Henry Laasanen | Terve.fi

Henry Laasanen

Henry Laasanen on kirjan ”Naisten seksuaalinen valta” kirjoittaja ja pariutumisen asiantuntija.

Blogin painopistealue on pariutumismarkkinoiden tarkastelussa: miten pariutumismarkkinat toimivat ja mikä on niiden yhteys yhteiskunnan rakenteisiin.

Blogissa tarkastellaan muun muassa markkina-arvoteoriaa, alempitasoisia miehiä, seksuaalista valtaa, pelimiesoppeja ja tuoreimpia seksuaalisuuden tutkimuksia. Pyrkimyksenä on luoda osuva kuvaus pariutumisen todellisuudesta ilman moraalista tai normatiivista painolastia.

Blogin kirjoittaja: Henry Laasanen

27.08.2015 07:53

Kirjoitin aikaisemmin, että pettämissivustot ovat miesten huijausta: Jos lähdet miehenä mukaan pettämissivustoille, menetät todennäköisesti rahasi saamatta vastikkeeksi muuta kuin haaveita. Väitettyä huonompi sukupuolijakauma, feikkiprofiilit ja feikkiviestittelyt ovat luultavasti sivustojen arkipäivää. Tämä on miesten seksinpuutteella rahastamisen uusin muoto, joka ei anna vastinetta rahalle.

Väitteelleni miesten huijaamisesta tuli vahvistus, kun Ashley Madisonin data vuodettiin ulos.

Joidenkin tietojen mukaan sivustolla oli 28 miljoonaa miestä ja 5 miljoonaa naista. Toisten tietojen mukaan sivustolla miehiä on 90-95 % jäsenistä.

Totuus on paljon synkempi. Gizmodo on käynyt datan lävitse, eikä sivustolla näytä olevan juuri yhtään naisia.

Omat viestinsä tarkastaneissa ja chattailleissa oli mukana kymmeniä miljoonia miehiä, mutta vain parituhatta naista. Viestien tarkastaminen ja chattailu kertoo aktiivisesta toiminnasta. Näyttää siltä, että suurin osa naisprofiileista on Ashley Madisonin henkilökunnan tekemiä feikkiprofiileja.

Ashley Madison on fiktionaalinen todellisuus maailmasta, jossa lähes kaikki naiset ovat kuolleet ja jossa taistelu käydään jäljelle jääneistä. Muut miehet joutuvat tyytymään virtuaalinaisiin.

Profiileissa on 5 miljoonaa naista, joista juuri kukaan ei kuitenkaan käytä sivustoa aktiivisesti.

Yhteenveto

Ashley Madisonin data kertoo sukupuolten välisestä seksuaalisen halun erosta enemmän kuin tuhat sanaa.

Huijarifirmat pitää asettaa oikeuteen miesten rahojen varastamisesta.

Gizmodon kommenttiosastolla mies sanoi, että homosivustolla seksimarkkinat toimivat mainiosti ja kumppanin löytäminen on helppoa. On kivempaa olla homo kuin heteromies.

82538 | 36 kommenttia.
24.08.2015 08:24

Seurassa on artikkeli otsikolla Afrikkalainen mieheni ei näyttäydy kanssani.

Eeva on ollut suhteessa jo 4 vuotta. Eeva kertoo miehensä käytöksestä seuraavasti:

 • En tiedä, onko kyse kulttuuri- vai yksilöllisistä eroista, mutta itse haluaisin jo vakiinnuttaa asemani miehen elämässä. Kun yhteenmuuttoa tai edes ystäville esittelemistä ei ole kuulunut, olen ollut lähdössä suhteesta useampaan otteeseen. Ihana mies on kuitenkin aina puhunut minut ympäri, ja niin olen jäänyt suhteeseen. Eevaa vaivaa se, että julkisissa tilanteissa mies suhtautuu tyttöystäväänsä kuin kaveriin. He eivät juuri edes liiku kaupungilla yhdessä. Sukunikin jo epäilee, onko miestä edes olemassa, kun hän ei koskaan tule tapaamaan perhettäni.

