Henry Laasanen | Terve.fi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

29.01.2015 07:45

Kirjoitin jo aikaisemmin Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta.

Pareilla tuntuu menevän kohtuullisen hyvin, mutta suuri kunnia kuulunee kuherruskuukaudelle: harvoin sitä suhteen alussa riidellään.

Ohjelman asiantuntijaosuudet ovat täysin turhia ja mitäänsanomattomia. Maaret Kallion ulkonäössä on jotakin häiritsevää, pappi on lipevä ja Kari Kiianmaan osuus parien puhuttelussa oli huvittavuudessaan kuin pulttiboissista otettu. Enkä edes tiedä, mitä ihmettä folkloristi tekee ohjelmassa.

Ennen vanhaan nainen muutti miehen asuntoon, mutta nykypäivänä asia voi olla toisinkin päin.

Kiitos vaan, mutta en olisi tarvinnut asiantuntevaa folkloristia tuon kertomiseen.

Ohjelman hahmot

Viola on ohjelman tylsin ja mitään sanomattomin hahmo, mikä lienee vain plussaa parisuhteen kannalta. Viola on positiivinen ja kasvoiltaan kaunis. Violan tyyppinen nainen sopisi lukuisille miehille partneriksi, koska särmää ei ole.

Esa ja ja Olli ovat niin lutusia mussukoita että ihan hirvittää. Ohjelman formaatti tosin vaatisi enemmän Tauskin tyylisiä miehiä säpinän aikaan saamiseksi.

Esa on sillä tavalla nörtsähtävä, että hänen olisi luultavasti vaikea löytää Violan tasoisia partnereita tosielämästä. Ujo mies ei saa kaunista naista. Suhteeseen päästyään Esa on niin mallikelpoinen kiltti mies kun olla voi. Jos se riittää naiselle, niin lopputulos on hyvä. Voi olla, että tosielämässä Viola ei olisi harkinnutkaan Esan ottamista.

Olli on hidas ja vähäpuheinen, eli osin Miian vastakohta. Välillä irtoaa humoristisiakin sutkauksia. Miia ei ota Ollista selvää, mikä on mainio pelimiesliike Ollilta (Olli on sortunut menneisyydessä liialliseen läheisriippuvuuteen).

Miiassa huomion kiinnittää huono itsetunto, eikä hän ole ollenkaan varma Ollin kiinnostuksesta. Ilmeisesti Miialla on pitkä historia pelimiesten pyörityksessä, joka tuonut otteisiin epävarmuutta.

Pia on joillakin tapaa suurin suosikkini, mutta häiritsevää särmääkin löytyy. Pialla on mukavan energinen hymy ja valmiutta älykkääseen sanailuun. Pia onkin kiinnostavin nainen älyllisellä tasolla.

Pian sulhanen Jussi on totisempi torvensoittaja, josta ei löydy Pian toivomaan älyllistä huumorin säkenöintiä. Se saa Pian kuittailemaan Jussille ja testaamaan, pystyykö Jussi antamaan vastusta. Testailu on aika epämiellyttävä piirre naisessa. Jos Jussista ei löydy tarpeeksi verbaalista vastusta, niin  Pian pitäisi mielestäni (a) hyväksyä Jussi sellaisena kuin hän on tai (b) lopettaa kuittailut ja etsiä uusi mies.

Jussi ja Olli eivät ole "open bookkia"

Bridgen pelaajilla on sanonta "open bookkia" sellaisista jaoista tai pelaajista, joita voi lukea näkemättä kortteja - kuin avointa kirjaa.

Jussi ja Olli ovat tyypillisiä miehiä siinä, että he eivät paljasta todellisia ajatuksiaan. Se on viisasta, koska umpirehelliset miehet tuppaavat jäämään lehdelle soittelemaan.

Miia on puolestaan piilottelevien miesten vastakohta: hän paljastaa naisten tapaan kaiken mitä ajattelee. Miialla ja Ollilla on tyypillinen nais-mies dynamiikka: nainen avautuu ja yrittää vetää miehen perässään, mies heittelee hauskoja sutkauksia piilottaen todelliset ajatuksensa.

Esa psykologina toimii naistyypillisesti paljastaessaan avoimesti ihastuksensa Violaan, mikä voisi pilata tilanteen tosielämässä.

