Internetin ihmeellinen maailma ja sen vaikutus

Internet on mahtava! Internet auttaa kaikessa! Internettiä ilman ei edes pärjäisi!

Miten ennen pärjättiin, kun ei ollut internettiä?

Tätä aikaa monet eivät enää edes muista ja monilla ei edes ole tietoa siitä. On kuitenkin selvää, että internet teki elämästä helpompaa… Vai tekikö?

Tuliko kaikesta kuitenkin vielä hieman monimutkaisempaa kuin ennen?

En löytänyt ilternetin turvallisuudesta muuta tutkimusta kuin tämän, mutta itse veikkaisin, että ilman internettiä:

  • Stressiä oli vähemmän
  • Muistettiin itse enemmän asioita (eli reenattiin pääkoppaa)
  • Tavattiin ihmiset kasvotusten (sosiaalinen elämä oli oikeasti sosiaalista)
  • Oli helpompaa mielenterveydelle
  • Kansoilta salattiin tietoa (aivopesu esim. Aasiassa oli vielä rajumpaa, kun tietoa ei voitu hakea ja uskottiin vain se mitä kerrottiin)
  • Koulutuksen taso oli huomattavasti alhaisempaa

Laitteet ja tekoäly korvaavat ihmisen?

Tässä on yksi tiukimmista kysymyksistä seuraavan 5-10 vuoden lähitulevaisuuteen liittyen. Tuleeko koneista oikeasti meitä fiksumpia? Näin tulee epäilemättä käymään, mutta koneet tuskin tulevat kaikkea työtä tekemään. Itse uskon tietokonevirusten olevan erittäin tehokas keino pitämään tämä kehitys kurissa ja ihmiset johtamassa tehtäviä. Jos tekoälyä päästään manipuloimaan, ei tekoäly silti (luultavasti) niin viisas, että olisi osannut tunnistaa manipuloinnin. Kun taas ihminen ketä manipuloidaan, pystyy itse tunnistamaan tilanteen ja silti miettimään eettisesti ja empaattisesti asioita. Tätä tekoäly vielä hetkeen tekee.

Mitä koneet tekevät, jos netti kaatuu?

Tässäpä vasta pohdinta. Netti on toden totta vaikuttanut meihin, mutta pystyisivätkö koneet mihinkään ilman internettiä. Tuskinpa vain. Tämä tarkoittaisi sitä, että jos hakkeri kaataisi yhteyden tehdas alueelta, pysähtyisi tuotanto siihen. Virustorjunta tulee varmasti olemaan yksi yleistyvimmistä asioista, mitä tulee tekoälyn ja laitteiden kehityksen myöstä myös kaikille laitteille. Uudet kahvinkeittimetkin käyttävät nettiä. Ilman riittävää suojausta, hakkeri voi etänä kääntää esimerkiksi saunasi päälle. Tästä seuraa tilanne, missä kukaan ei ole täysin turvassa ilman riittävää tietoturvaa ja laitteiden suojausta.

Ehkä tässä oli ensimmäiseen postaukseeni riittävästi pohdintoja. Ehkä tämä kirjoittaminen alkaa myös vielä jossain vaiheessa sujumaan paremmin :D

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.