Parisuhdekouluttaja Sari Liljeström analysoi tilannetta seuraavasti:

 • Jokaisessa on kulttuurieroja synnyinmaasta tai -seudusta riippumatta. Eevan olisi hyvä olla realistinen ja varautua siihen, että miehellä saattaa olla puoliso ja perhe toisaalla. Tämä voi selittää suhteen hitaan etenemiseen. Toisaalta useissa Afrikan maissa on tavallista, että parit eivät halaile tai kulje käsi kädessä julkisesti. Myös ulkopuolisten kommentit ja epäilevät katseet saattavat vaikuttaa Eevan miesystävän vetäytyvään käyttäytymiseen. Monet tummaihoiset miehet kertovat saavansa ilkeitä katseita ja jopa uhkailuja kulkiessaan eurooppalaisen naisen kanssa. On vaikea puhua tunteistaan, kun kokee olevansa vääränlainen. Yhteisen äidinkielen puute sekä tottumattomuus puhua tunnetason asioista saattavat nekin vaikeuttaa tärkeistä asioista puhumista ja ymmärtämistä.

Sarilla on joitakin osuvia pointteja, mutta vastausta ei ehkä kannata kysyä naisilta.

Olen itse ollut jos jonkinlaisissa säädöissä sellaisten naisten kanssa, joita en haluaisi esitellä sukulaisilleni tai joiden kanssa en haluaisi näyttäytyä julkisesti. Syyt kainouteeni olivat seuraavat:

 1. Nainen oli valtavan lihava
 2. Nainen edusti white trashia
 3. Nainen oli yksinkertainen, eli auttamattoman tyhmä

Tiivistetysti sanottuna, miksi ihmeessä haluaisin näyttäytyä julkisesti sellaisten naisten kanssa, joiden kanssa muun kuin seksin parissa vietetystä ajasta tulee enemmänkin kärsimystä? Kyse on miehen oman edun ajamisesta. Seksi naisen kanssa voi olla palkitsevaa, vaikka mikään muu kanssakäyminen ei olekaan.

Jos esimerkiksi olin seksisäädössä White trash yh:n kanssa, niin mitä hyötyä minulle olisi lähteä työntelemään lastenvaunuja hänen kanssaan, kun eukko kiroilisi koko matkan lapselleen sätkä suussa. En minä halua viettää aikaani tuollaisessa seurassa, ellei kyse ole seksistä. Ja jos tuttuja tulisi vastaan, niin kyllähän asia hiukan hävettäisi.

Valtavan lihavan naisen kanssa ulkoilu hävettää, koska tutut ajattelevat, että "eikö tuonkaan resurssit muuhun riitä". Eräs pikkuisen pullukka ex-säätö naureskeli minulle baarissa, kun kuuli minun treffanneen valtavan lihavaa naista.

Minä olen älykäs, shakki- ja bridgemestari. Mitä ihmettä minä keskustelisin tyhmän naisen kanssa? Esittelenkö hänet shakkikavereilleni ja odotan, että tyhmä nainen laukoo tyhmiä asioita tai vaikenee osaamatta sanoa mitään? Miksi ihmeessä esittelisin tuollaista naisten kenellekään.

Analyysi Eevan tilanteesta

Jos mies ei halua näyttää Eevaa sukulaisilleen tai kavereilleen, ikävä totuus on se, että Eeva ei ole kovinkaan tasokas nainen. Joka mies haluaa esitellä missityyppisiä tyttöystäviä kavereilleen. Eeva on todennäköisesti lihava, WT tai yksinkertainen.

Eevan kannattaisi miettiä enemmänkin sitä, mikä vika hänessä itsessään on, kuin mitä vikaa miehessä on.

Kukaan tasokas hyvän itsetunnon omaava nainen ei suostu seurustelemaan miehen kanssa, joka ei näyttäydy hänen kanssaan julkisesti 4 vuoteen. Tuskin edes kuukautta.

Afrikkalaisilla saattaa olla myös kulttuurisia tekijöitä naisen piilossa pitämiseen (joita en tarkemmin tunne). Voi olla, että afrikkalaisilla miehillä on erityisen suuri taipumus pitää monia eri tyttöystäviä, jolloin yksittäisen tyttöystävän esittely haittaisi tuota pyrkimystä.

