Henry Laasanen | Terve.fi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

22.05.2015 08:31

Maajusseissa päädyttiin lopullisiin valintoihin, jotka olivat odotettuja. Tänäkin vuonna maajussit olivat liian nuoria, mutta maajussi-Heidissä oli sentään aitoutta ja erähenkisyyttä, eikä mitään cityläistä hevosenhoitajaa, kuten naismaajusseissä yleensä.

Valitut parit löytyvät täältä. Sulhas- ja morsiankandidaatit löytyvät (osittain) täältä.

Heidi ja sulhaset

Heidi oli "aito" hyskytilayrittäjä Kuusamosta, jolla oli kolme kohtuullisen hyvää sulhasehdokasta. Heidi pelasi farmiviikon väärin katsojan kannalta: valittu maajussi paljastui jo ensitreffeillä. Olisi ensin pitänyt käydä treffeillä vähemmän kiinnostavien sulhojen kanssa ja säilyttää jännitys.

Kyllä kai maajussilta saa odottaa sen verran näyttelijän lahjoja, että hän kykenee pitämään valintansa salaisuutena viikon loppuun saakka. Miesjussit ovat yleensä parempia näyttelijöitä, eikä heitä lueta kuin openbookkia.

Lopputuloksena oli yllättävänkin lupaava romanssi ottaen huomioon, että miehen voi olla vaikea muuttaa Kuusamon erämaahan koirien kera.

Olli oli ylisöpö naapurinpoika, jolla naisia riittänee muualtakin. Joni oli pitkä perusmies, jolle kilpakumppanit olivat yksikertaisesti liian vahvoja.

Antilla oli yksinkertaisesti liikaa pelimiesmäistä viehätysvoimaa, jolla kokematon Heidi hurmattiin odotetusti betan ja perusmiehen nenän edestä. Kokeneempana deittailijana Heidin valinta olisi saattanut kohdistua Olliin.

Laura ja Sulhaset

Lauralla oli hehtaaritila keskellä Vantaata ja suomenruotsalaisia sukujuuria. Reippautta löytyi ja sen lisäksi halua käydä armeija. Laura oli peruspositiivinen ja hänestä oli vaikea löytää mitään vikaa.

Lauran alkuperäinen sulhaskatras vaikutti enemmän kauhugallerialta kuin vakavasti otettavilta aviomieskandidaateilta. Mukana oli jos jonkinlaista vemputtajaa ja yliujo suomenruotsalaispoika. Odotin Lauran sanovan jo ensimmäisillä ryhmätreffeillä: "Vieläkö tämän saa perua?"

No, farmiviikolle saatiin sitten mukaan kolme lupaavinta, joista Toni osoittautui ehkäpä maajussihistorian suurimmaksi mahalaskuksi. Kun miehen olisi pitänyt lähteä treffeille, hän olikin häipynyt kavereiden kanssa baariin, koska hänellä oli tylsää. Eipä sillä, ehkäpä Toni tiesi, että häntä ei tulla valitsemaan kuitenkaan.

Mikko oli ensitreffeistä alkaen liian epäkiinnostuneen oloinen, joten häntä pidettiin mukana vain hengailemassa.

Joosualla oli jännä tyyli näin miehen näkökulmasta: hän oli sekoitus ujoutta, jännitystä ja ylilutuisuutta. Monien naisten mielestä hän tuntuu olevan ylihyvä saalis, mitä näin miehenä on hiukan vaikea ymmärtää. Joosuan tyyli ja puhetapa eivät vetoa minuun, mutta minähän olenkin vain mies.

No, Lauralla ei oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin valita Joosua. Parin välillä oli tosin rutkasti kemiaa, mitä saattoi edesauttaa muun kauhugallerian tasottomuus.

Lauralla ja Joosualla oli jännä roolinvaihto päällä, jossa Laura oli reipas "Tauno Palo" ja Joosua punasteleva "torpan tyttö". Treffeilläkin Laura muiskautti pusun kuin Tauno Palo ikään ja Joosua kiherteli tyytyväisenä, kun rikkaan talon pojan napannut Ansa Ikonen.

Ennusteena voin kuitenkin heittää, että armeijan karskit alikersantit tavatessaan Laura unohtaa tyttömäisesti kihertelevän Joosuan pikavauhdilla.

Mikko ja Morsiamet

Mikko on iso mies, pari metriä ja parisataa kiloa. Tarvitaan rohkea morsmaikku alle hyppäämiseen, mutta Mikolla on hilloa, mikä helpottaa päätöstä.

