Henry Laasanen | Terve.fi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

26.03.2015 07:36

Amy W.Y. Yeungin tutkimus Lay misperceptions of the relationship between men’s benevolent and hostile sexism (2012) kertoo mielenkiintoisia havaintoja suhtautumisesta miesten hyväntahtoiseen ja pahantahtoiseen seksismiin.

Tutkimuksessa havaittiin, että miesten kohdellessa naisia tasa-arvoisesti (eli samalla lailla kuin miehiä), miehiä pidettiin naisvihaajina ja potentiaalisina perheväkivallan harjoittajina.

Vähäistä hyväntahtoisen seksismin tasoa miehellä pidettiin yhtä negatiivisena asiana kuin pahantahtoista seksismiä ja se yhdistettiin muun muassa haluttomuuteen tukea naisten työssäkäyntiä.

Vähäisen hyväntahtoisen seksismin miehiä ei pidetty vihamielisinä naisia kohtaan, jos miesten motiivina oli sukupuolten tasa-arvo. Muussa tapauksessa hyväntahtoisen seksismin puutteen tulkittiin osoittavan naisvihaa.

Pahantahtoiseksi seksismiksi määriteltiin muun muassa seuraavat miesten uskomukset:

 1. Feministit yrittävät saada ylivallan suhteessa miehiin.
 2. Naiset käyttävät seksuaalisuuttaan kontrolloidakseen miehiä.

Näköjään minä olen noiden määritelmien nojalla selkeä pahantahtoinen seksisti.

Pahan- ja hyväntahtoinen seksismi edustavat keppi-porkkana vallankäyttöä, jossa naiset ajetaan perinteisiin rooleihin uhkauksilla ja palkinnoilla.

Hymy paljastaa seksismin laadun?

Toinen tutkimus kertoo, että miehen seksismin laadun erottaa hänen hymystään. Tutkijoiden väitteenä on, että sekä hyvän- että pahantahtoinen seksismi edistää sukupuolten välistä epätasa-arvoa.

Hyväntahoiset seksistit hymyilevät useammin ja käyttäytyvät naisia kohtaan ystävällisemmin kuin pahantahtoiset seksistit.

Professori Judith Hall sanoo:

Hyväntahtoinen seksismi on kuin susi lampaiden vaatteissa

Pahan- ja hyväntahtoinen seksismi on määritelty seuraavasti:

En oikein ymmärrä pahantahtoisen seksismin kriteereitä. Eikö yläosattomien kalentereiden ihailu kerro rakkaudesta naisia kohtaan, kun taas naisten pääsyn kieltäminen urheiluseuroihin voi kieliä syrjinnästä. Miten nuo asiat edustavat yhteismitallisesti pahantahtoista seksismiä?

Ja jos mies on samaa mieltä väitteen "naiset loukkaantuvat helposti" kanssa, miestä pidetään seksistinä. Ilmeisesti ainut tapa olla ei-seksisti on näytellä sukupuolten samanlaisuutta tosiasioista ja havainnoista välittämättä.

Yhteenveto

Tutkimuksista löytyivät seuraavat havainnot:

 1. Naisten tasa-arvoinen kohtelu tulkittiin naisvihaksi.
 2. Hyväntahtoinen seksismi tulkittiin positiiviseksi suhtautumiseksi naisia kohtaan.
 3. Hyväntahtoinen seksismi on kuitenkin susi lampaan vaatteissa edistäen perinteisiä rooleja.
 4. Hyvän- ja pahantahtoinen seksismi ovat linkittyneitä toisiinsa ja ne esiintyvät usein samoissa henkilöissä.

Miehelle ei ole oikeastaan minkäänlaista pakotietä pois naisvihaajan tai seksistin maineesta.

Jos mies jättää kotityöt naiselle käydessään itse palkkatöissä, hän on pahantahtoinen seksisti.

Jos mies kirjoittaa kirjan naisten seksuaalisesta vallasta, hän on pahantahtoinen seksisti.

Jos mies kohtelee naisia samalla tavalla kuin miehiä, häntä pidetään (aiheettomasti) naisvihaajana.

Herrasmiehiä saatetaan pitää naisten rakastajina, mutta todellisuudessa he ovat perinteisiä sukupuolirooleja pönkittäviä seksistejä.

