään. Jokainen tavallinen mies sisäistää hyvin pian, että heidän vartalossaan ei ole mitään seksikästä. Naiset eivät vain pidä kuin komeimpaan 20 prosenttiin kuuluvia miehiä seksikkäinä. Loput miehet ovat seksikkyydeltään yhdentekeviä nobodyja.

Pohdinta

Alkuperäisen Tinder-miehen pointti lienee siinä, että tavallisille nuorille naisille ei voi millään riittää niitä komeimpia Tinder-miehiä, joille kaikki naiset antavat tykkäyksiä.

Komeimmat Tinderin miehet ovat luultavasti pelimiehiä, jotka keräilevät seksikokemuksia tai haaremeita, eikä heistä ole poikaystäviksi.

Miesten logiikan mukaan nuorten naisten kannattaisi miettiä omaa tasoaan ja sitä, minkätasoisen miehen he kykenevät lopulta sitouttamaan parisuhteeseen. Miesten logiikan mukaan nuorten naisten kannattaisi tykätä keskiverrompien nuorten miesten profiileista, koska silloin samantasoiset kohtaisivat. Nuorten naisten inflatoituneen markkina-arvon ulosmittaus johtaa vain pettymyksiin ja sydänsuruihin.

Nuorten naisten Tinder-käytökselle voidaan esittää erilaisia selityksiä:

 1. Nuoret naiset eivät ymmärrä tasojaan ja he jäävät pelimiesten seksuualisen hyväksikäytön nappuloiksi.
 2. Nuoret naiset tietävät varsin tarkkaan missä mennään ja komeimpien miesten kalastelu on tarkkaan valittu strategia, jonka riskit ovat hyvin tiedossa.
 3. Nuoret naiset haluvat ennen kaikkea tuntea olevansa haluttuja: suhteen löytäminen oman tasoisen miehen kanssa ei edes ole kovin korkealla arvostuslistalla.
77031 | 19 kommenttia.
18.06.2014 09:46

Juuso Aromaa kysyy kirjoituksessaan: Onko kaverisektoria olemassa?

Kaverisektori on olemassa ja toisaalta myös, että sieltä kannattaa pyrkiä pois.

Kirjoituksessani Tikapuuteoria ja kaverivyöhykkeen kirous todetaan, että naiset jakavat miehet tiukasti 1) kavereihin ja 2) potentiaalisiin partnereihin. Se on tikapuuteorian lähtökohta. Toisin sanoen naisilla on kahdet tikapuut, joille he asettavat miehet, eikä kaveritikkailta ole helppo hypätä suhdetikkaille.

Kaverisektorilta ei pääse pois, kun sinne on kerran joutunut. Kirjoitin seuraavasti: "Naisen kaveriksi ryhtyminen on lähes aina kuoleman suudelma miehelle, jos mies haluaa seksuaalista suhdetta naisen kanssa. Kaveruuden kautta suhteeseen pyrkiminen on kilttien miesten perisynti."

Juuso kirjoittaa:

 • Mielestäni kaverisektori on myös sanana hyvä, sillä rosvosektorimaisena rinnastuksena se kuvaa tunnetilaa ja mielellistä aluetta, jossa ihminen kokee olonsa epämukavaksi ja josta tuntuu hankalalta poistua. On tietenkin sanomatta selvää, että kaverisektorille ajautuminen ei katso ikää, sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista, vaikka asia usein heteromiesten näkökulmasta esitetäänkin.

Päinvastoin kuin Juuso esittää, kaverisektori on voimakkaasti sukupuolittunut ilmiö. Miksi? Siksi, että miehen kiinnostavuus määrittyy naisen silmissä eritoten statusaseman mukaan: asettuuko mies statushierarkiassa alfa-urosten vain beta-miesten kastiin? Jos mies yrittää päästä naisen ystäväksi kiltin miehen miellyttämään pyrkivällä käytöksellä, nainen asettaa hänet beta-mieheksi kaverisektoriin, eikä sektoria voi vaihtaa.

Miehet eivät jaottele naisia miellyttämään pyrkiviin beta-naisiin ja dominoiviin alfa-naaraisiin (ja jos jompikumpi on korkeammalla tyttöystävähierarkiassa, niin beta-naaras). Miehet jakavat naiset viehättäviin ja ei-viehättäviin naisiin, eikä ystävyys naisen kanssa aseta minkäänlaista jarrua suhteelle.

Juuso kirjoittaa:

 • Kaverisektori on tila, josta kaikkien asianomaisten hyvinvoinnin kannalta on parasta pyrkiä poistumaan. Ulospääsy kaverisektorilta ei kuitenkaan saa perustua katkeraan valittamiseen, sovinismiin, misogyniaan tai väkivaltaan. Sen pitää perustua rehellisyyteen ja omien, sekä toisen tunteiden kohtaamiseen ja kunnioittamiseen.

