Terve.fi - Henry Laasanen blogi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

17.04.2014 06:40

Kirjoitin aikaisemmin otsikolla Koiranaiset epäilyttävät.

Maailmalta kantautuu lisää syitä koiranaisten epäilyyn. New York Post kertoo, että yhä useammat nuoret naiset - “Generation Rex” - valitsevat koiran äitiyden sijaan.

Monille naisille koira on lapsen korvike. Koiran suosion naisten keskuudessa voi selittää myös sillä, että ne ovat miehen korvikkeita. Koira on lihaksikas, vahva, pelottava, totaalisen uskollinen, eikä se koskaan huomauta kertyneistä liikakiloista. Eli juuri sellainen kuin mitä naiset haluaisivat miehensä olevan.

Sara Foster sanoo:

Koira tuo elämääni enemmän iloa kuin lapsi. Koirasta on myös paljon vähemmän vaivaa.

Suomi24-keskustelussa Koira hallitsee naisen elämää tuodaan 500 vastauksen voimin esille koiranaisten tuottamia ongelmia miehille:

 • Monia mukavia tyttöjä olen tavannut, nättejä ja potentiaalista vaimomateriaalia, mutta elävät koiran ehdoilla. Ei ehditä iltaisin treffeille kun koira pitää ulkoiluttaa ja ruokkia. Tavallinen henkilöautoni ei käy kun koirille pitää olla farmariauto. Ulkomaanmatkat on mahdottomia koska koiralle tulee ikävä. Sängyssä on aina paikka koiralle, sitten vasta minulle. Koira saa haista, minun on tuoksuttava raikkaalta 24h. Jopa lemmenleikit on jääneet kesken kun koira tahtoo ulos!
 • Seurustelin vähän aikaa naisen kanssa jolla oli koira. En saanut nukkua naisen vieressä kertaakaan koska nainen halusi nukkua koiran kanssa.
 • Sinkkunainen jolla koira ei mitenkään ole sovelias seurusteluun.
 • Koiranaiset ovat hankalia. Ne ottavat koiran koska koiraa voi kouluttaa ja dominoida. He usein miehiäkin kohtelevat samoin. Koiraa voi kohdella huonosti ja se silti on omistajalleen uskollinen. Näin koiranaiset ajattelevat usein miehistäkin, että heitäkin voi kohdella huonosti ja hyödykkeinä.
 • "Koiralta sentään saa pyyteetöntä rakkautta, se ei petä eikä jätä. Päätin hankkia koiran, koska elämässäni on vastaan tullut pelkkiä luusereita, jotka ovat pettäneet ja jättäneet. Mielummin elän elämäni koirien parissa, kuin sikamaisten miesten."
 • Koira on silleen vaativa elukka etten edes harkitsisi koirallista naista. Jos koira on huonosti hoidettu on naisen arvostelukyvyssä ja syissä miksi hän eläintä pitää vikaa. En katselisi sellaista tapausta. Jos koira on hyvin pidetty vie se naisen ajasta niin paljon että elämästä tolleen yleensä tulee niin rajoittunutta, nainen on valinnut koiran - eikä monimuotoista vapaata elämää eli hän ei edelleenkään ole sellaista materiaalia josta kiinnostun, en vaan jaksaisi roolipelata laumaa.

Koira vs. kissa

Koirasta tulee naiselle helposti miehen (ja vauvan korvike) ja miehen voi olla vaikea tunkea itseään siihen yhtälöön. Kissat toimivat jopa vieläkin paremmin vauvan korvikkeina, mutta ne eivät kuitenkaan vie miehen roolia.

Kissanaisesta saattaa ajan myötä kasvaa ns. "crazy catlady", joka asuu eristäytyneenä 50 kissansa kanssa. Pariutumiskelpoisilla kissanaisilla on kuitenkin sijaa myös miehelle, päinvastoin kuin monilla koiranaisilla, joilla Musti toimittaa miehen virkaa.

Koiranaiset eivät useinkaan ymmärrä, kuinka turhauttavaa miehelle on taistella paikastaan koiraa vastaan, Mustin käpertyessä illalla naisen hellään syleilyyn.

