Henry Laasanen | Terve.fi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

16.09.2014 08:35

Kirjoitin viime vuonna Sinkkulaiva-ohjelman naisista. Ohjelma ei imarrellut suomalaisia naisia, kuten ei tänäkään vuonna.

Diana

Dianalla on rima korkealla, eikä hänen käsityksensä miesten kohtelusta kestä tasa-arvotarkastelua.

Komea, lihaksikas, urheilullinen, seikkailunhaluinen ja ulospäinsuuntautunut.. Dianan unelmien mies on kaikkea tätä - paitsi jos on kännissä!

Mä nään et tossa miehessä on vähän virhe, mä muokkaan siitä mitä mä haluan.

"Miehet on vähän niinkuin koiria - ne tarvii opastusta. Tai jos ne käyttäytyy hyvin, niille voi heittää luun."

Linda

Lindalla on vaatimukset korkealla - joku voisi sanoa, että liiankin korkealla.

"Kasvoihin kiinnitän huomiota, kuinka hyvä iho on", Linda kertoo miesihanteestaan.

Siloposket kertovat Lindan mukaan tasapainoisesta ruokavaliosta ja tervehenkisyydestä, jotka ovat tälle määrätietoisuuden perikuvalle erittäin tärkeitä asioita.

"Tärkeää, että mies liikkuu paljon ja on hyvä iholtaan, se kertoo, että mies syö terveellisesti ja pitää huolta itsestään."

Linda kertoo toiveominaisuuksien tulevan verenperintönä: naisen omat vanhemmat ovat kasvattaneet Lindan arvostamaan juuri näitä piirteitä ja ovat itsekin hyvin nuorekkaita. "Omat vanhemmat näyttää hirveän nuorilta. Ei sitten sairastele vanhempana niin paljoa", Linda kuvailee tervehenkisyyden kauaskantoisia seurauksia.

Satu

Satu näkee miehen rakastajantaidot jo etukäteen.

Sadun haaveissa siintää pitkä ja varakas mies.

Ei tarvii hirveesti lähestyä miehiä, koska miehet lähestyy mua!

Karseat tatuoinnit tuskin parantavat tasokkaan miehen metsästysyrityksiä.

Mira

Miran kriteerit ovat matalammalla. Viisas valinta.

"Unelmien miehen ei tarvitse käydä töissä, kunhan tekee jotain elääkseen." (Miten on mahdollista olla käymättä töissä, mutta tehdä samanaikaisesti jotain elääkseen...?)

"Mä harrastan seksiä silloin tällöin, mutta vapaa-ajalla en muuten tee mitään."

"Mä meikkaan miten haluun - oman maun mukaan." (ja sen kyllä huomaa)

Seksikäs mies on sellainen, joka örisee leijonan tavoin ja machoilee: "Kato, kato, mulla on kiva haba!"

Jenna

Jennalla on realistisemmat vaatimukset.

"Normaali mies haussa, joka ei ole metroseksuaali, eikä David Beckham." Jenna näyttää ymmärtävän jotain markkina-arvonsa päälle.

"Yksi kriteeri, se ei saa käyttää löysiä alushousuja. Tiukat bokserit pitää olla, mutta niissä ei missään tapauksessa saa olla Angry Birds -kuvia."

Yhteenveto

Kuvastavatko sinkkulaivan naiset suomalaisia naisia yleisimminkin vai onko ohjelmaan vain valittu pahimmat tapaukset? Itse arvelen, että kyseessä on sekoitus kumpaakin.

Joku saattaisi sanoa, että ohjelman naisilla on epärealistisen korkea käsitys omasta markkina-arvostaan. Pitkä, varakas, ja urheilullinen mies on haussa, vaikka itsellä ei ole tarjottavana paljon keskivertoa kummempaa - jos sitäkään.

Naiset ovat menossa ns. porauslautalle, jossa on vahvat naisten markkinat. Kun puhe käsittelee seksisuhteita laivalla, naiset sanelevat säännöt, eikä alfa-uroksen vaatiminen ole liikaa vaadittu.

Naisten puhetavassa huomio kiintyy kuitenkin "valheelliseen itsetyytyväisyyteen", jossa omaa markkina-arvoa ei juuri tarkastella kriittisesti. Naiset tuntuvat uskovan ihan oikeasti, että he ovat pitkä rikkaan ja urheilullisen miehen kanssa samalla viivalla, vaikka todellisuudessa heidän tasonsa on kaukana tuollaisen miehen tason alapuolella.