Jussi saattaa hyvinkin olla epäileväinen Pian suhteen, koska Pian kuittailut kielivät korutonta viestiään Pian tyytymättömyydestä Jussiin, jonka Jussi tietenkin huomaa. Jussi ei voi kuitenkaan paljastaa havaintoaan menettämättä kasvojaan ja miehekkyyttään, koska tosimies ei narise tai ylianalysoi naisten kuulleen. Voi olla, että Jussi on jo luovuttanut, vaikka ei paljastakaan totuutta.

Yhteenveto

Ihmiset voinee luokitella kahteen ääripäähän pariutumista ajatellen. On olemassa ns. helppoja ihmisiä, jotka sopivat pariksi lähes kenelle tahansa ja on olemassa ns. vaikeita persoonia, jotka eivät sovi yhteen juuri kenenkään kanssa.

Ohjelmaan on otettu mukaan vain helppoja persoonia, joita voi yhdistellä pareiksi melkein miten vaan. Se ohjelman tekoa tavalla, jossa rima on alimpana.

79571 | 11 kommenttia.
22.01.2015 14:33

Lisa Bonoksen artikkeli How to find a feminist boyfriend on herättänyt runsaasti keskustelua.

Bonokselta löytyy paljon kriteereitä poikaystävälle:

 • Feminististä deittailijaa eivät sukupuoliroolit rajoita. Kuka tahansa saa tehdä aloitteen deittailussa. Todellinen miesfeministi on innostunut ja kiinnostunut partnerinsa urasta. Miesfeministi ei oleta tienaavansa enemmän kuin partnerinsa tai aseta omaa uraansa tärkeämmäksi. Miesfeministi on valmis muuttamaan toisella paikkakunnalle partnerinsa uran takia. Feministinen poikaystävä on tietoinen tavoista, joilla naisia on traditionaalisesti alistettu ja hän toimii noita tapoja vastaan. Hän on sensitiivinen naisten vartalojen arvostelua kohtaan, eikä osallistu siihen. 

Moni maskulistikin näyttäisi sopivan noihin kriteereihin kohtuullisesti. Kriteerit näyttävät olevan enemmänkin konservatiivisia miehiä vastaan suunnattuja.

Maskulistit ovat kiinnostuneita naisensa urasta, sillä täytyyhän jonkun tuoda leipä pöytään. Miehet ovat yleensä innostuneita naisten tekemistä aloitteista deittailuun: niitä ei vain koskaan tule, joten suuri osa miehistä on pakotettu aloitteen tekijän rooliin enemmän tai vähemmän vastentahtoisesti.

Suurin osa naisista ei halua feminististä poikaystävää

S.E. Cupp kirjoittaa otsikolla Woman to woman: Stop hunting for a 'feminist boyfriend.

 • Mitä jos sallisimme miesten olla mitä he ovat, sen sijaan että pakotamme heille feministisiä tekointressejä. 

Kemberlee Kaye kirjoittaa:

 • Bonoksen artikkeli kertoo pohjattomasta feministisestä itsekeskeisyydestä: Minä, minä minä! Bonosta ei kiinnosta pätkääkään miehen omat halut.

Bonos haluaa miehekseen Marxilaisen feministin.

Mies joka vapaaehtoisesti määrittelee itsensä marxilaiseksi feministiksi on joko hullunkurisin persoona ikinä tai todella loistava pelimies.

Dejah Thoris kirjoittaa: "Miksi ihmeessä nainen haluaisi feministisen poikaystävän?" Dejah luuli ensiksi, että kyse oli huumorisivun artikkelista, eikä suinkaan Washington Postista. Kun hän näytti artikkelia miehelleen, mies nauroi niin, että kahvit lensivät näppäimistölle.

Feministi, kiihottaako teitä todellakin mies, joka puhuu päivät pääksytysten palkkaerosta ja kuinka miehet estävät naisten menestymisen?

Dejahin mukaan feministeille tyypillinen ajattelu on syynä sille, miksi feministit ovat tyytymättömimpiä naisia maan päällä. Feministit yrittävät löytää miehen, joka on peilikuva heistä itsestään.

Melkein feministisiä poikaystäviä

Tracy Moore listaa feministisivusto Jezebelissä melkein feministisiä poikaystävätyyppejä.

RADIKAALIFEMINISTINEN POIKAYSTÄVÄ: Hän luennoi sinulle jalkojen ajelematta jättämisestä ja meikkamattomuudesta.

EI-FEMINISTINEN KIVA MIES: Tämä mies välittää naisista ja tuntee hiukan feminismiä. Siitä huolimatta hän syö hyvällä omalla tunnolla kanankoipia Hootersissa.