Mikolla oli vain vähän valinnanvaraa alunperinkin kun morsiamia oli vain kolme: majakka, perävaunu ja yksi siltä väliltä.

Morsianehdokas Heidi lähti tilalta jo etuajassa, kun Mikko paljasti pitävänsä toisista naisista enemmän. Minuunkaan Heidin pohjalainen suorapuheisuus ei tehnyt vaikutusta: "Minä sanon suoraan, kun olen miehen kanssa eri mieltä!". En itse voisi kuvitella parisuhdetta Heidin tyyppisen persoonallisuuden kanssa - pidän enemmän matalan profiilin naisista kuin uhoavista pohjalaisista.

Päivillä oli koko kauden viehättävin hymy ja sorja vartalo. Päivi ei kuitenkaan tainnut tuoda kiinnostustaan ilmi riittävän selvästi tai sitä ei ollut alunperinkään. Ihan kiva -tyyli ei ole valttia.

Valituksi tulleen Jaanan, Mikon ja anopin yhdennäköisyys oli hämmästyttävän suuri. Äkkinäinen luulisisi kaikkien tulevan samasta perheestä. Jaana ilmaisi kiinnostuksena Mikkoon tunteikkaamalla tavalla, mikä taisi tehdä lopullisen pesäeron Päiviin.

Voi olla, että Jaana on täysin oikea valinta Mikolle, mutta jos niin ei ole, Päivän päästäminen käsistä saattaa harmittaa.

Tommi ja morsiamet

Tommi oli maajusseista seksikkäin pikkupoikamaisella tavalla, mikä toi mukanaan tasokkaimman ehdokasgallerian.

Lopulta Tommi joutui valitsemaan kolmesta selkeästä naisen stereotyypistä: märehtijä, cheerleader ja seinäruusu.

Helene oli "ihan kiva" seinäruusu, joka ei tunkenut itseään framille. Tuollaiset naiset tuppaavat häviämään taistelun miehistä, koska he ovat liian tylsiä, vaikka mitään muuta vikaa ei löydy. Helenestä saa hyvän vaimon, jos ei hae mitään vuoristoratamaista romantiikkaa.

Annika vaikutti aluksi läsnäolevalta ja mukavasti kontaktia ottavalta ja hänellä oli kiinnostusta Tommia kohtaan. Vähitellen tunteiden märehtijän piirteet kävivät kuitenkin ilmi: "Mitä se Tommi ajattelee ja mitä mä ajattelen..." Annikan touhujen seuraamisesta tuli rasittavaa, kun mitään ei voinut tehdä pelkän hauskanpidon takia. Ja kirsikkana kakun päälle Annika kertoi liiallisesta mustakukkaisuudestaan... Äkkiä karkuun!

Hanna oli amerikkalaisen cheerleaderin stereotyyppi positiivisessa pirtsakkuudessaan, joka tehoaa varmasti miehiin. Myös menestystä missikilpailuista löytyi. Helene ja Annika eivät hokanneet missään vaiheessa, että Hanna oli ihan eri tasolla miehiä villitsevänä kissana. Tyypillistä tasorealismin puutetta naisilta.

Hannaa kiinnosti paljon enemmän voitto kuin Tommi. Hanna on julkkistyrkky, jolle Tommin kaltainen maajussi on vain yksi pieni suupala monien voittojen ketjussa.

Tommi oli ihan täpinöissään, kun arvasi pääsevänsä seksiviikonloppuun cheerleaderin kanssa. Kukapa ei olisi? Luultavasti Tommikin ymmärtää, että Hannasta ei tule maatalon emäntää, mutta kuten minulla on tapana sanoa: mieluummin seksiviikonloppu blondin kanssa kuin avioliitto märehtijän kanssa.

81203 | 6 kommenttia.
19.05.2015 06:24

Toimi Kankaanniemen seksiehdottelut Facebookissa nostavat esille seuraavanlaisia mielenkiintoisia kysymyksiä:

 1. Kenellä on seksuaalinen valta: Toimilla vai naisilla?
 2. Miten seksiä saa ehdottaa (sosiaalisessa mediassa), jotta kyseessä ei olisi häirintä?

Valta-asetelmat

Tony Dunderfelt sanoo seuraavasti:

 • Menneissä kulttuureissa vallanpitäjille tarjottiin naisia maksuna heidän työstään. Psykologin mukaan on täysin mahdollista, että kaikki eivät ymmärrä aikojen muuttuneen.

  Vallanpitäjät ovat suhtautuneet naisiin palkintoina kaikissa kulttuureissa. Se on ollut yleistä Euroopassa mutta vähintään yhtä lailla Intiassa, Kiinassa ja Arabiassa.