80182 | 6 kommenttia.
19.03.2015 08:18

Vanha tuttumme Säde teki testin Tinderissä (IS, NYT, IL) esittämällä erilaisia naishahmoja.

Tatuoimaton ja lävistämätön naistyyppi voitti.

Retarded koiranainen jäi viimeiseksi,liekö syy "kehitysvamman", kaksoisleuan vai koiran.

Marianna ja Lisbeth näyttävät typeriltä nenärengas-pissiksiltä, joilla polla ei paljon loista. Kukaan "tavallinen" ja fiksu ei ota itsestään vastaavanlaisia kuvia.

Normaalilta näyttävä nörttityttö oli kolmas ja seksiä lupaavat Bansku-Ansku ja tissi-Ellu veivät toisen ja neljännen sijan. Seksi ja normaalius rulettavat.

Säde saisi lisää osumia upealla ja luonnollisella hymyllä. Hymy vetoaa miehiin - suu mutrulla tai tötteröllä töröttäjät eivät.

Siinä luonnollisessa kuvassa paras kun ei näy tatuointeja, eikä nenärengasta. Ainoa sellainen. Ei ihme, että sai eniten tykkäyksiä.

Salikissa Linda pärjäsi yllättävän huonosti, mutta tatskat ja typerä ilme selittänevät alamäkeä.

Ilta-Sanomista löytyy seuraavia kommentteja:

 • Mun puolesta arvostan luonnollisuutta. Ohitan itse AINA KAIKKI jotka postaavat kuvaa esim. Salilta tai vastaavaa ja ne jotka vääntää huuliaan ankkanaamalle.
 • Nenäkoruinen näyttää hieman nistiltä.
 • Tämä osoittaa sen että jos mies ei itse omista koiraa niin koiranaiset ovat todellinen turn off.
 • Tällaisen uutisoinnin jälkeen toivoisi, että olisi nainen. Tinderiä käyttänyt monta kuukautta ilman yhtäkään matchia. Enkä todellakaan ole nirso, vaan tykkään kaikista.
 • Normaali nainen saa tykkäyksiä, normaali mies ei juurikaan.
 • Vimosessa kuvassa hän onkin kauneimmillaan. Hyi yök noita tatuointeja puhumattakaan nenälävistyksestä.
 • Koirakuvassa tyttö näytti pahasti ylipainoiselta, joten siksi siitä ei tullut osumia.
 • Juu ei tarvii olla nenäkoruja ja tatskoja.
 • Hirvee pettymys, jos se luonnollinen naapurin tyttö onkin oikeasti tyyppiä "hauva sylis, tatuoinnit ja nenärengas".
 • Toi nenä lävistys rumentaa muuten olisi vielä kauniimpi

Säde on mensan jäsen. Älykkyys ei kuitenkaan riitä viehättävyyden analysointiin tavalla, johon lähes kuka tahansa Ilta-Sanomiin kommentoiva mies kykenee. Hauva sylissä, tatuoinnit ja nenärengas karkoittaa paljon miehiä, mutta sitä Säde ei myönnä ääneen.

Kirjoitin aikaisemmin otsikolla Koiranaiset epäilyttävät. Kannattaisi ottaa kuvaan mieluummin kissa.

Oli miten oli, nainen kuin nainen näyttää saavan yllin kyllin seuraehdotuksia, olipa kuvassa sitten pelkät tissit tai "kehitysvammaisen" kuva.

80117 | 56 kommenttia.
16.03.2015 07:20

Petteri Järvinen kirjoittaa otsikolla Blogeista tuli nuorten naisten media.

Petteri on äimistynyt nuorten naisten kynäilyn taidoista:

 • Nähdäkseni kaikki blogilista.fi:n 25 suosituinta blogia ovat nuorten naisten pitämiä. Niiden sisältö pyörii vaatteiden, meikkien, kampausten ja ruuan ympärillä.

Petteri selittää naisten suosion seuraavasti:

Verkkomaailma perustuu viestintään ja siinä naiset ovat aina olleet ylivoimaisia miehiin verrattuna. On kai luonnollista, että nuoret naiset, joilla on aikaa kirjoittaa, ovat blogimaailman kuningattaria.

Ehkäpä Petterillä on ironen pilke silmäkulmassa, mutta hän ei huomioi nuorten naisten eroottista pääomaa blogien menestyksen taustalla.