Jossain vaiheessa elämää naiset joutuvat astumaan ulos sinkkulaivan seksisuhdemarkkinoilta - synkkään tosielämän parisuhdemarkkinoiden neuvostorealismiin. Naiset joutuvat lopulta toteamaan oman markkina-arvonsa rajallisuuden.

77980 | 6 kommenttia.
12.09.2014 08:13

Olen tykästynyt Meghan Trainorin ykköshittiin All about that bass.

Laulun on sanottu helpottavan tyttöjen ulkonäköpaineita ja lisäävän itseluottamusta, koska siinä ylistetään isoja pyllyjä ja kerrotaan paksujen tyttöjen "junkin" sijaitsevan oikeissa paikoissa. Laihojen narttujen käsketään mennä pois.

Kuten yleensäkin, feministit eivät innostuneet laulun sanomasta. Väärin sammutettu!

Feminspiren mukaan Treinorin hitti pikemminkin häpäisee naisten vartaloita ja on ongelmallinen kolmella tapaa:

1. Laulussa on lause “’Cause I got that boom boom that all the boys chase”. Feminspire kysyy, miksi tytön vartalotyypin pitää olla poikien haluama?

Vielä häiritsevämpi Feminspirelle oli lause "“my mama she told me don’t worry about your size/She says, “Boys like a little more booty to hold at night.’”. Feminspiren mukaan laulun vika piilee siinä, että tyttö ei rakasta vartaloaan sen itsensä takia, vaan koska pojat tykkäävät pidellä vähän muhkeampaa vartaloa.

Minusta on huolestuttavaa, jos oman vartalon hyväksyntä kumpuaa muiden ihmisten mielipiteistä.

Saavumme jälleen feministien sokeaan pisteeseen: kyvyttömyyteen ymmärtää pariutumisen biologian muuttumattomia faktoja. Ihmisen elämän peruselementtejä ovat selviytyminen lisääntymisikään ja lisääntyminen. Koko ihmisen biologia on muokkautunut evoluution kuluessa noiden tavoitteiden maksimoimiseksi.

Eräs biologinen sopeuma on pyrkiä maksimoimaan oma markkina-arvo mahdollisimman laadukkaan partnerin hankkimiseksi. Halu sopeutua vastakkaisen sukupuolen asettamiin kriteereihin on niin voimakas biologinen tarve, että sitä ei muuteta millään lauluilla tai feministisellä kasvatuksella. Ne jotka muuta yrittävät karvaisine kainaloineen, ovat surullisia tapauksia.

2. Laulun lause “all the right junk in all the right places” ärsyttää Feminspirea. Ilmeisestikin laululla viitataan sellaisiin vartaloihin kuin Beyonsella tai Kim Kardasianilla, jossa on paksut reidet, iso pylly ja isot rinnat. "Junk" sijaitsee silloin oikeissa paikoissa, kuten Trainorilla itsellään.

Ongelma tulee vastaan siinä, että suurella osalla naisista - päinvastoin kuin laulun esittäjällä ja hänen tanssiryhmällään - "junk" ei suinkaan sijaitse oikeassa paikassa.

Feminspiren mukaan laulun olisi pitänyt huomioida, että kaikki vartalotyypit ovat kauniita.

Jos Trainor olisi todellakin laulanut kaikista vartalotyypeistä ja tanssimassa olisi ollut kaikenlaisia vähemmän viehättäviä naisia, joilla "junk" olisi sijainnut siellä täällä, laulusta olisi tullut vitsi. Rumat naiset tanssisivat ja laulaja yrittäisi väittää vastoin kaikkien selvää havaintoa, että kaikki eivät todellakaan ole yhtä kauniita.

3. Feminspire toteaa, että laulun lause I’m brining booty back/go tell them skinny bitches that/No I’m just playing/I know you think you’re fat/But I’m here to tell ya/Every inch of you is perfect from the bottom to the top.” puhuu laihoista nartuista, eli edistää laihojen vartalotyypin häpäisemistä.

Feminspire on väärässä luullessaan, että hoikkien naisten kutsuminen "laihoiksi nartuiksi" vaikuttaa mitenkään oleellisesti hoikkien naisten suurimpaan haluttavuuteen. Kauniita ihmisiä voi nimitellä tavalla tai toisella, mutta lopussa he ovat kuitenkin kauniita ja sinä olet ruma. Hoikkia naisia ylistetään niin paljon, että kateellisen kuuloinen "skinny bitches" ei heitä hetkauta.

Ilmaisu "skinny bitches" on eräänlainen fraasi, jolla viitataan omaan kateuteen hoikkia ja kauniita naisia kohtaan, jotka tosin usein ansaitsevatkin nimityksen "bitch", koska he saattavat suhtautua alentuvasti muodokkaampia kanssasisariaan kohtaan.