  "Nainen ei enää halua pikaseksiä johtajan kanssa. Seksi on paljon muutakin", Dunderfelt katsoo.

Toimilla ei ollut kovinkaan merkittävää valtaa suhteessa ehdoteltuihin naisiin. Toimi oli kansanedustajaehdokas ja naiset perussuomalaisten kampanjatyöntekijöitä. Toimilla ei ollut juuri mitään rankaisuvallan sanktioita, joilla hän olisi kyennyt vahvistamaan ehdotustensa painoarvoa. Ajat eivät niinkään ole muuttuneet, mutta Toimia ei voi verrata johtajiin, koska hän ei ole johtaja, eikä hänellä ole paljoa valtaa.

Naisen "halu" pikaseksiin johtajan kanssa johtuu usein siitä, että juuri muuta vaihtoehtoa ei ole. Silloin oikea halu ja pakko sekoittuvat.

Ongelma Toimin tapauksessa oli siinä, että Toimilla ei ollut antaa "maksua" tai "sanktiota" naisille heidän seksuaalisuudestaan. Vallanpitäjä kykenee tarjoamaan naisille mahdollisuuden säilyttää työpaikkansa (tai päänsä), mutta Toimilla ei ole muuta valtaa kuin potentiaalisesti korkeahko asema tulevana kansanedustajana.

Dunderfeltin jutusta saa helposti sellaisen kuvan, että valta olisi Toimilla. Seksuaalinen valta on kuitenkin naisilla ja Toimille jää hattu kourassa ruinaajan osa ja aloitteesta koituvan riskin kanssa.

Mirka Paavilainen vastaa Hesarissa kysymykseen "miksi valtaapitävä ajaa itsensä asemaan, jossa hän altistaa itsensä tällaiselle kohulle?"

 • ”Se on varmaan sellainen hetken huuma. Ihminen, joka on normaalisti työelämässä tottunut miettimään tarkasti tekojensa seurauksia, ajautuu tunteiden valtaan. Arviointikyky pettää. Monesti näihin tapauksiin liittyy päihteidenkäyttöä, mikä entisestään heikentää arviointikykyä.”

Miesten vallan hankinnan evoluutiobiologinen motiivi on alunperinkin ollut seksuaalisen vallan hankkimisessa suhteessa naisiin. Ilman valtaa mies ei saa seksiä. Politiikka on eräs tapa saada valtaa ja sosiaalisia verkostoja seksin hankkimiseksi.

Politiikassa on vain se ongelma esimerkiksi rock-tähden valtaan verrattuna, että poliitikolta odotetaan nuhteetonta käytöstä ja seksuaalisuuden piilottamista, varsinkin kun kyseessä on vanhempi konservatiivinen mies. Rokkari voi ehdotella seksiä Facebookissa mielin määrin.

Jenny Rostainin mukaan kaikki kauniit naiset saavat yllin kyllin seksiehdotuksia Facebookissa. Jennykin kykenisi nimeämään tukun julkkismiehiä, jotka ovat seksiä hänelle ehdotelleet.

Luultavasti Facebook on täynnä seksiehdotuksia, mutta meheviä paljastuksia niistä saa aikaiseksi vain vanhoilliskristityn poliitikon tapauksessa.

Toimin tapaukseen liittyy myös valta-aseman käyttöä suhteessa saman organisaation hierarkiassa alempana oleviin naisiin. Kyseessä eivät kuitenkaan liene Toimin varsinaiset alaiset. Seksin hankinta kaikissa verkostoissa tuppaa menemään samalla tavalla: miehet hankkivat korkean aseman organisaatiossa tullakseen seksuaalisesti haluttavammiksi naisille.

Sallitut seksiehdotukset

Melissa Mäntylä kirjoittaa seuraavasti:

 • Luulen, että ihmisten inhotus kohdistuu keski-ikäisen heteromiehen kömpelöön seksuaalisuuteen. Millä ihmeen keinoin hän hankkii seksiseuraa, jos ei netistä? Vai onko tässä kyse siitä, että setämiehen seksuaalisuudesta saattaa tulla assosiaatioita henkilöistä omassa elämässä, joita ole hyväksynyt seksuaaliksi olennoiksi?

Toimihan on jo 65-vuotias, joten oikeastaan häntä voi kutsua jo pikemminkin vanhukseksi kuin keski-ikäiseksi. Miten fyysisesti vähän viehättävä vanhempi mies kykenee hankkimaan seksiä muuten kuin ehdottelemalla sitä naisille? Toimi lienee tavannut paljon naisia myös livenä (päinvastoin kuin keskiverto vanhempi mies), mutta vaalitilaisuuksissa ilmapiiri on sellainen, että ehdotuksia on vaikea tehdä muuten kuin kosteilla jatkoilla.