Kirjoitukselliselta ja asialliselta sisällöltään blogilista kärkipää on melkoista höttöntöötä. Tässä näytteitä TOP 5 uusimmista postauksista:

 1. Mungolife: Mulla on ollu Xtreme Lashesit nyt reilu viisi vuotta, ja kokemusta eri laittajista on paljon. Tiinu on supernopea laittaa ripset, ripset on kauniin tasaiset ja pysyy hyvin. Lisäksi Tiinu ei edes veloita kovin mahdottomia ripsistä!
 2. Motherfucking fashion: Kävin muuten ottamassa kestopigmentoinnit kulmiin. Kiinnostaako teitä postaus aiheesta?
  Ja mitäs muuta! Oon menossa perjantaina kampaajalle Annikalle Luomukseen, ja tukasta olisi tarkoitus tulla ruskeanoranssi.
 3. P.S I love fashion: Uusi lempiaamupalani? Uunissa paistetut kananmunat. Kaurapuuron on syytä olla varuillaan, nämä ovat nimittäin vastustamattoman hyviä!
 4. Nelliinan vaatehuone: Näitä aurinkoisia päiviä kun on piisannut niin olen uskaltautunut käyttämään jo nahkarotsiakin jos tiedän että en ole ulkona pitkään.
 5. No fashion victims: Ja on siitä sinitaivaasta kyllä sitten nautittukin. Arskat on kaivettu laatikoiden pohjalta ja kevätkengät korkattu. Ja kyllä, sukatta. Tietty. Perjantai 13.3. jää historiankirjoihin sinä päivänä, jolloin vuoden 2015 nahkarotsikausi starttasi.

Tämmöistä sisältöä suoltavat verkkomaailman viestinnän kuningattaret.

Blogiopas valistaa

Kasper Strömman on tehnyt löydön: "Uudessa Blog by the book – blogiopas -kirjassa ”17 eturivin bloggaria” johdattaa nimittäin meidät ”bloggaamisen saloihin”.

Huippubloggaajat neuvovat seuraavasti:

 • Peilin edessä on hyvä harjoitella oman vartalonsa tuntemusta
 • Poseerauksen pilaavat usein sekä huono ryhti että liika jännittäminen
 • Oudotkin asennot voivat näyttää kuvassa hyvältä, vaikka ne tehtäessä tuntuvatkin typeriltä
 • Hyvän poseeraajan täytyy osata myös heittäytyä tilanteeseen
 • Oma vartalo ja sen hyvät ja huonot puolet pitää oppia tuntemaan, jotta voi valita siihen sopivat asukokonaisuudet

Kasper toteaa, että "Blog by the book – blogiopas antaa aika rajoitetun kuvan bloggaamisesta, ja esitteleekin sen lähinnä toimintana jota tekee yksinomaan 16–26 vuotiaat nuoret naiset jotka tykkäävät älyttömän paljon poseeramisesta ja vaatteiden vaihtamisesta."

Seksuaalinen valta jyrää blogeissa

Blogilistan kärkipään bloggaajat ovat hyvännäköisiä nuoria naisia. Siinä heidän suosionsa salaisuus sisällön laadukkuudesta riippumatta.

Nuoret kauniit naiset voivat muuttaa eroottisen pääomansa rahaksi ja tuotteiksi blogiensa kautta. Naistenlehdet ja verkkoportaalit palkkaavat heitä bloggaajiksi, tuotteiden valmistajat lähettävät heille ilmaisia näytteitä ja heidät kutsutaan kaiken maailman kissaristiäisiin esittäytymään.

Nuorten naisten eroottinen pääoma jyrää, eikä kirjallisella sisällöllä ole väliä.

Sama ilmiö näkyy muun muassa Facebookissa, jossa kauniit naiset naiset saavat valtavia määriä tykkäyksiä postauksensa sisällöstä riippumatta.

80085 | 35 kommenttia.
13.03.2015 11:56

Kahden lapset isä Jani Parkkari kirjoittaa otsikolla Parasta koti-isyydessä? - Seksi.

 • Olin yhteensä reilun vuoden kotona lasten kanssa. Kaksi sanaa: Sänky. Natisi. Siis enemmän kuin vaimon ollessa aikaisemmin kotona. Sain tietysti myös mahdollisuuden kasvaa ihmisenä, isänä ja puolisona. Mutta toistan vielä oleellisen. Sain enemmän.

