Aikuinen mies lomailee

Kun mies täyttää kolmekymmentä, on aika siirtyä nuoruudesta aikuisuuteen. Se tarkoittaa bändipaidoista (ja eritoten omasta bändistä) luopumista, pysyvää siirtymistä risaisista farkuista ehjiin farkkuihin, lempinäyttelijän vaihtamista Steven Seagalista mihin tahansa aikuisempaan vaihtoehtoon, etenemistä tosi nuorten ja kuumien naisten perään kuolaamisesta nuorten ja tosi kuumien naisten diggailuksi.

Edistystä on syytä tapahtua myös lomamatkailussa. Ei enää Ibizalle tai Rhodokselle, ruotsinlaivallekin vain hallituista ironiasyistä (tai siksi, että on perheellistynyt ja tenavat vinkuvat pallomereen).

Mutta koska Ibizalla on niin paljon mukavampaa kuin maailman kaikissa aikuislomakohteissa yhteensä, on keksittävä jotain omaperäistä. Tai edes jotain sinnepäin viittaavaa.

Niin kuin kaikessa elämässä myös matkailussa on viisainta luottaa ylimmän auktoriteetin esimerkkiin. Aivan, puhun tietysti James Bondista, jonka suositukset ovat relevantteja yhtä lailla partahöylän valinnassa kuin matkakohteissakin.

Helpoiten toteutettava ja erittäin täyspainoinen Bond-lomamatka syntyy bongaamalla salaisen agentin suosimat majoituskohteet keskisessä ja välimerellisessä Euroopassa. Muutaman tunnin ajomatkat heittävät paikasta ja tunnelmasta (ja tässä tapauksessa Bond-elokuvasta) toiseen, onhan Eurooppa kätevän kompaktisti laadittu paketti.

Agenttihenkinen ja erittäin luxuriöösi rengasmatka lähtee liikkeelle Pohjois-Saksasta, jossa pelin avaa Hampurin klassikkohotelli Atlantic Kempinski. Siellä myös Bond yöpyi elokuvassa Huominen ei kuole koskaan, ja täytyy sanoa että hotelli edustaa huomattavasti korkeampaa laatutasoa kuin Pierce Brosnanin näytteleminen.

Seuraavan päivän jotos kulkee Hampurista Tshekin tasavallan perinteikkääseen kylpyläkaupunkiin Karlovy Varyyn. Casino Royalen upea Hotel Splendide on ihan oikeasti olemassa, tosin nimellä Grandhotel Pupp. Hotellin tyrkytyksiin kuuluu maltillisesti hinnoiteltu 007-paketti, jossa laadukas majoitus ja ruokailu kohtaa pari jännää Bond-aktiviteettia, joista pistooliammunta ei ole vähäisin.

Tshekistä voi kaasutella vaikkapa Itävallan pääkaupunkiin Wieniin, jonka hulppeassa barokkihotellissa Im Palais Schwarzenbergissa James Bond asui elokuvassa 007 Vaaran vyöhykkeellä.

Sitten Itävallasta Sveitsiin ja Berniin. Hotel Schweizerhof, viisi tähteä ja gourmet-tason ravintola, esiintyi Bond-leffassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Bernistä seuraavana päivänä auton nokka kohti Italian Cortina d'Ampezzoa. Kylän ykköshotelli on Miramonti Majestic, jonka huoneessa nro 300 (jota ei oikeasti ole olemassakaan) James Bond asusti Erittäin salaisessa.

Cortinasta laskeudutaan Venetsiaan, jonka Hotel Danieli oli tärkeässä sivuroolissa Kuuraketissa.

Bond-matkan viimeinen stintti tarjoaa kaksi kilpailevaa vaihtoehtoa: joko lauttamatka Sardiniaan ja Hotel Cala di Volpeen (007 Rakastettuni) tai sitten pysyttäydytään tiukasti mantereella ja Antibesin Hotel du Cap Eden Rocin (Timantit ovat ikuisia) kautta Portugaliin Palacio Estoriliin (Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa).

Tästä ei aikuismainen lomanvietto enää parane. Myös tyyliseikat ovat kunnossa, toisin kuin Ibizalla.

Löydä lisätietoa hakusanalla