Melissa on oikeassa siinä, että vanhoja miehiä pidetään epäviehättävinä olentoina, eivätkä he siksi saa tuoda seksuaalisia halujaan ilmi. Vanhojen miesten seksuaaliset halut tuntuvat ihmisistä iljettäviltä. Jos Li Andersson olisi ehdotellut seksiä Facebookissa, se olisi hienoa ja vapauttavaa.

Kuvitellaanpa, että Toimi on vaalitilaisuuden jälkeen ottanut kuppia ja avannut hotellissaan Facebookin. Kaverina on samassa hotellissa majaileva perussuomalainen "naisbändäri", jolta Toimi on saanut positiivista kannustusta. Alkoholi, hotellitilanne ja Toimin valtasuhde - ex-ministeri vs. peruspersu - houkuttaa Toimin ehdottelemaan, koska ehdotuksella on mahdollisuuksia mennä lävitse.

Melissa sanoo:

 • Minä en tuomitse seksiviestin lähettäjiä, koska toimin itse usein samoin. Se on minun ja esimerkiksi naisten privilegio.

Rakel Liekki kirjoittaa vastaavalla tavalla:

 • "Minä kuitenkin ymmärrän Toimia. Hänkin on ihminen. Henkilökohtaisesti voin myöntää, että yksityisessä kirjeenvaihdossani olen lähettänyt kiinnostaville tyypeille huomattavasti härskimpiäkin viestejä Facebookissa."

Niin, viehättävät naiset saavat ehdotella seksiä vapaasti, mutta alhaisen markkina-arvon miehet eivät saa.

Kari Laurila kirjoittaa seuraavasti:

 • Jos Toimi Kankaanniemi olisi vapaa ihminen ja häirinnän kohteeksi joutuneet olisivat sinkkuja, silloin kyse olisi "vain" seksuaalisesta häirinnästä.   Sekin on rikos.

Laurila väittää, että seksin ehdottelu Facebookissa on rikollista häirintää. Baareissa seksiä ehdotellaan päivittäin tuhansia kertoa niin sinkkujen kuin varattujenkin välillä. Onko silloinkin kyse rikoksesta, vai koskeeko häirintäpykälä vain sosiaalista mediaa. Itse asiassa ehdottelut Facebookissa on paljon helpompi ohittaa kuin ehdottelut korkeammassa asemassa olevan miehen työhuoneessa.

Annakaisa Suni kirjoittaa:

 • Riippumatta siitä, mitä Kankaanniemen tapauksessa on tapahtunut, pätee seuraava: seksuaalinen häirintä on eri asia kuin molemminpuolinen flirttailu ja suostumuksellinen seksi, vaikka se olisikin tapahtunut jonkun osapuolen puolison tietämättä.

  Tosiasia on sekin, että seksuaalisen häirinnän ja flirttailun raja voi olla epäselvä kaikille osapuolille.

Niin, seksiehdotteluille ei ole olemassa mitään standardia. Ei ole olemassa mitään ohjeistusta, kuinka Facebookissa saa ehdotella seksiä. En ole nähnyt mitään oikeusjuttuja aiheesta, joten oletan, että Facebook kavereilleen saa ehdotella seksiä varsin vapaasti. Tuollainen ehdottelu ei edes ole kovin häiritsevää, koska kaveruuden voi helposti irtisanoa.

Yhteenveto

Media ohittaa sen faktan, että Toimilla on vähemmän seksuaalista valtaa kuin ehdottelun kohteena olevilla naisilla. Seksin ehdottelijalla on vähemmän seksuaalista valtaa kuin ehdotusten kohteella.

Vähemmän valtaa hallitsevana osapuolena Toimi joutuu ottamaan isompia riskejä. Riskin otto aloitteiden muodossa on eräs osoitus vähäisen seksuaalisen vallan varjopuolista.

Melissä Mäntylä ja Rakel Liekki voivat tehdä härskejä ehdotuksia miehille aivan rauhassa, koska kyseessä on seksuaalisen vallan haltijoiden etuoikeus.

81090 | 20 kommenttia.
13.05.2015 09:24

Pelimies kysyy Vauva-palstalla: Onko väärin vedellä oikeista langoista saadakseen naisia sänkyyn?