Luultavasti oikea selitys on yksinkertaisin mahdollinen: afrikkalainen mies haluaa pitää itsellään monta vähemmän tasokasta tyttöystävää samanaikaisesti seksuaalisen vaihtelun takaamiseksi, eikä tuohon kuvioon mahdu muuta kuin seksin parissa vietetty aika lukkojen takana Eevan kanssa.

82499 | 28 kommenttia.
20.08.2015 07:16

Nancy Jo Salesin artikkeli Tinder and the Dawn of the “Dating Apocalypse”, sekä Naomi Schaefer Rileyn artikkeli Tinder is tearing society apart analysoivat kriittiseen sävyyn Yhdysvaltojen tinderkulttuuria.

Eräs komea ja menestyvä tindermies New Yorkista kertoo Tinderin eduista seuraavaa:

 • "Voit puhua baarissa kolmelle tytölle ja valita parhaan, mutta Tinderissä voit pyyhkäistä parisataa naista päivässä. Otanta on paljon suurempi. Voit päästä useille tindertreffeille viikossa ja maata 100 naisen kanssa vuodena aikana."

Keskitasoisempi tindermies kertoo noudattavansa kyseenalaista strategiaa.

 • Esitän olevani potentiaalinen poikaystävä iskeäkseni naisia. Naiset haluavat minun välittävän heistä enemmän kuin pelkän seksin takia, mutta en välitä. Tietyllä tavalla se on aika ilkeää toimintaa, koska keskiverto nainen luulee, että hänellä on mahdollisuus saada seurustelusuhde. Toisaalta, jos lähestyisin naisia tyyliin "Lähetäänkö panemaan", juuri kukaan ei suostuisi tapaamaan minua"

Onko tällainen naisille valehtelemisen kulttuuri naisvihamielinen?

Onko kulttuuri, jossa miehet joutuvat valehtelemaan omista haluistaan naisvihamielinen? Voisi väittää päinvastoin, että kulttuuri, jossa omat seksuaaliset halunsa rehellisesti plajastava mies joutuu sivuraiteelle, on miesvihamielinen.

 • New Yorkin miehet eivät ole etsimässä tyttöystävää, vaan seksiä", kertoo eräs naisista.
 • "Se ottaa päähän, että nykyisessä tinderkulttuurissa ei ole tilaa tunteille!, sanoo toinen nainen"
 • 26-vuotias John on ylpeä saadessaan naisilta seksiä Tinderistä käyttämällä pelkkiä hymiöitä. "Ovatko nuo naiset sellaisia, joiden kanssa haluaisin avioitua? Todennäköisesti eivät ole."
 • Eräällä miehellä on iPhonensa listalla 40 naista, joiden kanssa hänellä on suhde. Heidät on luokiteltu 1-5 tähdellä. "Tähtiä saa sen mukaan, kuinka hyviä he ovat seksissä ja kuinka viehättäviä he ovat."
 • Fallon sanoo, että "Seksin pitäisi lähteä emotiaalisesta intiimiydestä, mutta nyt asia on päinvastoin. Mielestäni se tuhoaa naisten omakuvan."

Nancy Jo Salesin mukaan kysessä ei ole vain deittailun romahdus, vaan myös avioliiton romahdus. Tinderpyyhkäisyt tuottavat loputtoman määrän seksipartnereita ilman sitoutumista. Se ei voi olla vaikuttamatta siihen, kuinka vastakkaiseen sukupoleen suhtaudutaan. Vaihtoehtoja punnitaan loputtomasti.

Tinder voittaa viehätyksessä jopa keskiluokkaisten lasten unelman: hyvän koulutuksen, hyvän työn, avioliiton ja lapset.

Ennen vanhaan miesten täytyi käyttää rahaa ja aikaa deitteihin, mutta nyt riittävät viestit tyyliin "Lähetä minulle alastonkuvia" tai "Etsin jotakin seuraavan 20 minuutin aikana". Eräs nuori nainen sanoo: "Kyse on silkasta tehokkuudesta seksin etsinnässä".