YRITTÄVÄ FEMINISTI: Hän on melkein perillä. Hän kysyy mielipidettäsi aborttikiistassa.

HUMANISTINEN POIKAYSTÄVÄ: Hänen mukaan kaikki kohtaavat sortoa.

SALAINEN FEMINISTI: Mies, joka mentoroi naisia työpaikalla, mutta ei kunnioita naisia ryhmänä. 

OIKEASTI KILTTI MIES, JOKA ON SEKSISTI: Hän kunnioittaa sinua, mutta hänen mielestään poikien tulee olla poika ja tyttöjen tyttöjä. Mies ansaitsee enemmän kuin nainen hyvästä syystä.

EHDOLLINEN FEMINISTI: Tämä mies kunnioittaa naisia siihen pisteeseen asti, kunnes kunnioitus joutuu konfliktiin hänen miehisen maailmankuvansa kanssa. Hän mentoroi naisia niin kauan, kun naiset käyttäytyvät kuten miehet. Hän ei ymmärrä äitiyslomien tarvetta tai raskaana olevien naisten itkua. 

LIBERAALI EI-FEMINISTI: Hän on liberaali politiikassa, mutta hän kyseenalaistaa palkkakuilun eikä usko naispoliitikkojen kohtaamaan seksismiin.

ANTEEKSI PYYTELEVÄ VALKOINEN MIES: Liberaali mies, jolla sokea kohta feminismiin. Hän vastustaa rasismia ja homojen oikeuksia, mutta ei koskisi feministisiin aiheisiin pitkällä tikullakaan, koska se vaatisi naisnäkökulmaa. 

AKATEEMINEN FEMINISTIMIES: Hän tuntee Dworkininsa, mutta ei tee todellisessa elämässä mietään feminismin edistämiseksi. Hän tekee sinuun vaikutuksen juhlissa, mutta paljastuu pikaisesti ääliöksi.

TEKOFEMINISTI: Tuntee feminismiä. Hän ylentää pääsääntöisesti vain naisia päästäkseen heidän suosioonsa. Tämä on tyypillistä epämaskuliinisille miehille, jotka tuntevat olevansa turvassa naisten keskuudessa. Hän saattaa salaisesti vihata naisia ja hän ystävystyy naisten kanssa koska "hän tuntee ymmärtävänsä naisia täysin". Epäilyttäviä motiiveita.

FEMINISTI-ISÄ: Mies, joka ei aikaisemmin ajatellut naisten oikeuksia, mutta tyttären syntymän jälkeen naisten oikeuksista tulee ylettömän tärkeitä. Feminis-isässä on ainesta, jos hän kykenee laajentamaan ajattelunsa tytärtään pidemälle.

FEMINISTI, JOKA EI TIEDÄ OLEVANSA FEMINISTI: Hän kunnioittaa naisia ja pitää naisten tasa-arvoa luonnollisena asiana. Hän ei kuitenkaan kutsu itseään feministiksi, koska termi kuuluu vain naisille tai hän ei ole sinut termin kanssa.

Johtopäätös

Jos miehen täydellinen feminismi on eräs tärkeimmistä parinvalintakriteereistä, muutenkin vaikeasta miehenetsinnästä tulee entistäkin vaikeampaa.

Mikä pahinta, loppupeleissä feministimiehestä ei välttämättä ole sellaista iloin kuin odotetaan, koska ideologisesti ohjautunut parinvalinta ei koskaan ole parasta onnelliseen parisuhteeseen.

79479 | 25 kommenttia.
19.01.2015 08:30

Otsikon kysymys on esitettiin Ilta-Sanomien "seksuaaliterapeutti vastaa" palstalla.

Voidaan tietenkin kysyä, pitääkö otsikon kysymyksessä esitetty väite paikkansa? Omalla kohdallani se pitää paikkansa: en yleensä katso pornoa, jossa on tummia miehiä. Toisaalta tummia miehiä tulee pornossa vastaan aika harvoin, ellei niitä tarkoituksella etsi.

Toisaalta lienee olemassa joukko miehiä, jotka nimenomaan kokevat musta mies/valkoinen nainen asetelman kiihottavaksi.