76189 | 6 kommenttia.
16.04.2014 06:54

Miesten vartaloiden pahinpia turn offeja löytää netin keskusteluista (Vauva; Vauva 2; Demi).

Turn offit yleisistä vähemmän yleisiin

 1. Epähygienisyys
 2. Pitkät hiukset
 3. Parta/partatupsu
 4. Kalju
 5. Lyhyt
 6. Paksu
 7. Kääpiön kokoinen/Lyhyt ja bodattu
 8. Hintelä
 9. Iso naismainen pylly/pyllyttömyys/leveä lantio/päärynävartalo
 10. Liiat tatuoinnit/näkyvät tatuoinnit/rumat tatuoinnit
 11. Tyylitajuttomuus
 12. Lapsimaiset kasvot
 13. Salijamppa/kyrmyniska
 14. Pullohartiat
 15. Kimeä ääni
 16. Ohuet sormet/pienet kädet/pienet jalat
 17. Viikset
 18. Leuattomuus
 19. Pieni nenä/töpselinenä/pottunenä
 20. Tikkujalat
 21. Punaiset hiukset
 22. Platinablondit hiukset/mustiksi värjätyt hiukset

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että kaikenlainen pieni on epäseksikästä miehissä, olipa kyse sitten pienestä nenästä, jaloista tai pippelistä. Myöskään liian ohuet jalat, kaljapullohartiat tai leuattomuus ei sytytä.

Miehen vartalon pieni koko on naisille turn off, olipa kyse sitten hintelästä miehestä tai bodatusta kääpiöstä.

Isokokoisia turn offeja ovat läskiys, salijampat, iso naismainen pylly ja leveä lantio. Myös "Man boobsit" maitaan toisinaan.

Miesten hiustyyli herättää yllättävän suuria intohimoja, vaikka usein kyse on helposti muutettavasta asiasta - päinvastoin kuin ruumiinosien koon kanssa. Pitkät rasvaiset hiukset ovat naisille kauhistus ja kalju vetää monen naisen suun mykkyrälle. Myös punatukkaiset, mustiksi värjätyt hiukset ja platinablondit tulevat mainituiksi. Toisaalta monilla erittäin kuumilla miehillä on pitkät hiukset tai kalju.

Parta ja viikset saavat paljon paheksuntaa. Se on hiukan yllättävää, koska ne ovat eräänlaisia miehisyyden symboleja ja monissa maissa kaikilla miehillä kuuluu olla parta. Ehkäpä epäsiistit parrat ovat liian yleisiä tai sitten parta yksinkertaisesti vanhentaa liikaa ympäristössä, jossa ainoastaan nuoruus on valttia.

Tatuoinnit tulevat mainituiksi lähinnä vain silloin, jos ne ovat liian rumia tai niitä on liian paljon. Ilmeisesti muutama hyvännäköinen tatska menettelee tai on jopa eduksi.

Vastenmielisin miestyyppi

Pahin turn off naisille olisi luultavasti päärynävartaloinen ja leuaton mies, jolla on pitkät rasvaiset hiukset ja epäsiisti parta viiksien kera.

Hänen kätensä ja jalkansa olisivat pienet ja hintelät ja vartaloa koristaisivat lukuisat rumat tatuoinnit. Kasvot olisivat lapsimaiset ja ääni kimeä.

76178 | 9 kommenttia.
13.04.2014 09:01

Ryhmä nimeltä Bondi Hipsters on tehnyt uudelleen Miranda Kerrin malliposeeraukset. Tällä kertaa poseeraajana oli mies, Tom Nader. Tom kysyy:

Miksi miehiä ei seksualisoida samalla tavalla kuin naisia? Miehet yrittävät seksualisoida kaiken, olivatpa kyseessä sitten miestenlehdet tai homomiesten julkaisut.

Myös kuviin laitetut aforismit on vaihdettu miesnäkökulmaisiksi. "Kun aforismeissa puhuu mies, viitaten "homouteliaisuuteen" tai masturbaatioon, kyse on aivan eri asiasta. Me emme ole tottuneet näkemään sellaista mediassa", kuvaaja Adrien Archer sanoo.