Luin kirjoituksen lävitse ja tulkintani oli selviö: taas yksi feministejä nuoleskeleva aisankannattaja yrittää todistaa, että miesten kannattaa tehdä suurempi osa kotitöistä, jotta naisten urat lähtevät lentoon feministien toivomalla tavalla.

Sitten luin kommenttiosastoa. Yllätykseni oli suurta, sillä suurin osa kommentoijista piti kirjoittajaa naisvihaajana ja seksistinä.

 • Käsittämätöntä, että Yle julkaisee tällaista seksististä sontaa.
 • Kun misogynia ja itsekeskeisyys ottaa vallan.
 • Tämä kirjoitus on vastenmielinen ja ala-arvoinen.
 • Piti ihan tarkistaa, että olenko nyt todella Ylen sivuilla. Joko törkeä provo, jolla kerätään taas kerran vain klikkejä ja huomiota. Tai sitten kirjoittaja on ihan tosissaan, mikä olisi todella surullista ja säälittävää.
 • Miten YLE voi palkata tällaista tekstiä tuottavan toimittajan kirjoittamaan vanhemmuudesta? Hävettää kaikkien tasa-arvon sisäistäneiden koti-isien puolesta, niiden joiden mielestä seksiä ei tarvitse ostaa omalta kumppanilta ja joiden mielestä ajan viettäminen omien lastensa kanssa on itsessään arvokasta.

Miten on mahdollista, että sama teksti herättää täysin päinvastaisia tulkintoja?

Mielestäni kirjoituksessa esitetään paljon ilmiselviä faktoja: miehet haluvat enemmän seksiä, lastenhoito on rasittavaa ja ikävystyttävää eikä hiekkalaatikon mammojen seura paljon kiinnosta.

Ilmeisesti kommentoijat eivät kestä seksististen faktojen ääneen lausumista(?).

Toisaalta tekstissä on perustelemattomia väitteitä:

 • Kotona lasten kanssa oleminen sakottaa seksihaluja sukupuolesta riippumatta. Näin se nyt vain on. Töissä maleksiminen taas kasvattaa painetta.

Miten niin?

 • Lapsiperheissä yleisin riidan aihe on miehen vähäinen osallistuminen tenavien hoitoon ja kotitöihin. Paljon riitoja on yhtä kuin vähän seksiä. Kun mies jää kotiin, nahistelua on vähemmän ja kas kummaa, hommat luistaa.

Asia ei ole noin yksinkertainen. Ennen vanhaan oli sukupuolittunut työnjako, jolla riidat vältettiin ja seksiä oli enemmän. Miehen kotiin jäämisessä on myös maskuliinisuuden menettämisen vaara. Kotimiehestä tulee enemmän taloudenhoitaja kuin seksisymboli.

 • Lastenhoidolla ostettavan seksin hinta on tietysti hirmuinen. Jollain ihmeen konstilla vauvat onnistuvat olemaan sekä ikävystyttäviä että vaativia. Leikki-ikäiset ovat enää vain rasittavia. Ja ne naiset, hiekkalaatikon reunalla päivystävät äidit ja äitsykät, mammat…

Tämäkö oli kirjoituksen ärsyttävin osuus? Se, että naisilta pitää ostaa seksiä kotitöillä. Mutta lukuisissa oppaissahan juuri sanotaan, että kotitöitä tekemällä mies saa enemmän seksiä, eli kyseessä on selkeä vaihtokauppa.

Tutkimus seksistä ja miehen tekemistä kotitöistä

Miehen tekemien kotitöiden ja seksin saannin välisestä yhteydestä on tehty jos jonkinmoista tutkimusta, mutta tutkimus Egalitarianism, Housework,
and Sexual Frequency in Marriage
(2012) kertoo seuraavaa:

 • Tutkimuksen tulokset kertovat, että niissä heteroseksuaalisissa avioliitoissa, joissa miehet tekivät enemmän naisille tyypillisiä töitä, seksi oli vähäisempää.

Maskuliinisia tehtäviä tekevillä miehillä seksi oli yleisempää. Perinteisille rooleille rakentuvissa avioliitoissa seksi oli yleisempää. Sukupuoliroolien esittäminen loi pohjan seksuaalisen vetovoiman synnylle.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että kotitöiden vaihto seksiin ei näytä toimivan.