 RFSU:n seksuaaliterapeutti vastaa kysymykseen "Miksi tummaihoinen miespornotähti ei kelpaa miehille?" seuraavasti:

 • Peniksen koko on jollain tasolla yhteyksissä ihmisrotuun. Mustilla miehillä oletetaan olevan (ja osin asiaa on tutkittukin) suurimmat penikset. Voisivatko miehet kenties kokea alemmuuden tunnetta ja jopa pelkoa sitä, että nainen haluaa katsoa filmiä jossa on musta mies ja ajattelevat kenties että nainen katsoo sitä peniksen koon takia? Filmeihin tietysti valitaan suurimmat penikset ja kauneimmat vartalot koska filmit on tehty viihteeksi ja seksuaalisen kiihottumisen sekä nautinnon maksimoimiseksi.

Terapeutti on ilmeisesti nainen ja siksi pihalla sekä miesten pornokokemuksesta että pornon sisällöstä.

Suuret penikset valitaan useimpiin filmeihin siksi, että suuri penis on hydraulisesti näyttävämpi. Pienen peniksen kanssa on vaikea saada mitään liikettä aikaiseksi. Toisaalta on olemassa paljon pornoa (esim. amatööriporno), jossa peniksen koolla ei ole merkitystä.

Pornon penikset ovat suuria myös valkoisilla miehillä, koska se on keskeinen pornonäyttelijän kriteeri.

Itseäni peniksissä häiritsevät lähinnä ympärileikatut penikset, koska niistä puuttuu liikkuvat osat, jotka itselläni on. Ympärileikattuihin peniksiin on vaikea samaistua.

Suuressa osassa pornoa kauneimmat vartalot eivät ole pääosassa. Joidenkin tietojen mukaan Suomen suosituin pornohaku on MILF, eli vanhemmat naiset, joilla vartalo ei ole useinkaan täydessä tikissä. Pornon miehet ovat usein suorastaan rumia - luultavasti siksi, että pornoa tuottavat miehet ovat valinneet itse itsensä filmin pääosaan saadakseen seksiä.

Mikä tummissa pornotähtimiehissä häiritsee?

1. Miehet haluvat samaistua pääosan esittäjän asemaan. Miehet kuvittelevat, että oma penis voisi olla pornon peniksen sijalla. Tumma penis on vaikea samaistumisen kohde.

2. Tummissa pornonäyttelijöissä on se hankala piirre, että yksityiskohdat erottuvat huonosti, mitä pornon helmasyntinä pidettävä huono valaistus ei auta ollenkaan. Miehet ovat visuaalisesti kiihottuvia olentoja ja kaiken pitää näkyä selvästi. Toisaalta tumma penis erottuu hyvin valkoista vasten, joten näkyvyysongelma koskee enemmänkin tummia naisia.

3. Rotujenvälisessä pornossa on usein sellainen interrasiaalinen valtaviritelmä, jossa eläimellinen ja lihaksikas tumma macho mies harjoittaa aktia enemmän tai vähemmän alistetussa asemassa olevan valkoisen naisen kanssa. Asetelma peilaa vanhaa pelkoa mustaa miestä kohtaan, joka sisältää sekä pelottavia että kiihoittavia aineksia. Minuun tuollainen valtaleikki ei tehoa, vaikka se tehonnee moniin muihin miehiin.

4. Tummia miehiä ja naisia näkee pornossa vähän. Voi olla, että kyse on tottumuksesta. Mustia naisia pornossa lienee vain noin 5 % - heihin ei törmää juuri koskaan suosituimmissa kategorioissa. Voidaan kysyä, syrjitäänkö tummia naisia vai onko porno eräs harvoista elämänalueita, jossa tummat naiset ovat etuoikeutetussa asemassa, koska heitä ei pidetä objekteina?

5. Naisille tyypillinen fantasia on sellainen, jossa tuntematon eläimellinen (tumma) mies tulee ja ottaa. Miehiin tuollainen fantasia ei useinkaan tehoa, koska keskivertomies ei kykene samaistumaan eläimelliseen alfa-jyystäjään. Miehet pitävät usein päinvastaisesta fantasiasta, jossa MILFfi tulee ja viettelee ujon pojan. Voi olla, että alkuperäinen kysyjä (Tanja 38) pitää juuri sellaisesta elämellinen mies/avuton nainen tyyppisestä pornosta, jota useat miehet vierastavat.

79415 | 10 kommenttia.
16.01.2015 11:13

Pian viisikymppinen nainen kuvailee Suomi24:n palstalla kokemuksiaan nettideittien miehistä.