Preferenssit luovat ulkonäköpaineet

Palatakseni bloggaaja Pumpuin vanhaan postaukseen, hän sanoo kommenteissa seuraavasti:

Mä en sekoittaisi "naisellisuuden" tai "miehekkyyden" käsitettä "viehättävyyteen" ja siihen mistä itse tykkää. Jos mä pidän pitkistä, voimakkaista ja lujatahtoisista miehistä, se on mun preferenssi, ei mun määritelmä siitä, millaisia miesten tulisi olla.

Pumpui ei näytä ymmärtävän, että ulkonäköpaineet ovat nimenomaan seuraus ihmisten preferensseistä. Pumpui ei ole yksin preferenssinsä kanssa. Naisilla on tapana pitää miehekkäitä ominaisuuksia seksikkäinä. Kun suuri osa naisista pitää miehekkäistä miehistä, preferenssien yhteisvaikutus tuottaa miehille paineen miehistyä.

Heteronaisen seksuaalinen preferenssi = määre sille, millaisia miesten tulisi olla.

Pumpui kuvittelee monien naisten tapaan naiivisti, että ihmisten preferenssit ja halut ovat merkityksettömiä yhteiskunnan rakenteiden kannalta, vaikka tosiasiassa ne ovat tärkein ulkonäköpaineita ja rooleja ohjaava tekijä.

Yhteenveto

Ulkonäköpaineet ovat seuraus vastakkaisen sukupuolen preferensseistä ja haluista.  Mikään määrä lauluja tai feminististä valistusta ei poista ulkonäköpaineiden biologista alkuperää.

Ulkonäköpaineiden suuruuteen vaikuttaa myös kilpailun voimakkuus. Netti ja sosiaalinen media on tehnyt ulkonäkökilpailusta globaalia, eikä paluuta kilpailuun kylän kauneimman tytön tittelistä ole näköpiirissä.

77945 | 7 kommenttia.
9.09.2014 08:44

Tinder on eräs tapa etsiä elämänkumppania. Naisten ongelma piilee siinä, millä perusteella lukemattomat miehet pitäisi valkata kelpaaviin ja kelpaamattomiin. Ei kai pelkän kuvan perusteella valitsemisesta tule hyvää lopputulosta?

Susan Walsh avaa erään valmentamansa naisen - Jennan - Tinder-strategiaa seuraavalla tavalla.

 • Paljon hyväksyttyjä ensipyyhkäisyjä.
 • Kriteerinä 20 kilometrin etäisyys ja 27-35-vuoden ikä.
 • Jenna hyväksyi kuumat, söpöt tai melko söpöt miehet.

Neljän tunnin aikana Jenna keräsi 55 matchia.

 • Kaikki seksiä etsivät miehet hylättiin

6 miestä etsi seksiä, joten 49 jäi jäljelle.

 • 8 rajatapausta eli epäviehättävintä tai epäkiinnostavinta miestä hylättiin.

41 jäi jäljelle.

 • Jenna etsi traditonaalista suhdetta, joten hän odotti miehen tekevän ensimmäisen aloitteen keskusteluun.
 • 7 miestä kysyi heti seksiä. Jenna Hylkäsi heidät.

34 miestä jäljellä.

 • 16 miestä aloitti keskustelun, joka ei ollut asiaton tai seksuaalinen. Yli 4 päivää hiljaa olleet miehet hylättiin.
 • Huonot kommunikaatiotaidot omaavat "hei mitä kuuluu!" miehet hylättiin
 • 4 miestä ehdotti epämääräisiä tapaamisia, mutta ei varsinaisia treffejä. Heidät hylättiin.
 • Yksi mies vain jutteli, mutta ei ehdottanut mitään, hänetkin hylättiin

Kuusi miestä jäljellä.

 • Kaksi miestä lähetteli viestejä alituiseen, 7 viestiä yhtä Jennan viestiä kohden. Heidät hylättiin liiallisen innokkuuden takia.

Jenna oli valmis tapaamaan 4 jäljellä olevaa miestä.

 • Jenna hylkäsi vähiten viehättävimmän miehen, koska hän käytti veto-työntö strategiaa, eikä hänen kielioppinsa ollut kovin hyvä.
 • Jenna meni treffeille toiseksi viehättävimmän miehen kanssa, mutta mies oli valehdellut ikänsä, mistä tuli ratkaiseva tekijä hylkäämiseen, vaikka treffit menivät muuten kohtuullisesti.
 • Poikamies numero 3 lopetti yhteydenpidon Jennaan.