 • Tiedän aika hyvin miten kannattaa edetä, jos haluan seksiä. Siinähän ei heti kannata täräyttää jotain tökerösti tyyliin "mennääks panee". Tulen siis aluksi ihan vaivihkaa jostain juttelemaan, tai lähinnä olen hyvä kuuntelija ja "kiinnostunut" siitä mitä hän sanoo. Sitten mukamas vähitellen alan juttujen lisäksi näyttämään siltä kuin se antoisa keskustelu olisi avannut silmäni sille kuinka kiinnostava nainen on kyseessä. Pientä ei-lääppivää kosketusta kehiin antoisan keskustelun/kuuntelun päälle ja lopulta sanon suoraan, että haluaisin tulla hänen luokseen illaksi/yöksi. Olen aika luonteva esiintyjä. En seksinkään jälkeen paljasta, että SE oli mielessä alusta asti, vaan vedän roolin loppuun, ettei tule käytetty olo.

Käytin itse hiukan samantapaista esitystä (en tosin kovinkaan taitavasti) omina pelimiesaikoinani, koska miehen on pakko saada "näytös" putkeen tai pakit tulevat väistämättä.

Pelimiehen omatuntoa kuitenkin kolkuttaa, koska hänen käytöksessään on mukana paljon teatteria.

Nainen kommentoi seuraavasti:

 • Pelottava mies. Nainen luulee, että vihdoinkin on löytänyt miehen, johon tuntee henkistä yhteyttä, mutta mies vain teeskentelee. Myöhemmin tulee pettymys, jos nainen ihastuu liian sulavaan näyttelijään, jolla mikään suhde ei alunperinkään ollut mielessä.

Niinhän jutussa usein käy, mutta miehellä ei ole useinkaan muuta vaihtoehtoa seksin saamiseksi. Eli tavallaan naiset palkitsevat parhaat näyttelijät seksillä.

Osa naisista pohtii seuraavasti:

 • Olen tavannut kerran tuollaisen miehen. Sen huomaa, kun mies on "liian" kiinnostunut, mutta se silti on mukavaa. Hyvä iskutaktiikka ja osaa suhtautua vain yhdenillanjuttuna, kun mies vähän lyö yli. Tuossa on aika iso merkitys sillä, että vielä saatuaan mitä haluaa mies kohtelee kivasti. Ajattelen tuon hyvin läpi vetävän miehen olevan todella lahjakas sosiaalisesti. Jäi niin hyvä mieli, että muistelen vielä näin pitkän ajankin jälkeen.
 • Minusta ap toimii just niin kuin pitääkin. Itse joskus sinkkuvuosina saatoin muutaman kerran harrastaa ns. yhden illan juttuja, mutta vain sellaisen miehen kanssa, jonka kanssa ns. kemiat pelasi ja juttu luisti. Oli ihan selvää, että kyseessä oli nimenomaan kevyt ilonpito. En silti lähtenyt koskaan kenen tahansa matkaan. Kyllä sitä illan kun juttelee niin jotain saa tyypistä jo selville. Ap:n kaltaiset miehet on just parhaita sinkkunaisen seksinnälkään.
 • Harrastan äärimmäisen harvoin yhden yön juttuja, mutta jos semmoista seuraa tekee mieli, niin kyllä miehen täytyy olla just tommonen. Se on sitä peliä molempiin suuntiin.

Osa naisista ymmärtää, että pelimiesten käytös on suurelta osin pelkkää teatteria, joka kuuluu soidinmenojen normaaliin kulkuun. Niinhän asia on myös muussakin sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Kaikissa asioissa ihmiset vetelee oikeista naruista saadakseen jotain. Et ole mitenkään poikkeuslaatuinen ihminen tai tapasi iskeä naista ei ole jotenkin erikoinen.

Osa naisista arvelee erottavansa pelimiehet aidosti kiinnostuneista miehistä:

 • Tiedä sitten millaisiin naisiin tuo tehoaa, mutta ei tehoaisi minuun. Kyllä sen nyt huomaa milloin mies esittää kiinnostunutta ja milloin on aidosti kiinnostunut, myös sen huomaa milloin mies kaipaa vain seksiä.

Pelimies kuitenkin väittää, että "Koko kehonkieleni on mukana valheessa. Katson silmiin lumoutuneena, hymyilen välillä ns. silmilläni aidosti. En lääpi todellakaan, vaan kosketan tyyliikkäästi muka-spontaanisti keskustelun lomassa ja sopivasti niissä edeten."