Jos kriittinen massa naisia on halukas osallistumaan satunnaisen seksin kulttuuriin, se vaikuttaa kaikkien mahdollisuuksiin. Miesten sallitaan elää loputtomassa teini-iässä ilman, että heidän tarvitsee panostaa suhteen luomiseen.

Evoluutiopsykologian professori David Buss sanoo:

 • Runsas naisten tarjonta Tinderissä laskee yksittäisen naisen arvoa. Tinderit ja muut vastaavat sovellukset luovat illuusion, että tarjolla on miljoonia potentiaalisia partnereita. Sillä on vaikutus miesten psykologiaan. Kun naisia on ylimäärä tai asiantila vaikuttaa siltä, koko deittailukulttuuri siirtyy lyhytaikaisten suhteiden suuntaan. Avioliitoista tulee epästabiileja. Avioerot lisääntyvät , eikä miesten tarvitse sitoutua. Miehet muuttavat käytöstään ja naisten on pakko seurata mukana, jos he aikovat pärjätä deittailussa ollenkaan.

Sosiologian professori Elizabeth Armstrong sanoo, että kyse on deittailun epätasa-arvosta naisten kannalta. Nuoret naiset valittavat, että miehillä on valinnanvara päättää, milloin suhde muuttuu vakavaksi. "Hän on tyttöystävämateriaalia, hän kelpaa vain seksiin". Kyseessä on sitkeä kaksoisstandardi.

Yhteenveto

Koko naisten huoli Tinderistä keskittyy viehättävimpiin 5-20 prosenttiin miehistä, joilla riittää vientiä seksisuhteisiin ja jotka eivät halua sitoutua.

Naisasiantuntijat ja tavalliset naiset eivät kiinnitä mitään huomiota tavallisiin miehiin, jotka kamppailevat saadakseen mitään viestejä naisilta, eivätkä naiset ymmärrä markkina-arvoteorian opetuksia riman laskemisesta sitoutuvien miesten etsinnässä.

LUE: Is the VF Tinder Article Feminist Propaganda?

Tinder is Whatever You Want it to Be

82472 | 19 kommenttia.
16.08.2015 09:17

Ilta-Sanomat lainaa deittiguru Lady Lara Aspreytä, jonka mukaan "miehen pitäisi maksaa treffikulut varsinkin, jos hän on ehdottanut tapaamista. Naisen on kohteliasta tarjoutua maksamaan, mutta ainakin ensimmäiset pari kertaa menevät miehen piikkiin."

Jatkoartikkelissa Suomalaiset erimielisiä treffikulujen jaosta: ”Kuka edes haluaa siivellä elävän naisen?” IS kertoo, että "Lukijat jakautuivat treffeillä maksamisen suhteen selkeästi kahteen leiriin."

Tulos on sama kuin mitä esitin kirjassani Naisten seksuaalinen valta: Suomessa vallitsee treffeillä maksamisen sekakulttuuri – osa naisista maksaa itse, toiset odottavat miehen maksavan. Naiset voidaankin jakaa karkeasti kahteen ryhmään sen mukaan, miten he suhtautuvat miesten maksuvelvollisuuteen: (a) feministiset naiset haluavat maksaa omat kulunsa itse, kun taas (b) traditionaaliset naiset odottavat miesten maksavan.

Suomalaiset naiset kommentoivat IS:en jutussa asiaa seuraavasti:

 • Juuri näin: miehen tulisi maksaa pari ekaa kertaa, vaikka nainen tarjoutuisi maksamaan omansa. Ehdottomasti! Olin treffeillä ja tarjouduin maksamaan omani, johon mies, että ’sehän sopii’. Eipä paljoa kiinnostanut tämä heppu sen jälkeen.
 • Mies maksaa aina ja ilman poikkeusta naisen puolesta treffeillä. Naisen ei tarvitse edes ehdottaa maksavansa laskunsa, jos mies on pyytänyt hänet treffeille. Jos nainen on ehdottanut treffejä, kunnon mies ei silloinkaan anna naisen maksaa, paitsi jos nainen on selvästi varakkaampi.
 • Muualla maailmassa on kunnia-asia ja mies nimenomaan vaatii, että hän saa maksaa, muuten hän ei vie seuralaistaan lounaalle tai dinnerille. Suomalaiset miehet lopettakaa vinkuminen, ryhdistäytykää ja olkaa miehiä.