Archer jatkaa

On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät maskuliinisen muodon olevan yhtä kaunis kuin feminiinisen muodon. Miksi emme voi arvostaa muita miehiä? Miksi miehet eivät voi puhua masturbaatiostaan julkisissa kulkuvälineissä?

Archerin mukaan miesten seksuaalisuuteen suhtaudutaan varauksellisesti ja sitä demonisoidaan. Jos mies viittaa masturbaatioon lentokoneessa, siihen suhtauduttaisiin inholla, eikä ihailulla, kuten Miranda Kerrin tapauksessa.

Naderin mukaan tarkoituksena oli tuoda esille naisten vartalon yliseksuaalistaminen muotimaailmassa.

Samankaltaisen poseerauksen teki myös Jackass-ryhmä aikaisemmin:

Tom Naderin poseeraukset näyttävät miehen silmään lähinnä koomisilta. Tuskin ne naistenkaan silmiin kovin kiihottavilta näyttävät. Miehen paljaan pinnan, viettelevän sänkykamarikatseen ja miehen pyllyn näyttäminen ei vain ole seksikästä.

Itsevarma mies puku päällä, kuten Tauno Palo tai James Bond ovat sen sijaan seksikkäitä. Toisaalta miesstripparit voivat olla seksikkäitä, mutta silloinkin seksikkyys tuotetaan itsevarman humoristisuuden ja pukuleikkien kautta. Miesstripparit eivät poseeraa passiivisina, koska miehen passiivisuus ei ole seksikästä.

Paljastaako sukupuolenvaihto poseerauksessa seksismin?

Guardian kirjoittaa artikkelissa Gender-flips are a simple and smart way to turn sexism on its head, että sukupuolenvaihdot ovat yksinkertainen ja fiksu tapa paljastaa seksismi.

Mielestäni tällaiset sukupuolenvaihdot paljastavat ainoastaan sen, että samat asiat eivät ole seksikkäitä miehille ja naisille, koska miehet ja naiset kiihottuvat eri asioista. Naiset kiihottuvat aktiivisesta itsevarmuudesta, kun taas miesten kiihottamiseksi riittää passiivinen poseeraus.

Kirjoitin aikaisemmin muotiblogeista otsikolla: Mies ei ymmärrä muotiblogeja. Muotiblogeissa naiset objektivoivat itsensä ja katsojina ovat muut naiset. Naiset harjoittavat tavallaan seksismiä itseään kohtaan.

Sukupuolenvaihdokset poseerauksissa ovat hauskoja, mutta ei niillä juuri mitään muuteta, koska loppujen lopuksi pitäisi muuttaa miesten ja naisten biologisia haluja.

76115 | 3 kommenttia.
10.04.2014 08:32

Muropaketissa  keskustellaan naisten vallasta. Keskustelusta löytyy seuraava väite;

Jokaisen oma taso on se, mikä kelpaa itselle ja mihin omat rahkeet riittää

Väitteessä on sekotettu keskenään käsitteet "markkina-arvo" ja "taso".

Markkina-arvon tarkoittaa kysyntää markkinoilla. Markkina-arvo on voimakkaasti riippuvainen markkinoiden rakenteesta. Esimerkiksi teekkareiden bileissä keskivertomiehen markkina-arvo voi olla lähelle nollaa, koska miehiä on paljon enemmän kuin naisia.

Tasolla voidaan tarkoittaa kahta hiukan eri asiaa:

 1. Henkilön sijaintia oman sukupuolen markkina-arvohierarkiassa
 2. Henkilön markkina-arvoon positiivisesti vaikuttavia ominaisuuksia

Esimerkikiksi teekkari Pekka voi olla tasokas siinä mielessä, että hänen markkina-arvonsa on parempi kuin 70 prosentilla muita teekkareita. Hänen tasonsa on silloin 7/10. Teekkareiden bileissä hänen markkina-arvonsa voi olla kuitenkin nolla, jos vähäiset bileisiin osallistuvat naiset juoksevat vieläkin tasokkaampien teekkareiden perässä.