Kaikki naiset eivät ole vakuuttuneita:

 • Juu ei toimi tuollainen teatteri. Keksi vähemmän läpinäkyvää ja imelää. Ehkä juurikin aikas epätoivoisiin ja huono itsetuntoisiin naisiin.
 • Sulla ei oo itseluottamus kohdallaan, kun et uskalla ryhtyä oikeaan ihmissuhteeseen. Et selvästikään arvosta edes itse itseäsi. Onko sulla jotain ongelmia? Alko?
 • Tosiaan herää kysymys, miksei naiset (ihmiset) kiinnosta sua oikeasti enempää ja miksi vain vetelet naruista ja käytät toisia ihmisiä seksiin... Tajuatko, että vain esität oikeaa elämää?

Naiset eivät näytä ymmärtävän, että miehet nauttivat seksistä yhä uusien ja uusien naisten kanssa. Pelimiehet eivät ensisijaisesti edes hae "oikeita" ihmissuhteita, koska seksi uusien naisten kanssa on palkitsevampaa.

Miehet kykenevät iskemään baarissa yleensä vain selvästi omaa tasoaan alempana olevia naisia, mikä on seksin kannalta OK, mutta ei toivottavaa pidemmässä suhteessa. Pelimiehen on pakko iskeä "epätoivoisia" naisia, koska muita naisia on yleensä mahdoton iskeä seksiin. Se on epäsuhtaisten markkinoiden laki.

Nainen ihmettelee: "Tosiaan herää kysymys, miksei naiset (ihmiset) kiinnosta sua oikeasti enempää?" Siksi, että iskettävissä olevat naiset edustaa alempaa tasoa kuin pelimies itse.

Yhteenveto

Kaikenlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyy "oikeista naruista vetelemistä. Työnhakijakin teeskentelee kiinnostusta työpaikkaan ja esittelee parasta käytöstään. Työnhakija ei vain töksäytä: "Pääsenks töihin?"

Kyky esittää kiinnostavaa teatteria on osa siitä hinnasta, joka miehen maksettava satunnaista seksiä saadakseen.

Nainen toteaa:

 • Tuolla tavalla saat arvoisisia naisia, hyväuskoisia tai ehkä hekin ovat seksin perään. Itse en koskaan lähtisi tuollaisen Don Juanin matkaan enkä ylipäätään yhden illan tuttavuuden matkaan.

Niin, eihän teatteri tehoa kuin niihin naisiin, jotka ovat iskettävissä yhden yön suhteisiin. Osaa naisista ei saa vieteltyä millään, mutta eihä pelimiesoppeja ole kehiteltykään heitä varten.

81026 | 26 kommenttia.
7.05.2015 10:22

PTFU on suorittanut tindaustestin miesprofiileilla. Aikaisemmin testi suoritettiin naisten profiileilla.

Testihenkilönä kaikissa profiileissa toimi sama muuntautumiskykyinen "jokamies", joka on tasoltaan vähintään seiska. Eli ulkonäössä ei ole mitään vikaa - tosin suurin karisma puuttuu.

Suluissa oleva lukuma ilmoittaa (ilmeisesti) miehiltä tulleet matchit, joita Late, Pasi ja Stefan saivat erityisen runsaasti:

 • Laten mätseistä yllättävän moni oli miehiä! Keskustelunaloituksista tulikin suurin osa (7) miehiltä

Amis-Late laittaa ilmoituksen tinderiin ja puolet mätseistä tulee miehiltä - keskustelunaloituksista 7/10 (eli suurin suurin osa) tulee miehiltä! En ole käyttänyt Tinderiä, joten en osaa sanoa, onko Late homomagneetti vai kaverijätkämagneetti.

 • Stefan sai keskustelunaloituksia 4, joista 2 miehiltä.

Voi tuota älykkömiehen naisjuhlaa! 300 pyyhkäisyä ja peräti 2 viestiä naisilta. Tarina ei kerro, tulivatko viestit miessityyppisiltä naisilta vai enemmänkin ufosarjan typyköiltä.

Kyykkäävällä sali-Jamillakaan ei mennyt hyvin:

 • "Kyllästyin aika pian, kun en saanut mitään keskustelunavauksia, joten päätin laittaa kuvaukseen jotain jännää.

Ok-näköiseltä salijampalta 300 pyyhkäisyä naisille, mutta keskustelunavauksia ei herunut.

Player Vesku sai jopa suoran ehdotuksen:

 • Veskun kahdesta keskustelunavauksesta toinen halusi heti tavata (ainut suora ehdotus koko testissä!)

Eli feikkiprofiilimme tekivät yhteensä 3300 pyyhkäisyä naisille, mutta tuloksena oli vain 1 suora ehdotus koko testissä!