 1. Henkinen tasapaino: Mielialat vaihtelevat laidasta laitaan. Ei tullakaan sovittuun tapaamiseen.
 2. Suhteet lapsiin joko aivan retuperällä tai sitten se kontrolloiva ääripää. Exään ei ehkä minkäänlaista suhdetta, vaikka lapsia on välissä.
 3. Ei yhtään ystävää, jolloin ripustaudutaan uuteen kumppaniin kuin hukkuvaan.
 4. Sitten on tätä, että ruvetaan kontrolloimaan toisen menemisiä, sanomisia, tapaamisia.
 5. Terveys: Ylipainoa tai sitten se ääripää, joka päivä pitää olla harrastamassa jotain.
 6. Ei mitään tolkkua syömisen suhteen tai sitten se ääripää esim. mikään ei kelpaa.
 7. Hygienia hoitamatta esim. hampaat tai ei käydä pesulla.
 8. Talous: Rahat joko juodaan tai hummataan muuten. En katso ylen työttömänä olevaa, mutta pitää kuitenkin olla joku ymmärrys mihin sitä rahaa laitetaan ja mihin ei, jos se on tiukalla.
 9. Sitten on näitä, jotka esittävät hyvää toimeentuloaan erilaisin tavoin. On talot, mökit, autot, moottoripyörät, jne. Se on mukavaa jos näin on, mutta ihminen ei ole silmissäni yhtään sen parempi onko näitä vai asuuko hän esim. vuokralla.
 10. Yleisintä kuitenkin on tolkuton juominen. Hyvä kun aamulla päästään töihin, kun ollaan koko viikonloppu juotu tai otetaan arkena. Itse myös otan ja joskus ihan kunnollakin, mutta katson ajan ja paikan sopivan. Tullaan tapaamiseen hirveässä jurrissa. Tämä, jos mikä on mielestäni todella loukkaavaa. Sitten on näitä, jotka eivät uskalla ottaa yhtään, ettei jää putki päälle.
 11. Kotiin liittyviä ongelmia: Epäsiisteys. Ei ole siivottu moniin viikkoihin (ehkä kuukausiin). Ei mitään alkeellistakaan järjestystä. Peti petaamatta, ei löydy puhdasta kahvikuppia, jne.

Naisella on "ollut etsinnässä oman ikäni -/+5 v ikäinen mies". Nainen kertoo olevansa "ihan tavallinen työssäkäyvä, terveitä elämäntapoja noudattava, positiivinen, empaattinen, muita ihmisiä kunnioittava. Siis aivan tavallinen suomalainen nainen."

Koska kriteerini eivät todellekaan ole kummoisia miestä kohtaan, niin olen päässyt tapaamaan paljon miehiä. Valitettavasti viiskymppisillä miehillä on jollain elämän osa-alueella tai useammalla joku paha ongelma

Naisen kriteerit ovat olleet alhaiset, jolloin hän on päässyt tutustumaan tavallisten keski-ikäisten miesten koko kirjoon.

Miksi viallisia miehiä löytyy nettideitistä noin paljon?

Syitä naisen epätyydyttäville kokemuksille voidaan hakea monista suunnista.

Ensinnäkin, suurin osa tasokkaimmista keski-ikäisistä miehistä on parisuhteessa. Nuoremmista ikäluokista löytyy tasokkaita sinkkumiehiä paljon enemmän.

Toiseksi, tasokkaimmat keski-ikäiset sinkkumiehet etsivät etsivät joko (a) paljon itseään nuorempia naisia tai (b) oman ikäluokkansa tasokkaimpia naisia, mihin ryhmään naisemme ei kuvauksensa perusteella kuulu.

Kolmanneksi, "itsestään huolta pitäviä" keski-ikäisiä naisia löytyy pilvin pimein ja muutenkin sukupuolijakauma alkaa kääntyä naisvoittoiseksi. Tavallisille OK keski-ikäisille naisille ei millään riitä vastaavia miehiä.

Neljänneksi, miehillä on taipumusta kerätä vikoja iän myötä, varsinkin jos he jäävät "tarpeettomiksi" ja statukseltaan alas. Keski-ikäinen alhaisen statuksen mies on muille hyödytön, joten hänellä ei juuri ole motivaatiota pitää itsestä huolta. Vaimot pitävät avioituneet miehet jonkinlaisessa kuosissa.

Johtopäätös

Tarinamme naisen huono pariutumisonni ei johdu huonosta tuurista lainkaan, vaan se kuvastaa tavallisille keski-ikäisille naisille tarjolla olevia markkinoita.