Jäljelle jäi yksi mies, jonka kanssa käydyt keskustelut olivat mahtavia. Luvassa ovat hauskat treffit. Jos herra numero yhden kanssa ei mene hyvin, Jenna palaa Tinderiin hakemaan uusia kontakteja.

Vitsi naisista

Jenna Tinder-strategiasta tulee ensimmäisenä mieleen tämä vitsi:

 • Miamissa on kauppa, jossa myydään aviomiehiä. Kaupan sisäänkäynnillä on ohje kaupan käytöstä: "Voit vierailla kaupassa vain yhden kerran.

  Kerroksia on kuusi ja eri kerroksissa miesten ominaisuudet ovat erilaisia. Voit valita miehen mistä tahansa kerroksesta, tai voit mennä ylöspäin, mutta et voi enää palata alempiin kerroksiin ostoksille!"

  Nainen menee kauppaan.

  Ensimmäisessä kerroksessa myydään miehiä, joilla on työ. Hän jatkaa ylöspäin.

  Toisessa kerroksessa myydään miehiä, joilla on työ ja jotka pitävät lapsista. Hän jatkaa edelleen ylöspäin.

  Kolmannessa kerroksessa myydään komeita miehiä, joilla on työ ja jotka pitävät lapsista. "Vau" nainen ajattelee, mutta jatkaa silti ylöspäin.

  Neljännessä kerroksessa myydään komeita miehiä, joilla on työ, jotka pitävät lapsista ja jotka auttavat kotitöissä. "Tämä vaikuttaa todella hyvältä" nainen ajattelee "Melkein tekisi mieli jäädä tänne", mutta hän jatkaa silti ylöspäin.

  Viidennessä kerroksessa myydään komeita, romanttisia miehiä, joilla on työ, jotka pitävät lapsista ja jotka auttavat kotitöissä.

  Nainen tuntee suurta houkutusta jäädä, mutta toivoo ylemmässä kerroksessa olevan tarjolla jotain vielä parempaa, joten hän jatkaa ylöspäin..

  Kuudes kerros on tyhjä, lukuunottamatta kylttiä, jossa lukee "Olet 6. kerroksen 31 456 012. vierailija. Täällä ei ole miehiä. Tämän kerroksen olemassaolon tarkoitus on ainoastaan todistaa että naisia on mahdotonta miellyttää. Kiitos vierailustasi Aviomieskaupassa."

  Aviomieskaupan naapurissa sijaitsee Vaimokauppa. Myös siinä on 6 kerrosta.

  Ensimmäisessä kerroksessa on tarjolla vaimoja jotka pitävät seksistä. Toisessa kerroksessa on tarjolla rikkaita vaimoja jotka pitävät seksistä. Kukaan ei ole koskaan käynyt kerroksissa 3-6.

Jennalla on naisille tyypillinen perusstrategia

Jennan valmennetussa nettideittistrategiassa on yllättävää lähinnä se, että siinä ei ole mitään yllättävää. Tiivistettynä Jennan strategia on seuraava:

 1. Rajataan sopiva ikä ja asuinpaikka.
 2. Valitaan miehiä komeimmasta päästä.
 3. Hylätään seksin ehdottelijat ja epämääräisten treffien ehdottelijat.
 4. Hylätään kirjoitustaidottomat ja kommunikaatiorajoitteiset.
 5. Jäljelle jää treffikelpoisiksi alle 10% niistä, jotka muuten kelpasivat ensivaikutelmansa perusteella.

Jenna valikoi miehet tavalla, jolla olen kuvitellut suurimman osan naisista valitsevan miehiä parisuhdekandidaateiksi nettideittailussa. Kun minä harrastin nettideittailua, yritin välttää kirjoitustaidottomuuden ja seksiehdottelujen sudenkuopat.

Koska suurimmalla osalla naisista on hyvin yhteneväinen nettideittistrategia, voidaan päätellä, että suosio keskittyy yksille ja samoille miehille.

Minua ihmetyttää miesten into seksin ehdotteluun: onko se muka toimiva strategia? Kuinka moni nainen lähtee seksiin Tinder-ehdotuksen siivittämänä. Seksin ehdottelu voi toimia kuumimmalle 10% miehistä, mutta keskitasoisille tai sitä huonompitasoisille miehille seksin ehdottaminen on strateginen emämunaus.

Susan kirjoittaa:

 • Noin 20-25% miehistä haluaa vain seksiä. Se tarkoittaa, että 75% on avoimia suhteelle. Ihmiset ovat Tinderissä erilaisista syistä ja on heidän parhaassa intressissään tehdä aikomuksensa selviksi mahdollisimman aikaisin.