Naisten kommentit eivät näytä muuttuneen sitten vuoden 2007, jolloin asiasta keskusteltiin Ellien palstalla.

Naiset sanovat: ”Sinä kysyit treffeille, sinä maksat.” Miksi ei: ”Sinä suostuit lähtemään treffeille, sinä maksat?” (Kammer 2002)

Treffeillä maksamisen valtadynamiikka

Jos nainen ottaa vastaan lahjoja mieheltä, naiselle muodostuu odotus korvata saadut edut seksuaalisilla palveluksilla. Kun nainen maksaa itse, vastavuoroisuuden odotusta ei synny. Antropologi Maussin esittämän ja laajasti hyväksytyn käsityksen mukaan lahjojen antamiseen liittyy aina motiivit vastavuoroisten palvelusten saamisesta. Lahja voidaan nähdä ”itsekkäänä anteliaisuuden osoituksena” siksi, että se luo vastaanottajalle tarpeen antaa lahjan antajalle takaisin jotakin arvokasta.

Prostituutio ja treffeillä maksaminen eivät ole sama asia, mutta Symonsin mukaan ei kuitenkaan voida pitää sattumana, että miehet toimivat sekä treffeillä sekä prostituutiossa maksajina.

Belkin ja Coonin (1993) seurustelua käsittelevässä tutkimuksessa ajatukset taloudellisesta vaihdosta olivat yleisiä. Suosituilla pojilla oli huumeet ja autot, ja sopiva tapa naisille maksaa noista hyödykkeistä oli seksi, keskustelu ja ihailu. Pojat saattoivat pitää treffeillä maksamista sijoittamisena, jossa ”rahalle pyritään saamaan paras mahdollinen tuotto” tai ”rahallisena esileikkinä”. Poikien sijoitukset vaativat naisilta vastapalvelusta. Sekä treffailuun osallistuneet tytöt että pojat ymmärsivät siihen sisältyvän vastavuoroisen vaihdon odotuksen. Vastavuoroisena palveluksena pojille tarjottu seksi kytee silloin pinnanalaisena jännitteenä. Monissa sosiaalisen käytöksen oppaissa neuvotaankin, että naiset, jotka vastaanottavat kalliita lahjoja, jäävät velkaa seksuaalisia palveluksia.

On paljon harvinaisempaa, että mies kykenisi käyttämään treffikumppaniaan hyväksi saadakseen taloudellisia hyötyjä. Yleisempää on, että naiset käyttävät treffailun kontekstissa sellaisia manipulatiivisia taktiikoita, joiden avulla he kykenevät saamaan taloudellisia hyötyjä miehiltä.

Van der Vate (1981, 21) esittää mallin, jossa taloudellinen seksin vaihto rahaan on naamioitu treffailijoiden dialogissa sosiaaliseksi vaihdoksi. Prostituutiota pidetään yleensä moraalisesti vääränä. Jos Jaana ottaa Pekalta 50 euroa seksin vastikkeeksi, Jaana on myynyt jotakin, mitä ei pitäisi myydä mistään hinnasta. Treffailun kontekstissa miehen maksuvelvollisuus jää kuitenkin helposti huomiotta. Keskustelu Jaanan ja Pekan välillä saattaa edetä esimerkiksi seuraavasti.

Pekka (soittaa Jaanalle): – Hei! lähdetkö konserttiin, minulla on sinne kaksi lippua. Lisäksi voisin tarjota ennen sitä aterian ravintolassa. (Kalliiksi tulee, mutta tarkoitus on mennä tapahtumien jälkeen Pekan luo...)

Jaana: – Hienoa! (Pekka ei laittaisi tuota määrää rahaa likoon, ellei hän odottaisi saavansa seksiä, mutta ajatella, konsertti ja ruokaa...) Lähden mielelläni!