Jos tavallinen keski-ikäinen nainen löytää itselleen miehen, joka hengittää ja käy omin voimin vessassa, hänestä kannattaa pitää kiinni kynsin hampain, koska parempaa ei ole luvassa.

79398 | 14 kommenttia.
13.01.2015 15:27

Uuden Miss Helsingin valinta on saanut aikaan valtaisan arvosteluvyöryn keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa, kertoo Ilta-Sanomat. Puolustajiakin löytyy. Arvostelun taustalla on erityisesti tämä kuva:

Arvostelijoiden mukaan missi on liian pumpattu, väärin meikattu ja liian miehekkään näköinen. Joiden mielestä lookki muistuttaa kauneusleikkauksessa käynyttä 50-vuotiasta, vähän niin kuin Tiina Jylhän sisarta.

Tässä kuvassa Rosanna näyttää paljon paremmalta:

Martina Aitolehti hämmästyi voittajaksi kruunatun Rosanna Kuljun saamasta murskakritiikistä

Martinan mukaan Rosannan ulkonäössä ei ole mitään vikaa: "Se ihminen, joka pystyy sanomaan Rosannaa todella rumaksi, niin silloin on erikoinen käsitys rumasta. Rosanna on kaukana rumasta. Minun silmiini hän on todella seksikäs ja kaunis."

Martinalla itsellään on erikoinen kuva kauniista tai sitten hän puolustaa kollegaansa virkansa puolesta. Vika saattaa olla siinä, että  naiset eivät osaa arvioida muiden naisten kauneutta. Minä en puolestani ymmärrä naisten miesihanteita tai lesbojen naismakua.

Ruotsin maajussit ohjelmassa oli mukana mm. seuraavat neljä lesboa, joiden ulkönäön viehätystä en ymmärtänyt. Onneksi minun ei tarvitsekaan, koska en ole lesbo.

Viime vuoden seksikkäimmäksi mieheksi Eeva-lehden lukijoiden keskuudessa valittiin Riku Rantala. En olisi arvannut valintaa ikupäivänä, sillä minun silmääni Riku näyttää nukkavierulta ja ylipainoiselta keski-ikäiseltä mieheltä, joita löytyy 13 tusinassa.

Naiset ja homot tulisi poistaa kauneuskilpailujen tuomaristosta, koska eihän heillä voi olla sisäsyntyistä käsitystä naiskauneudesta. Heteromiehet tulisi poistaa mister kisojen tuomaristosta.

Nykyajan misseissä en ymmärrä isoa, pumpattua ja leukavaa ihannetta. Ja miksi ihmeessä missin pitää olla pitkä? Miehethän pitävät kaikesta pienestä ja sirosta. Mitä sirompi, sitä kauniimpi.

Rosannasta keskustellaan mm. Demin ja Vauvalaisten palstoilla.

 • Näyttää aiva tuksulta.
 • Noissa on joka vuosi aivan naurettavan heikko taso, ja kisan nimeksi voisikin vaihtaa suoraan Miss White Trash.
 • Selvästi voittaja sovittu/valittu etukäteen. Ei noin ruma yksinkertaisesti voi voittaa missikisaa joka tarkoittaa siis myös kauneuskisaa.

Yhteenveto

Koko jutusta paistaa lävitse "keisarilla ei ole vaatteita" -ilmiö. Vain netin anonyymit juntit uskaltavat osoittaa sormella ja huutaa: Ei mennyt valinta kuten Stömsöössä!

Ihmisiä ei saa sanoa rumaksi ääneen. On kuitenkin hiukan epäselvää, saako kauneuskilpailuun osallistujia sanoa rumiksi: hehän ovat tieten tahtoen osallistuneet kilpailuun, jossa ulkonäköä arvostellaan.

Oli miten oli, on aika huvittavaa, miten lehdistö juhlii voittajan ulkonäköä kritiikistä huolimatta, ihan kuin Kim II-Sung olisi antanut ohjeet ylistykseen totuudesta piittaamatta.

79372 | 27 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Alueen muita blogeja

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Viimeisimmät uutiset

Suosituimmat artikkelit

Uutinen
Tammikuussa moni tekee terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä lupauksia: liikun...
Uutinen
Koska olet viimeksi pysähtynyt ajattelemaan, mitä olet tekemässä ja miksi?...

Uusimmat kysymykset

Vatsakipu - 25.10.2014 13:30