Kaverisektorilta ei pääse ulos sen jälkeen kun sinne on joutunut. Mies pääsee ulos vain tulevaisuuden kaverisektoreilta.

Kaverisektorin pääsee parhaiten välttämään alunperinkin siten, että mies tekee seksuaaliset aikeensa selviksi naiselle jo hyvissä ajoin suhteen alussa. Silloin nainen joutuu ottamaan heti kantaa siihen, kuuluuko mies kaveriksi vai partneriksi.

Juuso kirjoittaa:

 • Jos on niin, että ihmissuhteen tunne-epätasapaino nakertaa jatkuvasti mieltä ja kalvaa sydäntä, pitää omat tunteet tuoda esille mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Ja kun tunteista puhutaan, niistä ei kerrota kännissä ja läpällä, vaan istuimilla istuen ja niin selvästi artikuloiden, että toisella osapuolella on reilu mahdollisuus asia ymmärtää ja riittävä tila sitä käsitellä.

Miehen tuskin kannattaa nolata itseään sen enempää kuin mitä alkuperäinen kaverisektorille joutuminen jo aiheuttanut. Kännissä voi sentään ehdotella vastuu vapaasti ja pistää kaiken humalan piikkiin.

 • Näin syvempiä tunteita kokeva osapuoli ikään kuin heittää pallon vastaparilleen. Ihanneskenaariossa suhde syvenee romanttiseksi molempien osapuolten ymmärtäessä asian todellisen laidan ja tarinalla on onnellisin mahdollinen loppu.

Ei tarinalla ole onnellista loppua kuin feministimiesten nyrkkikyllikkilehden fantasiapalstalla.

 • Toisaalta voi käydä niin, että vastaanotto tunnustetulle ihastukselle tai rakkaudelle on lämmin ja positiivinen, mutta ei kuitenkaan johda romanttiseen suhteeseen. Tämä saattaa kuitenkin vahvistaa ja lujittaa jo olemassaolevaa ystävyyssuhdetta, sillä rehellisyydellä ja avoimuudella on yleensä terveisiin ihmissuhteisiin voimistava vaikutus. Tällöin kaverisektorilta on tultu pois ja käsillä on aito ystävyyssuhde.

Eivät ihastuksen tunteet katoa tunnustamalla ja keskustelemalla. Käytännössä lopputulos on vaivaannuttava tilanne molemmille ja ystävyyden loppu.

 • Nimittäin edelleenkin kaikille kansakuntamme pojille ei osata tai haluta antaa kasvatuksen kautta riittäviä valmiuksia omien tunteiden käsittelyyn, oman haavoittuvaisuuden paljastamiseen, eikä toisaalta myöskään tappioiden hyväksymiseen.

Parhaat naistenmiehet eivät käsittele tunteitaan eivätkä - herra varjelkoon - paljasta haavoittuvuuksiaan. Naiset eivät voi sietää haavoittuvia miehiä. Miehen panos parisuhteeseen on juuri se, että hän ei kanna omia murheitaan parisuhteen riesaksi. Miehekkyyden ja naisille kelpaavuuden ydin on miehen omien tunteiden piilottamisessa.

 • Todellinen hyvä jätkä (tai hyvä ihiminen), joka on saanut oikeat eväät elämäänsä muistaa myös tappion hetkellä kaksi perussääntöä: ketään ei voi omistaa ja ketään ei saa pakottaa. 

"Omistaminen" tai "pakottaminen" eivät kuulu kaverivyökkeelle joutuvien kilttien miesten sanavarastoon. Ne ovat osa patriarkaalisten alfa-urosten sanavarasto, turha niistä on nössyköille saarnata.

 • Vaikka torjutuksi tulemisen hetki on tiukkaakin tiukempi paikka, kannattaa ajatella niin, että mikään ihmissuhde joka ei kestä totuuden painoa, ei ole pidemmän päälle toimiva ja tasapuolinen ihmissuhde. Toivoisin myös, että kaikki ne jotka ovat puskeneet itsensä ulos kaverisektorilta ja ottaneet prosessissa turpaansa, tajuavat kuinka rohkeita ja hurjia he ovat.

Ainut tapa olla rohkea ja hurja kiltille miehelle on ottaa itseään niskasta kiinni ja opetella pelimiestaitojen alkeet. Kiltin miehen on lopetettava ystävyyden kautta lähestyminen ja tehtävä seksuaalinen kiinnostuksensa selväksi alusta pitäen. Lopputuloksena on jo joko torjutun ällömiehen tai poikaystävän status, joista kumpikin on parempi vaihtoehto kuin kaverisektori.

77005 | 32 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Alueen muita blogeja

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Viimeisimmät uutiset

Suosituimmat artikkelit

Uutinen
Vatsalihasten treenaamisessa yksi suurimmista kompastuskivistä on liian...