Jos sanotun lisäksi Pekka olisi sanonut: ”Saat lisäksi minulta 50 euroa rahaa”, Jaana olisi luultavasti suuttunut ja Pekka olisi saanut etsiä seuransa muualta. Jaanasta tuntuu oikeutetulta hyväksyä Pekan tarjous, vaikka se käytännössä sisältäänkin seksin vaihdon taloudellisiin hyötyihin. Jaanasta vaihto tuntuu oikeutetulta niin kauan kuin Pekka suostuu pitämään yllä sitä illuusiota, että kyse ei ole seksin vaihtamisesta taloudellisiin hyötyihin.

Treffeillä maksamisen vapaaehtoisuudesta puhuminen ei ole kovin mielekästä, jos mukaan tarkasteluun ei oteta naisten rakenteellista seksuaalista valtaa. Blaun mukaan tytöllä, johon poika on ihastunut, on valtaa suhteessa poikaan. Poika, joka on ihastunut tyttöön, pyrkii tekemään itsensä attraktiiviseksi tytölle tekemällä treffeillä pikemminkin sitä, mistä tyttö pitää, kuin sitä, mistä hän itse pitää. Attraktiosta tulee noin molemminpuolista, mutta vastavuoroisuus on saavutettu vaihdon epätasapainolla. Tytön seura kelpaa sellaisenaan, mutta pojan ei, mikä asettaa tytön ylempään asemaan. (Blau 1964, 20–23.) Blaun kuvaama vallan epätasapaino treffeillä on seurausta naisiin kohdistuvasta kysynnän ylimäärästä pariutumismarkkinoilla. Kun naisiin kohdistuu enemmän kysyntää, he saavat enemmän treffipyyntöjä ja kykenevät valitsemaan eniten hyötyjä tarjoavan ehdokkaan treffeille.

Miesten maksuvelvollisuutta treffeillä voidaan rationalisoida lukuisilla selityksillä. Naiset vetoavat toisinaan periaatteeseen, jonka mukaan maksuvelvollisuus kuuluu suurituloisemmalle osapuolelle. Naisten rakenteellinen seksuaalinen valta antaa kuitenkin naisille paremmat mahdollisuudet valita itseään paremmin ansaitseva mies treffeille. Sen seurauksena on luonnollista, että maksuvelvollisuus enemmän ansaitsevan periaatteen mukaan lankeaa yleensä miehelle.

Ne miehet, jotka ansaitsevat naisia vähemmän, eivät pääse treffeille ollenkaan. Toinen tapa rationalisoida miesten maksuvelvollisuus on sanoa: ”Se, joka pyytää treffeille, maksaa”. Kun tiedämme, että aloitevastuu lankeaa yleensä miehille, lopputuloksena mies maksaa jälleen. Siksi naiset eivät sano: ”Se, joka suostuu treffipyyntöön, maksaa.”

Yhteenveto

Mies joka tarjoaa drinkkejä naisille, on paremmassa kilpailuasemassa suhteessa muihin miehiin, jotka eivät suostu maksamaan. Miehen taloudellinen panostus naiseen, kuten drinkkien tarjoaminen tai maksaminen treffeillä ja seurustelun kontekstissa, osoittavat naiselle, että mies on valmis investoimaan naiseen ja tarjoamaan muita resursseja naisen seksuaalisuuden vastikkeeksi.

Kitsaat miehet yrittävät päästä naisten seksuaalisuuteen käsiksi ilmaiseksi tai liian halvalla, koska he eivät halua hyväksyä vastavuoroiseen seksuaaliseen vaihtoon sisältyvää maksuvelvollisuutta. Lopputuloksena he jäävät huonompaan asemaan kilpailussa naissuhteista, mikä saattaa johtaa vastentahtoiseen selibaattiin.

82438 | 33 kommenttia.
13.08.2015 10:24

Tutkimus tuo vahvistusta vanhalle tiedolle uusien naisten kiihottavuudesta. Tutkimuksen mukaan miehet laukeavat nopeammin ja tuottavat enemmän hyvälaatuista spermaa, kun he masturboivat pornovideoille, joissa esiintyy uusia naisia. Toisin sanottuna, miehillä alkaa jöpöttämään kovemmin, kun he tapaavat heille ennestään täysin tuntemattomia naisia.