"Tasolla" voidaan viitata henkilön positiivisiin ominaisuuksiin ja muihin asiaan liittyviin piirteisiin. Teekkari Jukan voidaan sanoa olevan tasokas, jos hän on treenattu, hyvästä perheestä, sosiaalinen, älykäs ja varakas.

Naisten markkina-arvokäyrä on kupera, koska pohjalla on vähän naisia ja huipulla olevien naisten markkina-arvot ovat lähellä toisiaan. Miehille kelpaa usein "nainen kuin nainen", koska naisissa on vain vähän eroja, jos ulkonäkö on kohdillaan.

Miesten markkina-arvokäyrä on kovera, koska pohjalla on paljon miehiä. Pienen huippumiesten joukon markkina-arvot ovat valtavan paljon suuremmat kuin muiden miesten markkina-arvot. Cheekin perässä juoksee kymmeniätuhansia naisia, mutta keskivertomies ei saa naisilta juuri mitään seksuaalista huomiota.

Kuvio kertoo miesten ja naisten markkina-arvojen ja tasojen jakaantuman seksi- ja parisuhdemarkkinoiden keskiarvona.

Liisan taso on 2 naisten keskinäisessä hierakiassa, mutta hänen markkina-arvonsa on 4, koska tasottomiinkin naisiin kohdistuu suuri kysyntä.

Jaskan taso on 5 mutta hänen markkina-arvonsa on vain 2.

Helin taso sekä markkina-arvo ovat noin 8.

Kallen taso ja markkina-arvo ovat 10. Miesten markkina-arvo- ja tasohuippu sijaitsevat naisia korkeammalla, koska huipulla olevia miehiä on vähemmän kuin huipulla olevia naisia. Erittäin kauniita naisia on melko paljon, eikä heidän välillään ole paljoakaan eroa. Rikkaita, komeita, nuorehkoja, fiksuja, korkean statuksen filmaattisia miehiä on vähän, koska huipulle päästäkseen miehellä pitää olla paljon positiivisia ominaisuuksia.

76093 | 13 kommenttia.
5.04.2014 09:53

Miehet ja naiset ovat eri rotua. Päätelmään on helppo tulla, kun lukee muotiblogeista käytäviä kiihkeitä keskusteluja. Niitä ei normaali heteromies ymmärrä. Missä vaiheessa päiväkodin sukupuolineutraali kasvatus katoaa ihmisten päistä?

Muotiblogit ovat valtavan suosittuja. Koko blogilistan kärki on niillä naisitettu.

Mungostyle on suositun muotibloggaajan uusi kaupallinen blogi Iltalehdessä. Blogi alkaa "lupaavilla" lauseilla:

Istuessani meikkihuoneessa kahvia hörppien kampaajan pyöritellessä hiuksiani, olo oli kuin prinsessalla. Hiuksiin laitettiin uskomattoman kauniit pörrökiharat, huippumeikkaaja teki ihostani hehkuvan ja kuvaaja neuvoi, miten päin olla.

Kommenttiosasta koostuu omituisesta "keskinäisen kehun kerhosta", jossa taputellaan bloggaajaa selkään:

 • Ihana Anna
 • Upeita kuvia susta Anna!
 • Tukka on kyllä superhyvin!
 • Aivan ihana kirjoitus, ja varmasti alan seuraamaan mungolifen ohella!
 • Jee, koskaan ei voi saada yliannostusta Annasta!
 • Ihana Anna, tsemppiä! Olet niin kaunis :)

Oletan, että Mungobloggaajan sadat muutkin blogikirjoitukset saavat vastaavanlaisia kehuja. Normaalina heteromiesbloggaajana en ymmärrä naisten taipumusta kalastella ja antaa kehuja. Eivät miehet kehuskele toisiaan blogeissaan, ellei ole ehdonta syytä. Vielä vähemmän ymmärrän sitä, miten jotkut jaksavat lukea tuollaisia kommenttiosastoja siivittääkseen muotiblogit uskomattomaan suosiokiitoon.

Mungobloggaajan aikaisempi blogi on Mungolife, joka näyttää kaupallistuneen sekin. Ilmeisesti Mungobloggaaja elää blogeillaan ja saa sen lisäksi kassikaupalla ilmaisia tuote-esitteitä.