Yhteenveto

Naiset eivät ilmesesti halua kuulla ääneen lausuttuna sitä valitettavan yleistä asiantilaa, jossa mies joutuu venymään vastenmielisiin suorituksiin seksiä saadakseen.

Minä arvelen, että kolumnisti yritti päästä feministien suosioon korostamalla lasten hoidon vaikeutta ja miesten alisteisuutta naisille seksin vaihtokaupassa, mutta yritys karahti karille pahemman kerran, koska kolumnisti erehdyksissään lateli muutaman seksistisen faktan liikaa.

80065 | 12 kommenttia.
8.03.2015 11:44

Sari Helinin juontamassa Huono äiti -ohjelmassa puhuttiin naisten kesken nettitreffeistä otsikolla Nettideittailun ongelma: ”Miehet, jotka haluavat syödä ja säilyttää kakun”

Outi Nikkinen on eronnut pitkästä parisuhteesta ja tutustunut nettitreffien maailmaan muun muassa Tinder-sovelluksen kautta.

Outi näyttää korkean markkina-arvon naiselta (varsinkin 3 lapsen äidiksi), ainakin kasi.

Mukana on myös seksologi Leena Halttunen.

Outi kertoo "tuuristaan" nettitreffeillä seuraavasti:

 • Jos laskee nämä "minä tykkään ja hän tykkää viestinvaihdot", niin tuuri on käynyt hyvissä määrin. Mutta semmoisia viestittelyjä, joista jää hyvä mieli tai jotka johtavat tapaamiseen, ei ole itselleni kertynyt kovinkaan monta. Itse olen ehkä osatekijä siihen, että matchit eivät etene tapaamiseen asti.

Outi on ilmeisestikin kaunis ja ronkeli nainen, joka raakkaa lähes kaikki Tinder-matchin saaneet miehet pois ilman tapaamista.

Nettideittien miestyypit

Outi kertoo, että nettideittien miestyypeistä saisi aikaan vaikkapa kirjan. Outin johdolla keskustelijat löytävät seuraavia miestyyppejä:

 1. Vasta vaimon jättämät miehet
 2. Pikkupojat, eli pelurit
 3. Varatut
 4. Lasten "tekoymmärtäjät"
 5. Vauvakuumeiset
 6. Pelastajat

Outi kertoo vasta vaimon jättämistä miehistä seuraavaa:

 • Vasta vaimon jättämät miehet haluavat hirveästi suhteen, ennemmin kuin tutustua minuun.

Miksi ihmeessä miesten pitäisi haluta "tutustua" naiseen enemmän, jos nainen on kaunis ja vaikuttaa tervepäiseltä? Se on miehelle täysin riittävä tieto uuteen suhteeseen hyppäämiseen.

Leena selittää ilmiön seuraavasti:

 • Miehet haluavat parisuhteen statuksen, koska parisuhdestatuksesta on miehelle etua vaikkapa työelämässä. Suoraan uuteen suhteeseen hyppäämisen sijaan miehen pitäisi kiivetä vuorelle ja tutkia hylätyksi tulemisen tunteita ynnä muuta.

Leenan selitys on höpöhöpöä. Miehet haluavat paikata eron tuoman yksinäisyyden ja arvottomuuden tunteen uudella suhteella mahdollisimman pian. Ei "eron käsittelyllä ja omien tunteiden kohtaamisella" ole miehille mitään lisäarvoa ja paras tulos saadaankin yleensä unohtamalla mahdollisimman nopeasti vanha ja etenemällä uuteen.

Outi kertoo "pikkupoika" pelureista seuraavaa:

 • Pikkupoika haluaa hurmata: "mä sain ton!". Kiinnostuu hiipuu kuitenkin pian, ehkäpä jo viikonlopun aikana. Pikkupoika haluaa saada mahdollisimman monta naista, jotta jokaisesta saisi tuon "mä sain ton" fiiliksen. Sit sä oot se saalis siellä.

Niinpä. Siinäpä tuli osuvasti selitettyä uuden naisen iskemisen viehätys. Kiinnostus jo saatua naista kohtaan vähenee kuin lehmän häntää ja jos miehen markkina-arvo on korkea, uusia naisia on Tinderissä tarjolla pilvin pimein.