Tosin kuka tahansa heteromies olisi voinut kertoa tiedon tututkimattakin. Jos vanhat pornovideot kiihottaisivat yhtä paljon kuin uudet, mihet eivät tarvitsisi kuin yhden videon.

Huffington Post kirjoittaa:

 • Löydös ei tarkoita sitä, että miehet on ohjelmoitu pettämään vaimojaan. Löydös saattaa viitata siihen, että miehet ovat evoluution myötä kehittyneet sellaisiksi, että heidän on helpompi saattaa muita naisia raskaiski ilman vaimon tietoa asiasta.

En tiedä, tuliko kyseinen päätelmä toimittajan vai tutkijoiden suusta. Se kuulostaa kuitenkin omituiselta, sillä jos uudet naiset kiihottavat enemmän, motiivi pettämiseen löytyy sitä kautta. On hiukan ihmeellistä, että evoluutioteorin mukaisia havaintoja ei saa esittää faktoina, vaan ne pitää pitää kuorruttaa feminiiniseen juoneen sopivalla tavalla.

Kun miehet menevät lääkärille testauttamaan hedelmällisyyttään, he masturboivat pornon uusille naisille. Se tuottaa liian korkeat hedelmällisyysarvot, koska tosielämässä heidän on maattava vaimonsa kanssa.

Kirjassa Hormonien sota (Pease & Pease 2002) kerrotaan koiraille tyypillisestä seksuaalisesta vaihtelunhalusta seuraavasti:

 • Kukko pystyy parittelemaan tauotta 60 kertaa päivässä. Se ei kuitenkaan pysty parittelemaan saman kanan kanssa kuin viidesti päivässä. – – Sonni menettää mielenkiintonsa astuttuaan saman lehmän seitsemän kertaa. – – mutta innostuu taas uudesta lehmästä. Kun se on päässyt kymmenenteen lehmään, sen suorituskyky on edelleen vakuuttava. – – Pässi ei astu yhtä uuhta useammin kuin viidesti, mutta voi astua muita uuhia erittäin kiihkeästi. – – Vaikka pässin aiemmat seksikumppanit olisi naamioitu parfyymillä tai vetämällä niille säkki päähän, pässistä ei ole mihinkään. – – Myös terveellä nuorella miehellä rakastelukertojen määrä on suunnilleen viisi kertaa päivässä saman naisen kanssa. Jos esiin astuu uusi nainen, mies kiihottuu jälleen.

Barashin ja Liptonin (1997, 57) mukaan siinä, missä seksuaalinen vaihtelu ja uudet partnerit ovat tärkeitä miesten seksuaaliselle kiihottumiselle, naisille asia voi olla päinvastoin. Prostituoiduille eräs emotionaalisesti raskaimmista piirteistä onkin jatkuva partnerien vaihtuminen, ja niinpä heille maksetaan nimenomaan partnerien vaihtuvuuden ja lyhytaikaisten seksisuhteiden tuottaman inhon voittamisesta.

Yhteenveto

Rehellinen tiede tuo piristävää tietoa naistenlehtien vaaleanpunaisten silmälasien virittämän tiedon sijalle.

Tieto lisää naisten tuskaa, mutta se myös auttaa ymmärtämään miehiä paremmin.

Katselin hiljattain elokuvan Larry Crowne.

Elokuva ei ollut kovin kummoinen, mutta Julia Roberts katkaisi suhteen aviomieheensä siksi, että mies katseli päivät pitkät isotissisiä naisia internetistä. Ja Julialla itsellään oli pienet tissit. Jos Julia olisi ymmärtänyt miesten viehätyksen uusiin varustuksiin, koko elokuva olisi jäänyt tekemättä.

82375 | 21 kommenttia.

Tämän blogin kommentoiduimmat

Uusimmat kysymykset

Niukentuneet kuukautiset - 5.06.2016 19:26
Vaihdevuosivaivatko? - 2.06.2016 15:15
Bartholinin rauhaset - 2.06.2016 15:00
Etenevät lihasoireet - 7.02.2016 18:06
Hedelmöityksen ajankohta? - 3.02.2016 13:42
Madot - 1.02.2016 11:04
Radiologin lausunto - 1.02.2016 08:33