Mungolife elää eräänlaista naisen unelmaelämää. Pidetään itseä kauniina, esitellään omaa kauneutta muille, kuunneella muilta saatuja kehuja ja saadaan siitä vielä palkkaa. Kaikki lepää muiden naisten tarjoaman huomion varassa. Muut naiset imevät muotiblogien mainonnan ja tekevät ostopäätökset niiden suositusten mukaan.

Keskustelua vauva-palstalla

Vauva-palstalla keskustellaan muotibloggareista kuin hyvistä ystävistä - pelkillä vihjauksilla ja lyhenteillä voi ilmaista, kenen blogiin viitataan ja kaikki ymmärtävät. Paitsi normaalit heteromiehet.

Palstalla on myös keskustelu Mungostyle on avattu. Siinä on 1500 viestiä. Seuraavassa keskusteluketjusta poimittuja viestejä:

 • Mun mielestä noissa kuvissa ne hiukset oli kerrankin kauniit.
 • Onko ketään muuta, jonka mielestä tuo Carrie-touhu on jotenkin jo niin väsähtänyttä?
 • Mummostyle... :D Olen viisi vuotta vanhempi kuin mummoanna ja näytän silti paljon nuorekkaammalta.
 • Taas sama ongelma mikä vaivaa mungoa aina, aivan saakelin liian pitkä teksti.
 • Minua tekstissä silti häiritsi muutamat seikat: yliyrittäminen paistoi läpi, liian pitkät ja monimutkaiset lauserakenteet, pilkkuvirheet sekä kokonaisuudessaan aivan liian pitkäksi paisunut esittelyteksti.

Ja niin edelleen 1500 viestiä samalla hyvin tarkalla analyyttisellä tyylillä, ihan kuin oltaisiin tasapainottamassa Suomen budjettia tai hieromassa maailmanrauhaa.

Äimistyn ajatellessani sitä valtavaa työmäärää, omistautuneisuutta ja ajatuspanosta, jonka naiset uhraavat muotibloggaamiseen ja eritoten muotiblogien seuraamiseen ja kommentointiin.

Naisten vähyys muilla "tärkeämmillä" elämänaloilla

Tiede-lehdessä kirjoitetaan naisten vähyydestä tieteen huipulla:

 • Tiede ja tutkimus on yhä miehinen ala. Naistutkijoiden asema on monin tavoin heikompi kuin miehillä, vaikka tasa-arvotyötä on tehty ja houkuteltu tyttöjä opiskelemaan luonnontieteitä ja tekniikkaa.

Naisia ei kiinnosta politiikka, poliittinen bloggaaminen tai talouselämän huipputyöt.

Selitys naisten vähyydellä "tärkeillä elämänalueilla" on helppo löytää, kun miettii sitä valtavaa panosta, jonka naiset laittavat muotibloggaamiseen, muotiblogien kommentointiin ja kakkuna kaikessa: oman muodikkuuden tuunaamiseen.

Miksi ihmeessä nainen haluaisi istua tuntikauden puhumassa kunnallistekniikan rahoituksesta vanhojen ukkojen kanssa kunnan valtuustossa, jos naisella on mahdollisuus elatukseen itsensä kauniina pitämisellä ja siitä kirjoittamisella?

Politiikka on ikävää vänkäämistä ihanan "keskinäisen kehun kerhon" sijaan. Tiede voi olla tylsää numeroiden vääntämistä ja liike-elämä on taistelua kyynärpäät ojossa. Naisten energia ei voi riittää jokaiselle alalle. Ikävämmät alat jäävät väistämättä varjoon.

Oikeastaan on ihmeellisempää, että ylipäätään on naisia, jotka yrittävät päteä politiikassa, taloudessa tai tieteessä, vaikka muoti on paljon ihanampaa.  Ehkäpä politiikassa ja tieteessä pätemään pyrkivillä naisilla ei ole lahjakkuutta muodin saralla?

76039 | 17 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Alueen muita blogeja

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Viimeisimmät uutiset

Suosituimmat artikkelit

Uutinen
Nukkuminen on kaikkea muuta kuin ajan hukkaa. Vaikka moni ajattelee, että unen...