Susan on useimpien naisten tapaan ajatuksissaan täysin harhateillä. Todellisuudessa 100% miehistä haluaa seksiä, miehen halu suhteeseen riippuu naisen markkina-arvosta ja parisuhdekelpoisuudesta. Miehet harvoin hakevat "vain" seksiä, sen sijaan he hakevat ensin seksiä. Suhdetta voi miettiä myöhemminkin.

Miehen ei ole mitään järkeä tehdä aikomuksiaan selviksi naisille. Sen sijaan miehen kannattaa antaa sellaisia signaaleja, joita naiset haluavat kuulla. Naisten tyypillisen nettideittailun perusstrategian tietäminen onkin ensiarvoisen tärkeä miehille ja pelimiehille, jotka haluavat joskus päästä suhteeseen naisten kanssa.

Mikä Jennan strategiassa meni vikaan?

Jennalla meni vikaan sama asia, mikä menee vikaan lähes kaikilla nettideittailevilla naisilla. Naiset hylkäävät potentiaalisia parhaita matcheja pinnallisin ja olemattomin kriteerein ja päätyvät lopulta pieneen prosenttiin treffikelpoisia miehiä, jotka ovat todennäköisesti myös muiden naisten suosikkeja.

Jennalle olisi saattanut löytyä unelmamies huonosti kirjoittavien miesten joukosta, koska kirjoitustaidon puute ei ole estänyt juuri yhtään tosielämän romanssia. Jos Jenna olisi tavannut samoja miehiä esimerkiksi baarissa, hän ei olisi tiennyt heidän kirjoitustaidoistaan yhtään mitään.

Jennalle käy todennäköisesti hiukan samalla tavalla kuin työnhakijalle, joka valitsee 100 työpaikkailmoituksesta unelmatyöpaikkansa ja huomaa sitten olevansa työhaastattelussa 100 muun työnhakijan kanssa, joista puolet on pätevämpiä kuin Jenna itse.

Jenna ei mieti ollenkaan omaa markkina-arvoaan ja mihin se riittää. Jos Jenna mielii päästä parisuhteeseen, ei ole riittävää valita hyväksytyiksi kuumimpia hunkseja, koska noille hunkseille on tarjolla Jenna kuumempia misuja, jos Jennan oma markkina-arvo ei ole huipussaan. Miehillä on tapana hyväksyä lähes kaikki kohtuullisen tasoiset naiset ja lähteä treffeille heidän kanssaan. Jenna ei voi siten päätellä omaa kelpaavuuttaan pelkästä miehen alkukiinnostuksesta.

77807 | 4 kommenttia.
5.09.2014 08:49

Vanhan viisauden mukaan yksinhuoltajilta on helppo saada seksiä. Itselläni on sama kokemus baarivuosilta.

Kun yksinhuoltajalla on vapaa viikonloppu, mies on saatava juuri silloin, koska lapset palaavat jo sunnuntai-iltana. Kolmeen treffiin ei ole aikaa.

Yrittävätkö yksinhuoltajat löytää lapselleen elättäjän? Eivät yritä. Päinvastoin, omien kokemuksieni mukaan yksinhuoltajat painottavat puheissaan voimakkaasti, että "en etsi lapselleni uutta isää". Kyse on markkinointipuheesta, joka tekee yksinhuoltajasta haluttavamman.

Yksinhuoltajat ovat sinkkuja tarkempia uuden miehen isälaadun suhteen, kun kyse on pitkäaikaisesta suhteesta. Ei uudeksi isäksi voi ottaa ketä tahansa motoristia.

Yksinhuoltajista löytyy paljon disinformaatiota levittäviä artikkeleita valtamediasta, kuten tämä YLE:n artikkeli Yksinhuoltaja - merkki otsassa? (2010)

 • Kolme väärää myyttiä yksinhuoltajista

  1. ”Yksinhuoltajat ovat helppoja seksikumppaneina – he kaipaavat hellyyttä ja seksiä niin epätoivoisesti, että kuka tahansa kelpaa seuraksi. ”

  Yleisesti ottaen yksinhuoltajilla on lapsettomia sinkkuja suurempi kynnys aloittaa uusi parisuhde, sillä kyseessä ei ole vain heidän onnensa, vaan myös lapsen. Ketä tahansa retkua ei kukaan halua lapsensa elämään eivätkä epävakaat tuuliviirisuhteet houkuta äitejä ja isejä.

Usein ihmiset myös olettavat, että yksinhuoltajat lähtevät lemmenseikkailuihin muita helpommin. Näillekin väitteille Eija nauraa päin naamaa.