 • Daniel sai samanhenkisen olosista tytöistä mätsejä, ja keskustelunavauksia tuli kolmanneksi eniten - tosin ne olivat luokkaa "moi :)". Mielestäni tämä todistaa ainakin osittain sen, että naiset tarkastelevat miehiä enemmän kuvaa ja miettivät henkilön sopivuutta itselle, sillä kuten todettu, gootti-Lisbeth ei saanut etsimiään hevimiehiä, vaan seksiehdotuksia.

Daniel sai 5 moi-tyyppistä keskustelunavausta. Lisbeth sai 36 keskustelunavausta. Luultavasti oikea Daniel olisi innostunut enemmän seksiehdotuksista kuin viidestä "moi:sta", joiden tasoa ei kerrottu.

 • Bisnes-Pasi sai paljon miesmätsejä, ja kaikki hänen kanssaan keskustelun avanneet olivat miehiä.

Hienoa...not. :-(

Samoojahipin kohtalo oli synkkä:

 • Eräjorma ja samoojahippi Jaakko sai 13 mätsiä, mutta heistä ei kukaan aloittanut keskustelua. Kun Jaakko-parka yritti jotain jutella, naiset eivät lopulta oikein enää edes vastanneet.

Mitä testeistä voi päätellä?

Testimiehemme oli selvästi keskivertoa tasokkaampi. Siitä huolimatta hänen tindermenestyksensä oli korkeintaan välttävä. Miettikääpä hetki, mikä oli keskivertoa vähemmän tasokkaan miehen tindermenestys...

 • Joku Laasanen ehkä selittäisi asian sillä tavalla, että blaa blaa naisilla on seksuaalinen yliote ja korkeampi markkina-arvo ja mitä kaikkea, mutta en ole samaa mieltä.

No totta munassa naisilla on korkeampi markkina-arvo! Naisprofiilit saivat kasakaupalla mätsejä, seksiehdotuksia, treffiehdotuksia, keskustelunaloituksia ynnä muuta. Miesprofiiliileista puolelle jäi luu käteen, eikä suosituimpienkaan menestys ollut päätä huimaava.

 • Siksi sanoisin, että kyllä miehilläkin on parisuhdemarkkinoilla ainakin yksi etulyöntiasema: he voivat olla varmempia siitä, että naiset ovat tosissaan ja sanovat kyllä juuri heille eivätkä kaikille verkon kaloille.

Tindaustestimme ei kertonut, minkä tasoisilta naisilta vähät kontaktit tulivat. Tulivatko mätsit missityyppisiltä naisilta vai karaokeblondeilta, malleilta vai Tatjaanoilta?

Katso video: Tinder, kannattaako sitä käyttää?

80882 | 19 kommenttia.
2.05.2015 11:45

Timo Hännikäinen oli keskustelemassa Strada-ohjelmassa (ajasta 6.45) latte-isä Hippo Taatilan kanssa. Taatilaa voidaan kuvata kuhnuriksi tai beta-mieheksi. Kirjallisessa muodossa väittely löytyy täältä.

Hännikäisen kirjassaan väläyttelemä luokitus tosimiehiin, kuhnureihin ja syrjäytyneisiin on lähellä perinteistä jakoa alfa-, beta- ja gamma-miehiin. 

Hännikäistä itseään on vaikea mieltää alfa-urokseksi, varsinkin kun ensimmäisenä mieleen tulee hintelä ja epävarma nörtti Ilman-kirjan julkaisun aikaisessa televisio-ohjelmassa. Nykyään Hännikäisellä näyttää olevan nyrkkeilysäkki kotona, mutta riittääkö se tekemään nörtistä alfa-uroksen?

Hännikäinen kuvaa kirjassa nuoruuttaan, joka oli suuressa määrin miehisyyden vastakohta. Hännikäisestä on kuitenkin kasvanut iän myötä eräänlainen wanna-be alfa - koskaan ole liian myöhäistä aloittaa miehisyyden tavoittelua.

Hännikäisen kirjassa seikkailevat myös syrjäytyneet miehet:

 • Naisten ehdoilla toimiva maailma tuottaa  suuren määrän eri asteisesti syrjäytyneitä miehiä: elatusmaksujen maksajia tai vaateliaiden naisten hylkäämiä. He ajelehtivat elämässä löytämättä perhettä tai veljeskuntaa ja keskittyvät lyhytaikaisiin iloihin, kuten seksisuhteisiin tai päihteisiin ilman kunnianhimoa. Syrjäytyneet ovat atomisoituneita yksilöitä, joilta puuttuu yhteisen suunnan antama sidosaine. Syrjäytyneet on tuomittu vetehtimään loputtomasti yhteiskunnassa, joka ei heitä arvosta tai tarvitse.