Leenan mielestä eräs miesten perustyyppi onkin metsästäjä ja seikkailija, mutta jossain vaiheessa miehen pitää aikuistua ja integroida "sisäinen seikkailija" muihin puoliinsa.

 • Leena: Ei 50-vuotiaan seikkailijamiehen touhuissa sinällään ole mitään pahaa, kunhan vaan muistaa sanoa, että "mulla on tällainen menovaihe päällä".
 • Outi: Toi on just se juttu, mitä mä oon ite aatellu! Ois reilua kertoa, mutta mutta kun miehet eivät sano!

Miksi ihmeessä seikkailijamies paljastaisi aikeensa Outin kaltaisille naisille, jos kerran Outi hylkää rehellisen seikkailijamiehen?

Outi kertoo, että varattuja on tosi paljon liikkeellä sekä netissä että yökerhoissa. Osa kertoo statuksensa, osa ei. Outille on käynyt niin, että miehen varattu status on paljastunut vasta paljon myöhemmin.

 • Jos ihastuu ihmiseen, niin asia on hankala sen jälkeen, kun varattu-status paljastuu. Jos mies sen sijaan sanoo suoraan olevansa varattu, niin en tänä päivänä edes lähti sellaiseen juttuun.

Eli Outin kanssa suhdetta ja seksiä halajavan miehen ei koskaan kannata olla rehellinen, koska Outi tyrmää rehelliset pelimiehet ja rehelliset varatut miehet suoralta kädeltä.

Outi kertoo, että monet miehet kertovat "tekoymmärtävänsä" lapsiperheen arkea mainiosti, mutta jos Outi joutuu esimerkiksi viemään lasta sairaalaan kesken treffien, mies saattaa loukkaantua treffien peruuntumisesta, koska "liput olivat varattuna". Outin pitäisikin hoivata miestä, eikä suinkaan lapsiaan.

Outille on tullut vastaan miehiä, jotka todella lyhyen keskustelun kysyvät (innokkaina?): "Teetsä vielä lapsia?" Outi vastaa, että "En, herra Jumala!"

Outi kertoo pelastajista seuraavaa:

 • Miehet saattavat päivitellä yksinhuoltajan rankkaa arkea ja sanoa, että "minulla on paljon varallisuutta ja kaksi taitavaa kättä, ethän sä pärjää ilman mua". Outille tulee sellainen olo, että haluaako ne olla mun kanssa? Haluaisitko sinä olla jonkun kanssa omaisuuden tai taitavan käsiparin takia?

No, miesten on pakko yrittää mainostaa niitä hyviä puoliaan, joita heillä on. Juontaja toteaa väliin, että "moni nainen haluaa olla naimisissa omaisuuden kanssa."

Leena ylianalysoi itse kehittämänsä pelastajan stereotyyppiä:

 • Voi olla, että mies tulee nähtynä vain pelastamisen kautta ja siinä piilee suuri ansa. Suhde on tuhoon tuomittu tavalla tai toisella, jos toinen tulee nähdyksi vain tarpeiden täyttäjänä.

Varallisuuden tai taitavan käsiparin mainostamisesta on pitkä matka Leena maalaamaan negatiiviseen pelastajan stereotyyppiin.

Tämän kirjoituksen voinee lopettaa Leenan vastaukseen kysymykseen: Voiko nainen mennä sänkyyn ensi treffeillä?

 • Tietenkin voi mennä. Ilman muuta voi, hyvänen aika sentään! Miksei voisi mennä? Jos hakee puolisoa, niin silloinkin voi mennä heti sänkyyn. Mikseivät menisi, aikuiset ihmiset?
80012 | 44 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Uusimmat kysymykset

Ihossa outoa ihottumaa - 27.03.2015 15:56
Raskauden alkamispäivä? - 26.03.2015 19:01
kuukautiskipujako? - 26.03.2015 18:55
Raskaana ilman seksiä...? - 24.03.2015 20:53
Raskaana ilman yhdyntää? - 23.03.2015 17:22
Pronaxen - 23.03.2015 11:46
2 isäehdokasta - 22.03.2015 16:48
munuaissairausko? - 21.03.2015 12:35
Extra varvas? - 17.03.2015 20:24