Otsikossa puhutaan seksistä, mutta vastauksessa puhutaan parisuhteesta. Yksinhuoltajat ovat helppoja nakkeja seksiin, mutta parisuhteeseen he eivät kelpuuta ketä tahansa renttua.

Toisaalta kiltin, kunnollisen ja ruman miehen - eli ns. aisankannattajan - osakkeet ovat hurjassa nousussa yksinhuoltajien silmissä. Tuollaisesta miehestä löytyy ainesta uudeksi isäksi.

Kyse on markkina-arvojen kohtaamisesta. Yksinhuoltajan markkina-arvo romahtaa lapsen myötä ja hänen on usein tyydyttävä rumaan ja kunnolliseen mieheen parisuhdekumppania etsiessään ja ensimmäiseen himokkaaseen mieheen seksiä etsiessään.

Toinen YLE:n artikkeli Yksinhuoltajat - parinmuodostuksen kakkoskansalaiset? (2010) kertoo seuraavaa:

 • Yksinhuoltajat on parinmuodostuksessa rankattu kakkosluokan kansalaisiksi - oletetaan, että heille kelpaa seuraksi kuka vain.

  Tosiasiassa yksinhuoltajat asettavat kumppaninsa kriteerit usein paljon korkeammalle kuin vaikkapa lapsettomat sinkut.

Kriteerit miehiä kohtaan nousivat tosi paljon sen jälkeen, kun sain lapsen. Baareissa roikkuvat miehet kiinnostivat entistä vähemmän, kun en enää juonut ja olin lopettanut myös polttamisen.

Väite kriteerien nuosemisesta yksinhuoltajuuden jälkeen on kyseenalainen, koska yksinhuoltajan markkina-arvo on romahtanut. Aisankannattajan roolin pelko ja raskauden aiheuttamat negatiiviset muutokset vartalossa karkottavat suuren määrän miehiä. Riman nostoon ei yksinkertaisesti ole varaa.

Se, että lapsen uusisäksi ei kelpaa tumma etelän gigolo, ei tarkoita riman nousua, vaan laskua.

 • Hanna oli tavannut ulkomailla asuvan miehen puoli vuotta aikaisemmin eikä raskaus ollut vahinko.

Jos lapsi on eri näkyvästi erivärinen, se nostaa valkoisten suomalaisten kynnystä ryhtyä uusio-isäksi, koska aisankannattajan rooli käy ilmiselväksi jo ensinäkemältä.

 • Hanna ei harrastanut seksiä yli kahteen vuoteen eikä hänen aluksi tehnyt sitä edes mieli. Hanna uskoo, että luonto on järjestänyt asian niin, että hormonit eivät hyrrää, jotta äiti voi pitää lapsesta huolta.

  – Seksi ei käynyt edes mielessä koko imetysaikana. Lapsi täytti mieleni aivan kokonaan, ja imetys ja muut toimet veivät kaiken ajan.

  Moni parisuhde kariutuu äidin ja lapsen symbioosivaiheessa, jossa miehelle ei ole tilaa.

Niin, tässä tulee faktaa yksinhuoltajan vähentyneestä markkina-arvosta. Symbioosi vieraan lapsen kanssa ei ole todellakaan markkina-arvoa nostava seikka miesten silmissä.

Koin itseni äärimmäisen epäviehättäväksi ja olisin stressaantunut, jos olisin joutunut esittelemään repsahtanutta kroppaani ja arpista vatsaani miehelleni. Raskausaikana kiloja oli kertynyt kehoon, lähinnä takamukseen ja mahaan, 25 kiloa.

Raskauden aiheuttamat negatiiviset muutokset kehossa ja siitä seuraava itsetunnon lasku laskevat markkina-arvoa pahasti. Maharöllykkä tai selluloidi-iho eivät ole viehättäviä, mutta niiden muodostuminen riippuu geeneistä ja käytöksestä.

 • Hannan vauvamaha ei kadonnut. Painoa kertyi yhä vain lisää, kun Hanna alkoi syödä yksinäisten iltojen ratoksi. Hoikkaan vartaloon tottunut Hanna menetti itseluottamuksensa ja alkoi hävetä vartaloaan.

  – Koin itseni niin äärimmäisen epäviehättäväksi, että olisin varmasti kieltäytynyt kunniasta, vaikka puistossa olisi kävellyt elämäni mies vastaan. Kun Hannan normaalit seksuaaliset halut vauva-ajan jälkeen palasivat, Hanna tunsi itsensä edelleen niin inhottavaksi ja rumaksi, ettei voinut edes kuvitella olevansa alasti jonkun tuntemattoman miehen edessä. Seuraa olisi silti tehnyt mieli.