Syrjäyneet ovat tavalla tai toisella kelkasta pudonneiden ryhmä: he eivät joko pärjää alfoina ja betoina tai sitten he eivät halua edes yrittää. Hännikäisen mukaan yhä suurempi osa miehistä putoaa syrjäytyneiden gamma-sarjaan. Feminimin johdolla miehisyydestä on tehty ei-toivottua, mutta kuhnurin roolikaan ei kunnianhimotonta innosta. Syrjäyneille ei ole tarjolla mitään roolia yhteiskunnassa.

Itse olen sekoitus syrjäytynyttä, alfaa ja kuhnuria. Poliittisesti epäkorrekti tulokulma sukupuoliteoriaan johtaa väistämättä syrjäytymiseen, koska sille ei ole tilaa kuin sitä heristävällä sormella paheksuvassa mediassa. Hännikäisellä on samanlainen epäkorrekti tulokulma, mikä johtaa myös Hännikäisen - enemmän tai vähemmän - syrjäytyneelle uralle.

Alfaa minussa on sen verran, että olen roteva ja kilpailullinen. Miehuuden tukipilarina sijaitseva hallinta, eli luonnon, muiden miesten ja naisten dominoinnin vietti minusta puuttuu, joten sillä saralla olen varsin epämiehekäs. Kunnia on mennyt jo ajat sitten, mutta maine kasvaa edelleen. Jos olisin isä, niin saattaisin hyvinkin  jäädä kotiin ja patistaa eukon töihin. Eli minussakin piilee potentiaalinen latte-isä.

Minulle on hiukan epäselvää, miten Hännikäinen itse aikoo tavoitella miehuutta samalla, kun hän puhuu sukupuolten sodasta. Kunniaa on vaikea tavoittaa muuten kuin kuin naisia palvovana herrasmiehenä. Minä olen filosofialtani "mieluummin oikeassa kuin naimassa" ja sama näyttää pätevän Hännikäiseenkin. Eihän filosofinen kirjailija voi edes yrittää puhua muuta kuin poliittisesti epäkorrektia totuutta, mutta miehinen kunnia siinä vaarantuu siinä sivussa väistämättä.

Hännikäinen kysyy Stradassa:

Voiko liberaali nykymies olla kauhean hyvä roolimalli?

Kysymykseen voi vastata kahdella täysin päinvastaisella tavailla, joista kumpaakaan ei voi osoittaa oikeaksi tai vääräksi.

Vasemmistofeministien mukaan liberaali "ruotsalaishenkinen" nykymies nimenomaan on paras mahdollinen roolimalli. Hän on tasa-arvoinen ja väkivallaton. Monien oikeistokonservatiivien mukaan liberaalista nykymiehestä jää puuttumaan miehekäs draivi, mikä antaa pojalla väärän nössömäisen roolimallin. Nössöstä on vaarassa kasvaa kiusattu ja kunnianhimoton luuseri.

Vasemmistofeministien ideologiassa tärkeää on, että modermi mieheys palvelee naisten ja perheen etua, kun taas konservatiivisessa ideologiassa korostuu "miehinen identiteetti", jota miehen ei pidä liikaa uhrata muiden mielistelemiseksi. Syrjäytyneistä ei ole paljon iloa kenellekään.

Hännikäinen kirjoittaa seuraavasti:

 • Ovatko siis kuhnirius, syrjäytyminen ja yhteiskunnan vastainen jengiytyminen ainoat vaihtoehdot useimmille jälkiteollisen maailman miehille?

Hännikäinen kertoo, että hänessä majailee pieni kapinallinen, joka liputtaa jossain määrin jengiytymisen ja nykyisen "velton" maailman tuhon puolesta: "Mies, jolla tällaisia päiväunia ei ole, on todennäköisesti luopunut kokonaan toivosta ja antautunut kokonaan sosiaalitantoille, naistutkijoille ja jakkupukuisille uraohjuksille."

80773 | 22 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Uusimmat kysymykset

Alapäässä Saharan autiomaa - 26.05.2015 10:20
Pintaverisuonet jaloissa - 24.05.2015 18:56
Virtsan seassa valkoista limaa - 20.05.2015 16:02
Rytmihöiriöt - 20.05.2015 12:15
Punajäkälästäkö? - 18.05.2015 18:28
Sykkeistä - 17.05.2015 22:06