Narkomaanien kuolleisuus on jopa 14-kertaista muuhun väestöön verrattuna

Kovien huumeiden käyttö johtaa todennäköisesti ennenaikaiseen kuolemaan, muistuttaa tuore espanjalaistutkimus. Medical Xpressin uutisoiman tutkimuksen mukaan narkomaanin riski kuolla ennenaikaisesti on suuri.

Espanjalaistutkimus on harvoja laatuaan. Aihetta ei ole voitu tutkia perusteellisesti aiemmin, sillä tutkijoiden mukaan huumausainetta tai sen aiheuttamia vaurioita harvemmin mainitaan kuolinsyyraportissa. Heidän mukaan ruuminavauksessa ei kiinnitetä riittävästi huomiota siihen, onko vaikkapa henkilön sydänpysähdyksen takana vaikkapa juuri huumeiden yliannostus. Jos asia huomataan myöhemmin, raporttia harvemmin korjataan. Toisin sanoen yliannostuskuolemien määrä ei virallisten raporttien mukaan pidä paikkaansa ainakaan Espanjassa.

Tutkimukseen osallistui kaksi ryhmää kokaiininkäyttäjiä, joista pienemmän ryhmän edustajat käyttivät myös heroiinia. Osallistujia oli yhteensä yli 20 tuhatta. 10 vuotta kestäneen tutkimuksen osallistujat olivat ryhmäänsä liittyessään 15-49-vuotiaita.

Verrattaessa dataa verrokkiryhmien ja muiden samanikäisten, huumeille ei sanoneiden kansalaisten välillä huomattiin pelkän kokaiininkäytön nostavan kuolleisuuden yli viisinkertaiseksi. Kokaiinin lisäkis heroiinia käyttäneiden narkomaanien ryhmässä kuolleisuus oli jopa 14,3-kertaista ”tavalliseen kansaan” verrattuna. Tutkimuksessa myös selvisi, että mies kuolee huumeisiin 1,5 kertaa todennäköisemmin kuin nainen.

Lähde: Medical Xpress

Lue myös:

Näin heroiini tappaa

3 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Kommentit

Vierailija (ei varmistettu)
voikun tää uutinen menisi perille niille nuorille jotka kokeilevat huumeita . taidan olla aika jäärä jo maailmassa mutta mun ystävistä on moni jo kuollut yliannostuksiin ja nyt oon huolissani kuusikymppisestä veljestäni . hän on ollut parikyt vuotta metadonihoidossa ja nyt näyttää siltä että henki on heikolla . pää pelaa mutta kroppa ei . tsamperi !
Vierailija (ei varmistettu)
Ei huoleta vaikka nousis tuosta kymmen kertaiseksikin . Se on oma valinta mitä nappaa joten kärsiköön tyhmyydestä .
Vierailija (ei varmistettu)
Ohhoh. Eli otsikosta voisi päätellä, että narkomaanien kuolleisuus on siis jopa 1400 prosenttia verrattuna ei käyttäjiin, joiden kuolleisuus on 100 prosenttia... Jo on aikoihin eletty.

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.