Tyypillinen kohtalo. Voin hyvin kuvitella, että keskittyminen lapseen tuo syömishimot pintaan ja markkina-arvon laskun kierre on valmis. Miksi artikkelissa kuitenkin sanotaan, että "Kriteerit miehiä kohtaan nousivat tosi paljon", vaikka todellisuudessa Hanna itseinho esti parinhaun.

Me Naisten artikkeli Deittaile yksinhuoltajaa – 3 syytä, miksi se kannattaa maalaa naistenlehdille tyypillisesti perusteettoman positiivisen kuvan yksinhuoltajuuden haluttavuudesta.

 1. Ei draamaa

 2. Hyvää seksiä

 3. Ei pelejä

Väitteissä on totuuden siemen, koska yksinhuoltaja saattaa kompensoida alentunutta markkina-arvoaan hyvällä seksillä. Eikä draamaa tai pelejä ole niin paljoa kuin sinkuilla. Artikkelista puuttuu  kuitenkin vieras lapsi, raskauskilot ja raskausmahan jäänteet, jotka alentavat markkina-arvoa paljon enemmän kuin millään kompensoivilla toimenpiteillä voi asiaa korjata.

Artikkeli Miksi miehet haluavat yksinhuoltajan (2006) kertoo seuraavaa:

 • Niin lämminhenkinen romaani kuin Nick Hornbyn Poika olikin, se langetti ikävällä tavalla varjon yksinhuoltajista kiinnostuneiden miesten ylle. Teoksen päähenkilö Will, jota esitti elokuvassa Hugh Grant, keksii hyviä syitä ryhtyä deittailemaan yksinhuoltajanaisia: ”Laadukasta seksiä, monenmoista mieltä hivelevää, tilapäistä isyyttä ilman kyyneliä ja lopulta ero vailla syyllisyyttä - mitä muuta mies voisi edes toivoa?

Hugh Grantin elokuvat ovat naisia mielistelevää hömppää vailla todellisuuden hiventä. Romantiikan perusidea on syöttää naisille vääriä mielikuvia miesten preferensseistä.

 • Onneksi yksinhuoltajista kiinnostuneilla sinkkumiehillä voi olla paljon mukavampiakin motiiveja.

  Ensinnäkin, lapsia ei ensiksikään tarvitse ryhtyä yhdessä tekemään, vaan ne tulevat kaupan päälle. Todennäköisesti paineita yhteen muuttamiseen ja uusien lasten tekoon kasautuu myös hitaammin. Työläs ja stressaava vauvavaihekin on yleensä mennyt ohi, ja jos yhteen joskus muutetaan, lapsoset saa heivattua silloin tällöin alkuperäiselle isälle.

Useimmat miehet vieroksuvat aisankannattajan roolia, eivätkä he ottaisi uusisän roolia suurin surminkaan. Vieraat lapset eivät yleensä tule "kaupan päälle", vaan painolastiksi.

Miehet myös tietävät hyvin, että synnyttäminen tekee naisista kauniimpia.

Ei tee, vaan rumempia. Usein paljon rumempia. Naisille ei kannata syöttää valheellista tietoa.

Artikkeli Kelpaako miehelle yksinhuoltaja? Miehet vastaavat (2013)kertoo miesten mielipiteitä yksinhuoltajista:

Mieluummin kuulisin, että naisella on klamydia kuin lapsi. Sen saa hoidettua.

Kaikki vastaajat suhtautuvat negatiivisesti yksinhuoltajan deittailuun:

 • Mietin itse, kuinka monta lasta naisella on ja vielä enemmän, kuinka monta eri isää. Tällä jutulla on sata kertaa isompi vaikutus, kun sillä lapsimäärällä, mutta on silläkin toki hiukan.

Miesten mielessä pyörii monenlaisia esteitä yksinhuoltajan deittailua pohtiessa. Lapsen laatu voi myös vaikuttaa paljon. Jos lapsi suhtautuu uusio-isään negatiivisesti, suhde kariutuu usein jo pelkästään lapsen takia.

Itse deittailin joskus muinaisuudessa yksinhuoltajaa, jonka pikkupoika tuli metrin päähän ja heitteli siitä minua pallolla päähän. Ilmeisesti pojalla oli ollut traumatisoitunut isäsuhde, kun ex-isä oli jättänyt pojan täysin huomiotta. Poika haki uutta isää, joka olisi asettanut rajat, joita äiti ei kyennyt asettamaan. Uus-isän rooli ei houkutellut, koska vastuualueena olisi ollut pojan uudelleen kasvattaminen.

Faktaa naisille yksinhuoltajuudesta

Naisille pitäisi kertoa totuudenmukaisesti yksinhuoltajuuden vaikutuksista markkina-arvoon.

Synkän totuuden sijaan naistenlehdet ja romanttiset komediat maalaavat täysin virheellisen kuvan yksinhuoltajien haluttavuudesta.

Kun nainen pohtii parisuhdekumppanin ja lapsen hankintaa, miehen laatuun pitäisi kiinnittää valtavan paljon enemmän huomiota, koska yksinhuoltajuus on eräs pahimmista kirouksista naisen markkina-arvolle.

77783 | 9 kommenttia.
1.09.2014 07:44

Tutkimus Feminist activist women are masculinized in terms of digit-ratio and dominance: A possible explanation for the feminist paradox (2014) kertoo, että feministit ovat muita naisia maskuliinisempia.

Tutkittavat henkilöt oli kerätty feministikonferenssista Ruotsista, eikä heille paljastettu tutkimuksen tarkoitusta. Tutkittavia henkilöitä etsittiin seuraavanlaisella julisteella:

Vastaa muutamiin kysymyksiin ja anna ottaa kuva kädestäsi, niin saat hedelmän tai karkkia

Tutkimuksessa mitattiin etusormen ja nimettömän välistä pituuseroa. Sormien pituuksien avulla voidaan selvittää, ovatko feministit altistuneet raskaudenaikaiselle testosteronille enemmän kuin muut naiset. Mitä pitempi nimetön on suhteessa etusormeen, sitä maskuliinisempi henkilö.

Tutkimuksessa mitattiin kysymysten avulla myös henkilön johtajuusominaisuuksia (directiveness scale).

Tutkijat välttelivät mainitsemasta feminismiä, jotta tutkimuksen tarkoitus ei olisi paljastunut.

Tutkimustulokset pätevät aktiivifeministeihin, mutta eivät kaikkiin feministeiksi identifioituviin tai feminismiä sympatisoiviin naisiin.

Feministinen paradoksi

Feminismi pyrkii parantamaan naisten asemaa yhteiskunnassa. Silti vain vähemmistö naisista identifioituu feministeiksi. Epäsuhtaa kutsutaan feministiseksi paradoksiksi.

75 % naisista kannattaa naisten oikeuksien parantamista, mutta vain alle 33 % naisista identifioituu feministeiksi

Paradoksin selitykseksi on ehdotettu, että feministeillä on sellaisia fysiologisia ja psykologisia piirteitä, jotka viittaavat lisääntyneeseen maskulinisaatioon. Maskulinisaatio johtaa naisille epätyypilliseen käytökseen, kuten lisääntyneeseen kilpailullisuuteen ja se voi edistää uskoa sukupuoliroolien vaihdettavuudesta.

Jos feministiaktiivit ovat maskulinisoituneita verrattuna muihin naisiin, se voi selittää feministien ja muiden naisten mielipiteiden ja preferenssien välisen eron.

Tutkimuksen tulokset

Tutkimuksen kohteena olleet feministiaktiivit osoittautuivat selvästi maskuliinisemmiksi kuin naiset keskimäärin. Feministien nimetön oli pitkä suhteessa heidän etusormeensa ja feministit osoittivat suurempia dominanssipyrkimyksiä kuin naiset keskimäärin.

Näyttää siltä, että feministinen paradoksi voidaan ainakin osittain selittää feministien ja muiden naisten välisellä biologisella erolla.

Feministit uskovat tyypillisesti sukupuoliroolien helppoon vaihdettavuuteen ja siihen, että sukupuoliroolit ovat sosiaalisen konstruktion tulos. Uskomus voi selittyä sillä, että keskimääräistä maskuliinisempina naisina feministeillä on eri kokemus sukupuolirooleista kuin keskivertonaisilla, jotka ovat kiinnostuneempia lasten kuin statuksen hankinnasta.

Joidenkin kriitikkojen mukaan sekä naisinsinöörit että feministiaktiivit ovat maskulinisoituneita, joten maskulinisoiminen ei ole tyypillistä vain feministeille. Naisinsinöörien maskuliinisuus ei kuitenkaan kumoa tutkimuksen tuloksia, koska maskulinisaatio voi aiheuttaa naisessa joko insinööriyttä, feminismiä tai molempia.

Kokonaisuudessaan tutkimus osoittaa, että feminismillä ja siihen liittyvillä uskoilla ja arvoilla näyttää olevan biologinen alkuperä.

LUE: Fingers to feminism: the rise of 2D:4D

77693 | 10 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Alueen muita blogeja

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Viimeisimmät uutiset

Suosituimmat artikkelit

Uutinen
Ensin ne valloittivat keittiöt, mutta nyt ne pyrähtävät vastaan jo...